Viking Line kattaa ranskalaisen teemamenun
Teemamenun alkupaloina tarjoillaan äyriäiscocktail, jonka rinnalle
keittiö on löytänyt maistuvan riesling-viinin. |
Korkeatasoisesta keittiöstään tunnettu Viking Line hemmottelee
jälleen kerran hyvä ruuan ystäviä ja tarjoaa laivoillaan ranskalaistyyppisen
Grande Cuisine –teemamenun.
Vuoden Kokki 2018 Kalle
Tanner ja Vuoden Tarjoilija 2018 Noora Sipilä ovat luoneet Viking Linelle
menun, jonka keskiössä on modernilla twistillä tulkittu ranskalainen
keittiö. Kevään Grande Cuisine -teemamenun ranskalaisia klassikoita on tuotu tähän päivään tekemällä annoksista kevyempiä ja käyttämällä vastuullisesti ja lähellä tuotettuja raaka-aineita. Grande Cuisine -teemamenua tarjoillaan 7.3.–31.5.2019 Helsinki–Tukholma- ja Turku–Tukholma-reiteillä.
Viking Line käynnisti syksyllä 2018 yhteistyön Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen pääyhteistyökumppanina nostaakseen esiin keittiö- ja tarjoiluhenkilökunnan työtä ja ammattitaitoa. Viking Linella työskentelee 220 kokkia ja yli 300 tarjoilijaa, ja ruoka- ja ravintolaelämykset ovat tärkeä osa risteilyelämystä.
Arvostetut kilpailut ovat jo vuosien ajan nostaneet hienosti esiin alan nuoria osaajia.
Osana pääyhteistyökumppanuutta Vuoden Kokki Kalle Tanner ja Vuoden Tarjoilija Noora Sipilä suunnittelivat Viking Linelle kevääksi ranskalaisen Grande Cuisine -teemamenun. Menu haluttiin toteuttaa alkuperäisiä klassikkoja keveämmin ja vastuullisesti tuotettuja raaka-aineita hyödyntäen.
Menun myötä maistelemaan pääsee niin rapucocktailia, sipulikeittoa ahvenanmaalaisen juuston kanssa tarjoiltuna kuin peuralla ja sienimaustevoilla tyyliteltyä Tournedos Rossiniakin. Grande Cuisine -jälkiruoaksi Tanner ja Sipilä ovat valinneet raparperin kanssa tarjoiltavan Mille Feuille -leivonnaisen. Menuta täydentävät parivaljakon valitsemat, klassisen tyylikkäät vanhan maailman viinit.
Uusi teemamenu sai toimittajilta ylistäviä kommentteja, kun Viking Line esitteli sen lehdistölle ja bloggareille M/S Gabriellalla 27. helmikuuta 2019.
Kevään Grande Cuisine -teemamenua tarjoillaan Punaisilla laivoilla 7.3.–31.5.2019 reiteillä Helsinki–Tukholma ja Turku–Tukholma.
Sipulikeitto, jolle juustosydän antaa hienon säväyksen. |
Tournedos “Rossini” peurasta, joka yhdessä hyvän kastikkeen kanssa vie
kielen mennessään. |
Jälkiruoka Mille Feuille. |
Vuoden Kokki Kalle Tanner ja Vuoden Tarjoilija Noora Sipilä
suunnittelivat Viking Linelle kevääksi ranskalaisen Grande Cuisine -teemamenun. Valokuvaaja: Tuukka Ervasti. |
Grande Cuisine –menun hinta on 62 euroa, ja siihen erittäin hyvin sopiva
viinipaketti maksaa 36 euroa. |
Kommentit
Lähetä kommentti