Mustion Linnankrouvi, ravintoa aisteille
Mustion linna sijaitsee
Raaseporissa, noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä, keskellä idyllistä
maalaismaisemaa.
|
Mustion linnan puistomiljöössä
toimivan Ravintola Linnankrouvin tavoitteena on tarjota kokonaisvaltainen ja rentouttava ravintolakokemus. Ravintolan
keittiö ammentaa menuidensa tuoreuden ja maut paikallisten tuottajien
lähiruoasta.
Linnankrouvi
sijaitsee Raaseporissa, noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä, keskellä
idyllistä maalaismaisemaa. Vaikka sijainti koetaan usein haasteelliseksi, on se
myös ravintolan suurin etu. Linnankrouvi pystyy tarjoamaan kaupunkien
keskustaravintoloista poikkeavan illalliselämyksen.
Ravintola
remontoitiin muutama vuosi sitten. Uuden tilavan ja nykyaikaisen keittiön
lisäksi Linnankrouvi sai viehättävän, paviljonkimaisen lisäsiiven. Se tuplasi
asiakaspaikat reiluun pariin sataan ja avasi näkymät vehreään
puistoon sekä kivenheiton päässä sijaitsevalle järvelle.
-Haluamme
tarjota uniikin miljöön ja historian sekä laadukkaan palvelun ja ruoan
siivittämän moniaistillisen kokemuksen. Se johdattaa kokijansa tietoiseen läsnäoloon
- hetken kokemiseen ja siitä nauttimiseen tässä ja nyt, kertoo
ravintolatoimenjohtaja ja keittiöpäällikkö Niko Tuominen.
Menut
kunnioittavat tuoreita ja aitoja raaka-aineita
Keittiön
inspiraatio ja ydin löytyvät paikallisesta lähiruoasta - sesongin mukaisista
raaka-aineista, joita täydentävät ympäröivän
puistoalueen villiruoka-antimet. Laadusta ei tingitä. Annokset ovat
simppeleitä yhden tai enintään kahden pääraaka-aineen varaan rakentuvia.
-Ruoka
on meidän kielemme viestiä asiakkaalle. Ruoalla me puhumme, muistuttaa Tuominen.
Perinteinen à la
carte -lista on vaihtunut hiljattain kolmeen menukokonaisuuteen. Illallismenun
lisäksi Mustiossa tarjotaan kolmen
ruokalajin lounasta. Näitä täydentää kompakti ja erityisesti hotelliasiakkaiden
suosima Lounge Menu.
Myös
kasvisruokailijat on huomioitu. Neljän ja kuuden
ruokalajin kokonaisuuksien lisäksi tarjolla on kasvismenu, joka
voidaan valmistaa myös vegaanisena.
Omalle
lompakolle sopivat menut ovat toimineet Tuomisen mukaan hyvin. Ne ovat
selkeyttäneet keittiön toimintaa ja antaneet mahdollisuuden tarjota asiakkaille
aistikkaan kokonaisuuden - ruokatarinan, jolla on alku ja loppu.
Keittiössä
kokemus yhdistyy nuoreen innovatiivisuuteen
Keittiöpäällikkö
Niko Tuominen on saanut rinnalleen kaksi Suomen kokkimaajoukkueessakin
edustanutta keittiömestaria, Samuel Mikanderin ja Kari Julinin.
Henkilökunnasta
paistaa aito intohimo, innostus ja eteenpäin menemisen
meininki. Vanhanaikainen ja robusti ruokakonsepti on muuttunut
hienostuneeksi ja raikkaan nykyaikaiseksi vetäen vertoja pääkaupungin
parhaimmillekin ravintoloille.
Ravintolaa
johtaa avioliiton kautta viitisentoista vuotta sitten Saksasta
linnanrouvaksi Mustioon päätynyt
toimitusjohtaja ja kreivitär Christine Linder. Hän kutsuu
romanttista Mustion Linnan
ympäristöä sekä monipuolisesti ruokaa tuottavaa lähiseutua Suomen Edeniksi.
Linnankrouvi
on avoinna ympäri vuoden. Eri vuodenajat luovat ravintolaan aina erilaisen,
kokemisen arvoisen tunnelman.
Lähde:
Toptaste
Illallismenun lisäksi Mustiossa tarjotaan kolmen ruokalajin lounasta.
|
Mustion linnan pergola.
|
Kommentit
Lähetä kommentti