USA: Chicago, Milwaukee, Alabama

Chicagosta jäivät mieleen korkeat pilvenpiirtäjät, avarat näkymät suurille järville ja järveltä puhaltava tuuli.



Olen kahdenkymmenen vuoden aikana käynyt useita kertoja Pohjois-Amerikassa. Osa matkoista on ollut työmatkoja, osa omatoimisia lomamatkoja.

Ensimmäinen matkani Amerikkaan 1999 on vielä hyvin muistissani. Matkustin sinne vajaan viikon matkalle suomalaisen suuryrityksen vieraana. Matkan tarkoituksena oli tutustua yrityksen toimintaan Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

Matka oli ikimuistoinen, koska poikkesimme isäntiemme kanssa vajaan viikon aikana useissa Yhdysvaltain kaupungeissa ja käväisimme myös Kanadan Calgaryssa. Yövyimme aina yhdessä paikassa, ja seuraavana päivänä siirryimme jälleen lentokoneella seuraavaan kohteeseen. Lentokonematkustaminen oli tuohon aikaan joustavaa ja melko nopeaa, koska ennen vuoden 2001 terrori-iskuja turvatoimet ja odotusajat lentokentillä olivat huomattavasti vähäisemmät kuin nykyään. Matkustimme siis lentokoneella melkein kuin metrolla vaihtaen kulkuneuvosta toiseen.

Chicago oli yksi ensimmäisiä kohteitamme. Siitä minulle jäivät mieleen korkeat pilvenpiirtäjät, avarat näkymät suurille järville ja järveltä puhaltava tuuli. Eipä ihme, että kaupunki tunnetaan nimellä ”Windy City” eli tuulinen kaupunki. Muuten kaupunkiin tutustuminen jäi melko vähäiseksi, koska yövyimme Chicagossa lentokenttähotellissa, joka oli muistaakseni hieno Hilton O´Hare Airport.

Teimme pikavisiitin Kanadan puolelle Calgaryyn, entiseen olympiakaupunkiin, jossa lounastimme suomalaisyhtiön paikallisen kanadalaisen johdon kanssa hienossa ravintolassa. Teimme myös kiertoajelun kaupungissa, jonka keskusta vaikutti melko hiljaiselta ja hieman kliiniseltä, kun siellä oli lähinnä vain korkeita toimistokolosseja. Kävimme tutustumassa myös joihinkin vuoden 1988 olympialaisten tapahtumapaikkoihin. Keskustan ympäristössä näkyikin paljon luontoa ja puistoa, joten kaupunki tuntui siten luontevasti sopivan urheilutapahtumien näyttämöksi.

Yhdysvalloissa Milwaukeessa tutustuimme suomalaisyhtiön konepajatoimintaan. Milwaukee tuntui hyvin aidolta vanhalta amerikkalaiselta teollisuus- ja kauppakaupungilta, joka tunnetaan muun muassa Harley-Davidson –moottoripyörien kotipaikkana. Monet vanhat punatiilirakennukset modernien pilvenpiirtäjien ympärillä antoivat Milwaukeelle persoonallisen leiman. Milwaukee sijaitsee Chicagon tapaan suurten järvien rannalla, mikä myös antaa kaupungille oman leimansa.

Vierailimme myös Yhdysvaltain eteläosissa Alabamassa, jossa laskeuduimme Mobilen lentokentälle. Tutustuimme Alabamassa muun muassa amerikkalaisen Boise Cascade –metsäteollisuusyhtiön paperi- ja sellutehtaaseen, jossa keskeisessä roolissa olivat suomalaisyhtiön toimittamat koneet.

Valitettavasti emme ehtineet tutustua lähemmin Mobilen keskustaan, joka tunnetaan muun muassa monista historiallisista rakennuksistaan. Mobile tunnetaan muun muassa olutfestivaaleistaan, joista kuvamme.
 
Majoituimme Alabamassa Meksikonlahden rannalla Point Clear –nimisessä hienossa paikassa olevaan Marriott-hotelliin. Hotelli oli hieno ja sijainti mitä mahtavin. Oli kiva tarkkailla pelikaanien elämää rannalla. Muistan kuinka illan pimetessä rantavedestä kuului jonkin suuren vesieläimen, ehkä valaan tai alligaattorin aiheuttamaa veden loisketta.

Ensimmäinen Amerikan-matkani viimeisin kohde oli New York City, johon palaan toisessa kirjoituksessa.

Teksti: Lapintiira

Kuvat: Choosechicago, Visitmilwaukee, Mobile.org, Marriott

Milwaukee sijaitsee Chicagon tapaan suurten järvien rannalla, mikä myös antaa kaupungille oman leimansa.

Mobile tunnetaan muun muassa olutfestivaaleistaan, joista kuvamme.
 

Mobilen keskusta tunnetaan muun muassa monista historiallisista rakennuksistaan.

Majoituimme Alabamassa Meksikonlahden rannalla Point Clear –nimisessä hienossa paikassa olevaan Marriott-hotelliin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Libanon - lomaparatiisista taistelukentäksi

Stuttgartin Mercedes-museossa jo 13 miljoonaa kävijää