Välimäen päätös ryhtyä valmistamaan
pelkästään noudettavia tai asiakkaille nautintavalmiina kuljetettavia
ruoka-annoksia oli helppo, vaikka take away -ruoka onkin konseptina
keittiömestarille uusi haaste. Suomen hallituksen päätös esittää
ravintoloiden sulkemista kannusti ravintoloitsijaa toimimaan muuttuneessa
tilanteessa.
-Seurasin
edellisviikolla alkaneen lomautuksen aikana kaikkia ruokaan liittyviä
tempauksia ja muuta hienoa, mitä ravintolamaailman kollegani ovat kriisin
keskellä keksineet. Mahtavasta selviytymispöhinästä intoutuneena päätin,
että meidänkin on aika kantaa tukalassa tilanteessa kortemme kekoon.
Havahduin siihen, että tiimini on tehnyt asiakkaiden ohella aina työtä
minulle ja yrityksellemme ja mietin, voisinko minä tehdä nyt jotain
konkreettista ravintola-alan alasajosta johtuvista lomautuksista
kärsiville työntekijöillemme, kertoo ravintoloitsija Hans Välimäki
ja jatkaa:
-Siitä syntyi idea
yrittäjätalkoina pyöritettävästä ravintolatoiminnasta, jonka kaikki
tuotto ohjataan henkilökuntamme kriisikassaan. Toivon, että pystymme take
away -ravintolana tarjoamaan asiakkaillemme paitsi erinomaisia
ruokaelämyksiä omissa kodeissaan, myös henkilökunnallemme mahdollisimman
normaaleja töitä hyvin erikoisena ajankohtana. Muistutan myös, että nyt
on erittäin tärkeää tukea kaikkia paikallisia, itsenäisiä ravintoloita
sekä muita eri alojen kotimaisia yrittäjiä, jotka ovat kriisin keskellä
kaikkein haavoittuvimpia.
Torstaina 26.3. toimintansa aloittanut Penélope
Take Away Pop Up tuopäivittäin vaihtuvalle ruokalistalleen rehellistä,
puhdasta ja maittavaa, intohimolla kokattua koko perheen kotiruokaa sekä
Penélopesta tuttuja ravintola-annoksia. Annokset voi joko noutaa paikan
päältä Mikonkadulta tai tilata kantakaupungin alueella kotiin
toimitettuna.
Yrittäjätalkoot henkilökunnan puolesta
-Kaikki tästä
hankkeesta saamamme tuotot ohjataan lyhentämättömänä henkilökuntamme
kriisikassaan, josta ne jaetaan tasan työntekijöidemme kesken palkan
lisänä suoritettavana bonuksena. Minä, vaimoni Maria ja muut osakkaat
olemme töissä ilmaiseksi talkooperiaatteella Penélopen take away
-reseptiikkaa suunnittelemassa, valmistamassa ja turvallisesti myös
pakkaamassa, taustoittaa Välimäki ja jatkaa:
-Kotiinkuljetuksista vastaa ainakin aluksi
Suomen rauhallisin mopoautokuski, eli poikani Aku. Hän vei ensimmäisenä
päivänä asiakkaille lähes sata annosta lounaita ja noin 70 haettiin
lisäksi ravintolasta, joten saimme kaikki painaa töitä täysillä ainakin
näin alussa.
Päivittäin vaihtuva Penélope Take Away Pop Up
-menu esitellään tuoreeltaan Penélopen Instagramissa ja Facebook-sivulla.
Ravintola toimii arkisin kello 11-20 ja lauantaisin kello 14-21, tai niin
kauan kuin päivittäisiä raaka-aineita riittää. Tilaukset numerosta 050
599 35 73 tai hello@ravintolapenelope.fi, noudot
osoitteesta Mikonkatu 9, 00100 Helsinki. Tilausmahdollisuus avautuu
myöhemmin myös Wolt- ja Foodora-palveluihin.
Penélopen take away -annoksia on mahdollista
nauttia joko hakemalla ne mukaan ravintolasta, tai pyytää ne mopokyydillä
näin alkuun seuraaville alueille: Kaartinkaupunki, Ullanlinna,
Kaivopuisto, Eira, Punavuori, Kamppi, Länsisatama, Lauttasaari, Etu- ja
Taka-Töölö, Alppiharju, Kallio, Sörnäinen, Kluuvi, Kruununhaka ja
Katajanokka. Yksittäisten annosten hinnat 9-15 euroa, mopoautokuljetus 5
euroa / toimitus.
|
Helsinki
Distilling Companyn tislaajamestari Mikko Mykkänen toimitti Välimäelle
ensimmäinen HDCO:n valmistaman käsidesin. Kuva: Pekka Mustonen
|
|
”Kaikki
kriisiajan toiminnasta saamamme tuotot ohjataan lyhentämättömänä
henkilökuntamme kriisikassaan, josta ne jaetaan tasan työntekijöidemme kesken
palkan lisänä suoritettavana bonuksena", kertoo talkootyönä kokkaava
ravintoloitsija Hans Välimäki. Penélopen takeaway-annoksia valmistamassa myös
ravintolan kokki Miika Lönn. Kuva: Pekka Mustonen
|
|
Hans
Välimäen take away Reuben sandwich. Kuva: Pekka Mustonen
|
|
Hans
Välimäki avasi ravintolaruoan nouto- ja kuljetuspalvelun perhetalkoilla. Maria
von Graevenitz-Välimäki, Morris, Hans ja Aku Välimäki Kuva: Pekka Mustonen
|
|
Kommentit
Lähetä kommentti