keskiviikko 30. joulukuuta 2020

Rogatchi-säätiö julkisti palkittavat 2020

 

Kaksi johtavaa taidemuseota, maailmankuulu kirjailija ja säveltäjä, ja heidän takanaan olevat perheet ovat Rogatchi-säätiön Foundation for Humanity Life Achievement -palkinnon voittajat 2020.


Kaksi johtavaa taidemuseota, maailmankuulu kirjailija ja säveltäjä, ja heidän takanaan olevat perheet ovat Rogatchi-säätiön Foundation for Humanity Life Achievement -palkinnon voittajat 2020. Palkintoja meni tänä vuonna ihmisille ja instituutioille Suomessa, Italiassa, Israelissa, Liettuassa, Belgiassa ja Kanadassa. Rogatchi-säätiö julkisti vuoden 2020 palkintojen voittajat tiedotteessaan 21. joulukuuta 2020.

 

Säätiö kuvailee tiedotteessaan palkintoja ja palkittavia seuraavasti:

 

Rogatchi-säätiö on iloinen ilmoit​taessaan ​Kulttuuri Ihmiskunnalle elämäntyön perhepalkinnon ​2020. Rogatchi-säätiön Culture for Humanity-palkinto on säätiön perinteisen Humanist of the Year ​palkinnon uudistettu palkinto. ​Uuden palkinnon muuttamisesta oli päätetty säätiön maaliskuussa 2020 hyväksytyn Kulttuuri Ihmiskunnalle -aloitteen jälkeen, jonka tarkoituksena oli vastata pandemian aiheuttamiin haasteisiin.

 

Kulttuuri Ihmiskunnalle palkitaan vuosittain erinomaisesta panoksesta, joka perustuu syvään vakaumukseen, ammattitaitoon ja omistautumiseen ​kulttuurille,yhdistettynä pyrkimyksiin ja tahtoon osallistua julkiseen ​kulttuurilliseen ​ja psykologiseen hyvinvointiin taiteen, kulttuurin ja humanismin kautta​, ​ja joka toteutetaan sen korkeimmalla tasolla. Rogatchi -säätiö pyrkii Kulttuuri-Ihmiskunnan vuosipalkinnollaan tunnustamaan ihmisiä ja instituutioita, jotka ahkerasti työskennellessään ja vakaumuksensa mukaisesti ovat luoneet kaivattua kulttuurisidonnaisuutta, joka vaikuttaa yhteiskuntaan syvällä tavalla, tavoittaa suuren yleisön ja luo pitkäaikaisia vaikutuksia. Säätiön edellisten palkinnon saajien joukossa on maailmankuulu arkkitehti, POLIN-museon kirjoittaja ​prof. Rainer Mahlamäki​, kansainvälinen lääketieteen tähti ​prof.Toivo T.Salmi, ​erinomainen muusikko maestro ​Evgeny Kissin​, kuuluisa kuvanveistäjäja hyväntekijä ​Varda Yoran​, Italian kansallis ​Il Volo di Pegaso ​perustaja, harvinaistentautien tutkimuskonsortion puheenjohtaja ​prof. Domenica Taruscio ​ja monet muut erinomaiset humanistit, jotka osallistuvat yhteiskunnan kulttuuriseen kehitykseen syvällä ja korkealla tasolla.

 

Tänä vuonna 2020 Rogatchi-säätiön vuosi palkinto on myönnetty ensimmäistä kertaamyös instituutioille ja perheille, kun aiemmin se on perinteisesti myönnetty yksilöille. Palkintopolitiikan muutokset heijastavat yhteiskunnan tarpeita: kulttuurilaitoksetovat itse useiden pandemiarajoitusten aiheuttaman vakavan rasituksen alaisina jaauttavat ihmisiä selviytymään ​COVID-19 ​pandemian aiheuttamista vaikeista tilanteista. ​P​erinteet lisäävät voimaa ihmisten ja instituutioiden toimintaan, mikä vahvistaa positiivisten voimien ja aktiivisen humanismin roolia elämässämme nykypäivän muuttuvassa maailmassa.Näiden näkökohtien perusteella Rogatchi-säätiön hallitus on päättänyt myöntää ensimmäisen Kulttuuri Ihmiskunnalle -vuosipalkinnon​ Life Achievement Family Award ​kaikille palkinnon saajille vuonna 2020. Säätiön perinteen mukaisesti palkinnon saajat palkitaan mittatilaustyönä valmistetulla ​Rogatchi-säätiön Kulttuuri Ihmiskunnalle ​-palkinnolla​, erityisdiplomilla​, ja ​alkuperäisillä taideteoksilla.

