Jason on uusi ravintola Helsingissä
Michelin-palkitun huippukokin Jari Vesivalon ensimmäinen oma ravintola tarjoaa unohtumattomia gastronomisia kokemuksia Erottaja2:n Yrjönkadun puolella. Kuva: Timo Jalkanen |
Lokakuussa 2024 avautunut Ravintola Jason tuo uniikin lisän Helsingin ravintolakenttään, ja ravintola on jo ensimmäisten viikkojensa aikana herättänyt huomiota niin asiantuntijoiden kuin ruokailijoiden keskuudessa. Michelin-palkitun huippukokin Jari Vesivalon ensimmäinen oma ravintola tarjoaa unohtumattomia gastronomisia kokemuksia Erottaja2:n Yrjönkadun puolella. Erottaja2-rakennuskokonaisuuden kehittämisestä ja vuokraamisesta vastaa Trevian Asset Management.
Ravintola Jasonin konsepti tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden nauttia korkealaatuisesta ruoasta matalalla kynnyksellä. Jason-lempinimellä tunnettu ravintoloitsija Jari Vesivalo tunnetaan pitkästä urastaan kotimaassa ja kansainvälisesti. Vesivalo on yksi Suomen arvostetuimpia kokkeja – kotimaiset kokkikollegat ja keittiömestarit äänestivät hänet vuonna 2016 kokeista parhaimmaksi eli Kokkien kokiksi. Paitsi ravintoloitsijalla koko tiimillä on vankka tausta niin kotimaisista kuin ulkomaisista huippuravintoloista. Ravintola Jason ei rajoitu kuitenkaan pelkästään fine dining -kokemuksiin; liitutaululta löytyy à la carte -annoksia ja myös baaritiskillä nautittavia baariruokia.
Erottaja2:n tiloissa ravintoloitsija Vesivalo arvostaa erityisesti yhtenäistä keittiötilaa ja tilan avaruutta, jotka mahdollistavat tehokkaan työskentelyn. Ravintola avasi ovensa täysin remontoiduissa tiloissa: keittiö- ja asiakastilojen lisäksi myös henkilöstötilat ovat avarat ja toimivat, mikä ei Helsingin ydinkeskustan historiallisissa kiinteistöissä ole aina itsestään selvää. Vesivalo haluaakin panostaa ravintolan tiloissa myös henkilöstön hyvinvointiin.
“Yhteistyö Trevianin, sisustus- ja tilakonseptista vastanneen Flockin sekä muutostöitä tehneen tiimin kanssa oli sujuvaa ja joustavaa, ja olemme todella tyytyväisiä lopputulokseen: Erottaja2:n sijainti on keskeinen ja tilat optimaaliset. On tärkeää, että työntekijöillä on hyvä olla, erityisesti kiireen keskellä. Se näkyy myös asiakkaille”, ravintoloitsija Vesivalo kertoo.
Ravintola Jasonin tilakokonaisuuden ja sisustuksen suunnitellut Flock yhdistää kaupallisissa konsepteissaan designin, arkkitehtuuri- ja sisustusosaamisen sekä brändäyksen ja markkinointiviestinnän, asiakkaan liiketoiminnallisen näkökulman huomioiden. Konseptitoimisto Flockin osaaminen on ollut keskeisessä roolissa tilasuunnittelun lisäksi myös ravintola Jasonin brändäyksessä. Suunnittelijat Joonas Jansson ja Aleksi Mustonen loivat Jasonille rennon ja helposti lähestyttävän ilmeen. Yhteistyön ansiosta ravintolan ilme on sekä houkutteleva että toiminnallinen. Erottaja2:ssa Flock on ollut mukana myös esimerkiksi Trevianin oman palkitun toimistotilan konseptoinnissa ja toteutuksessa.
“Lähestymistapamme korostaa kokonaisuuden hallintaa suunnittelussa. Valitsemme verkostostamme jokaiseen projektiin parhaan mahdollisen tiimin, mikä takaa hankkeille onnistuneen toteutuksen aina aloituksesta valmistumiseen: Konseptista konkretiaan. Ravintola Jasonin ilme, tunnelma ja toiminta ovat yhtenäisiä, mikä on erityisen tärkeää asiakaskokemuksen kannalta”, kertovat Flockin Minna Varajärvi ja Anna Kyyhkynen.
Ravintolan avautuminen täydentää historiallisen Erottaja2:n ravintolatarjontaa entisestään lisäten palvelukokonaisuuden monipuolisuutta niin rakennuksen päivittäisten käyttäjien kuin Helsingin ydinkeskusta-alueen vetovoimaisuuden kannalta.
”Kiinteistön valinta on merkittävässä osassa ravintolan avaamisessa, ja olemme tarjonneet täyden asiantuntemuksemme tukeaksemme ravintola Jasonin onnistumista tarpeisiin räätälöityjen toimitilojen ja keskeisen sijainnin kautta. Erottaja2 haluaa luoda miellyttävän ja joustavan ympäristön niin ravintolan henkilöstölle kuin asiakkaille sekä vahvistaa rakennuksen toimistotila-asiakkaiden positiivista käyttäjäkokemusta”, kertoo Trevianin Head of Office Team Helena Kangas.
Erottaja2:n ravintolatarjonnan vahvistajana Jason tuo uuden mestarillisen tuulahduksen myös Helsingin ravintolakulttuuriin. Ravintolan avaus onkin ollut menestys; avajaisten jälkeen ravintola on saanut huikeita arvosteluja. Suosio on yllättänyt myös ravintoloitsija Vesivalon positiivisesti. “Olen kiitollinen siitä, että ihmiset ovat löytäneet meidät. Tavoitteenani on ollut luoda ravintola, joka ei ole vain paikka syödä – se on elämys, joka vie vierailijansa matkalle makujen maailmaan.”
Lähde: Trevian 29.10.2024
Kommentit
Lähetä kommentti