Tikkurila, sisäfilettä ja maksaa
Mama Mozzan
sisäfilepihvi.
|
Vantaan Tikkurila
on taajama, jossa on perinteisesti ollut runsaasti pubi-tyyppisiä
juomaravintoloita mutta vain muutama varteenotettava ruokaravintola. Nyt
tilanne on parantunut, kun Tikkurilaan Kielotien varteen on avautunut
hiljattain ruokaravintola Mama Mozza ja uuteen asemarakennukseen Dixiin on
tullut useita ruokapaikkoja.
Poikkesin tällä
viikolla Tikkurilan Mama Mozzassa ja totesin jälleen, että se on siisti ja hyvä
pieni ruokaravintola. Ateriaan kuuluu runsas alkupalapöytä ja ainakin liharuuat,
joita olen muutaman kerran testannut, ovat oikein hyviä.
Minulle on
melkein tullut tavaksi, että tilaan Mama Mozzassa alacarte-ruokalistan
ensimmäisen vaihtoehdon, joka on naudan sisäfilepihvi. Niin tein jälleen
sunnuntaina enkä pettynyt. Pihvi mediumiksi paistettuna, maustevoilla ja
lohkoperunoilla höystettynä oli oikein hyvä valinta, jossa hinta ja laatu
olivat kohdallaan. Hinta oli 22,80 euroa, mikä ei mielestäni ole paljon hyvästä
pihvistä. Palvelu oli asiallista ja ystävällistä.
Juomaksi valitsin
lasillisen talon punaviiniä, joka sopi hyvin pihvin kyytipojaksi.
Mama Mozzalla on
toinen ravintola Vantaan Pakkalassa. Se on tilavampi, mutta ei mielestäni niin
viihtyisä kuin Tikkurilan ravintola.
Seuraavana iltana
poikkesin Tikkurilassa Tikkuraitti-kävelykadun varrella jo pitkään toimineessa Oklahomassa.
Oklahoma on rento ravintola, joka on tunnettu erityisesti reiluista
burgereistaan ja pihveistään. Ajan hengen mukaisesti listalta löytyy myös
muutama kasvisvaihtoehto.
Itse tilasin alacarte-listalta
Settler’s Pan –vaihtoehdon,
joka sisältää pariloitua naudanmaksaa, paistettua sipulia, punaviinikastiketta,
valkosipuliperunoita ja puolukkaa. Juomaksi valitsin jälleen talon punaviinin.
Annos oli oikein
maistuva. Maksaruuat jakavat mielipiteitä, mutta minä syön niitä tuon tuosta
mielelläni. Annoksen hinta oli 21 euroa, jota voi pitää Suomen oloissa
kohtuullisena.
Seurueeni muiden
jäsenten tilaukset olivat Steak Cherokee eli 300 gramman ulkofileepihvi
paahdetuilla perunoilla hintaan 32 euroa, Leaf Steak of Beef eli lehtipihvi
ranskalaisilla perunoilla hintaan 24 euroa ja Chicken Kiev eli Kievin kanaa hintaan
23 euroa. Koko nelihenkinen pöytäseurue ilmaisi tyytyväisyytensä ruokiin ja
juomiin, joten ilta oli onnistunut. Pöytäseurueen laskun kokonaishinta oli 124
euroa veroineen eli ihan kohtuullista. Palvelu oli Oklahomassakin asiallisen
ystävällistä.
Oklahoman
pariloitua naudan maksaa.
|
Kommentit
Lähetä kommentti