Viking Line kattaa korealaisen keittiön
Korealainen menu on tarjolla
Viking Linen M/S Gabriellan Bistrotek-ravintolassa 4.2.–2.6.2020.
|
Viking Line M/S Gabriellan
matkustajien toive toteutuu, kun korealaiset maut rantautuvat laivan
Bistrotek-ravintolaan. Paitsi voimakkaista mauistaan myös kauniista väreistään
tunnetun keittiön antimia on tarjolla Viking Linen asiakkaille 4. helmikuuta 2020
alkaen.
– Vaihtuvateemaisessa pop up
-ravintola Bistrotekissa haluamme aina tarjota asiakkaillemme uusia ja
monipuolisia ruokaelämyksiä. Aikaisemmin ravintolassa on saatu nauttia
esimerkiksi meksikolaisista sekä mummolateemaisista herkuista. Tarjolla on siis
ollut makuelämyksiä aivan laidasta laitaan, kertoo Viking Linen
ravintolapäällikkö Janne Lindholm yhtiön tiedotteessa 10. helmikuuta 2020.
Saatuaan asiakkailtaan idean
korealaisesta keittiöstä oli myös M/S Gabriellan henkilökunnan helppo innostua
sen tarjoamista mahdollisuuksista. Monipuolisissa ja voimakkaissa mauissa
yhdistyvät hapan, suolainen, makea, karvas ja tulinen. Raaka-aineina puolestaan
käytetään paljon kasviksia, ja liha kypsennetään rasvaa välttäen.
– Korealainen keittiö on
tällä hetkellä hyvin trendikäs. Se on sekä terveellinen että makumaailmaltaan
runsas, Lindholm jatkaa.
Bistrotekin uusi menu
tarjoaakin loistavan mahdollisuuden tutustua tämän värikkään keittiön
ominaisimpiin elementteihin. Menu tulee pitämään sisällään seuraavia herkkuja:
Kimchi
Koreassa kimchi on
kansallisruoka, ja siellä sitä syödäänkin lähes kaikilla aterioilla.
Bistrotekin menussa tätä kaalilisuketta tarjoillaan yhtenä
alkuruokavaihtoehtona. Kimchi valmistetaan hapattamalla ja maustetaan
sipulilla, valkosipulilla, inkiväärillä sekä chilillä.
Muita menun alkuruokia ovat
Korean tartar ja Crispy chicken.
Bö ssam
Korealaiselle keittiölle
tunnusomaista on yhteisöllisyys, mikä tahdottiin huomioida myös Bistrotekin
tarjonnassa. Yksi pääruokavaihtoehto, Bö ssam, on Koreassa suosittu
illanistujaistarjottava sekä katuruokaherkku, joka Bistrotekissa tuodaan
pöytiin jaettavana. Annos koostuu salaatinlehtiin kääritystä possunlihasta, ja
se nautitaan mausteisen retikkasalaatin, ssamjang-kastikkeen ja kimchin kera.
Toisena pääruokavaihtoehtona
menussa on Bibimbap, jonka voi tilata joko tofun, lohen tai bulgogin kera.
Näiden lisäksi tarjolla on suussasulavaa päärynä-kaneli-sorbettia jälkiruokana
nautittavaksi.
Soju
Kokonaisvaltaisen elämyksen
takaamiseksi on luonnollisesti myös juomapuoli räätälöity korealaiseen ruokaan
sopivaksi. Korealainen Soju on riisistä tislaamalla valmistettua viinaa, josta
on Bistrotekissa kehitelty persikan ja limen makuinen aperitiivi. Tämän lisäksi
myös ruokalistan viinit ja olut on valittu juuri korealaisen keittiön makuja
ajatellen.
Korealainen menu on tarjolla
Viking Linen M/S Gabriellan Bistrotek-ravintolassa 4.2.–2.6.2020.
Kuvat: Viking Line
Viking Line M/S Gabriellan
matkustajien toive toteutuu, kun korealaiset maut rantautuvat laivan
Bistrotek-ravintolaan.
|
Monipuolisissa ja
voimakkaissa mauissa yhdistyvät hapan, suolainen, makea, karvas ja tulinen.
|
Raaka-aineina käytetään
paljon kasviksia, ja liha kypsennetään rasvaa välttäen.
|
Kommentit
Lähetä kommentti