 

Culture for Humanity -palkinto on valmistettu Suomessa kiinteästä korkealaatuisestakristallikivestä erityisesti Rogatchi-säätiölle. Palkinto perustuu Michael RogatchinHeart Song -teoksiin. Rogatchi-säätiön Kulttuuri Ihmiskunnalle elämän saavutus perhepalkinto 2020 -palkinnon saajat ovat:

 

●​Sinebrychoffin taidemuseo / Kansallisgalleria, ​Helsinki, Suomi 100-vuotisjuhlan kunniaksi (vietetään vuonna 2021) Paul ja Fanny Sinebrychoff lahjoittavat ainutlaatuisen taidekokoelmansa yleisölle, erinomaisesta Tiepolo: Venetsia pohjoisessa -taidenäyttelyssä (17.09.2020 - 10.01.2021) jamerkittävästä panoksesta ​Suomen julkiseen kulttuurielämään ​COVID-19 ​-pandemian äärimmäisen vaikeissa ​olosuhteissa. ​Erityis​maininnan saavat

näyttelyn kuraattori, Sinebrychoffin taidemuseon pääkuraattori ​tohtori Ira Westergard ​ja museon johtaja ​tohtori ​Kirsi Eskelinen. Taidepalkinto: Michael Rogatchi. Nokturni. 2013.

 

Erityis​maininnan saavat näyttelyn kuraattori, Sinebrychoffin taidemuseon pääkuraattori ​tohtori Ira Westergard (vas.) ​ja museon johtaja ​tohtori ​Kirsi Eskelinen.


 

 

●​Didrichsen taidemuseo, ​Helsinki, Suomi Gunnarin ja Marie-Louise Didrichsenin perheen ​kunniaksi​ lahjoittaman harvinaisen taidekokoelman(vietetty vuonna 2020) harvinaisesta taidekokoelmasta, maailmanluokan Becoming van Gogh ​-näyttelystä ​(05.09. 2020 - 31.01.2021) ja suur​esta pano​ksesta ​julkiseen kulttuurielämään Suomessa ​COVID-19 ​-pandemian olosuhteissa​. Palkitaan ​näyttelyn ​pääjärjestäjät, ​museon enti​nen ​johtaja Peter Didrichsen ​ja nykyinen museon johtaja ​Maria Didrichsen​. Taidepalkinto: Inna Rogatchi. Ajattelen Vincentiä. 2020.

 

Didrichsen-museon entinen johtaja Peter Didrichsen ​ja nykyinen johtaja ​Maria Didrichsen​.


 

 

●​Morricone-perheen​ muistoksi ​Maestro Ennio Morriconen​, ​Rooma, Italia ​-upeasta jatkuvasta panoksesta maailmakulttuuriin, Maestro Morriconen maailmanmusiikin rakastamasta loistavasta säännöllisestä esiintymisestä covid-19-pandemiasta huolimatta ja ​lähes mahdottomista todellisuuksista ja niiden aikana ​jatkuvasta musiikkikoulutuksesta ​ja ​hyväntekeväisyydestä​,työ​stä ​elokuvissa, levyissä ja kirjoissa, jotka ​jatkavat ​perinnettä ja työskentelytapaa ​Maestro Ennio Morriconen, ​erityisesti ​Andrea Morricone,Marco ja Monica Morricone ​sekä muu Morricone-perhe.Taidepalkinto: Michael Rogatchi. Maestron näkymä. Ennio Morricone Muotokuva perustuu Michael Rogachin Audio Maestroon! Alkuperäinentaideteos. 2020.

 

●​Kirjoittaja Grigory Kanovich, ​Tel-Aviv, Israel ​- ​Vilna, Liettua ​ja ​Kanovichinperhe, ​Bryssel, Belgia ​ja ​Toronto, Kanada ​- syvälle panokselle ihmisten ja heidän ympäristönsä ​ja ​ihmiskunnan perustamiseen sen historiallisessa näkökulmassa ja nykypäivän käsityksessä. Jatkamalla Kanovichin perinnettäsoveltavasta ja ​huomaavaisesta ​humanismista, Grigory ja Olga Kanovichin pojat, ​Sergey ja Dmitry Kanovich ​ovat osallistuneet ​ihmiskunnan ​elämänulottuvuuksiin monien vuosien ajan: ​Sergey Kanovich ​( ​Belgia​) on käynnissäolevan ainutlaatuisen ​The Lost Shtetlin museo ja memoriaali Seduvassa, Liettua​; ja ​Dmitri Kanovich ​( ​Kanada) ​on perustaja ja puheenjohtaja, ​Lookingat the Stars ​ainutlaatuisessa kulttuurisäätiössä​, joka tarjoaa huippuluokan musiikkikonsertteja vankiloiden vangeille Kanadassa. Taidepalkinto: Michael Rogatchi. Muistivalo. Kunnianosoitus Grigory Kanovichille. 2020.Kulttuuri ihmiskunnalle -palkinnon seremoniat järjestetään myöhemmin vuonna 2021 pandemiatilanteen mukaisesti. Säätiö ilmoittaa siitä lähempänä päivämääriä.

tiistai 29. joulukuuta 2020

New York houkuttaa koronasta huolimatta -kysely

New York ei ole menettänyt lumoaan suomalaisten matkailijoiden keskuudessa, vaikka se on ollut yksi koronatartuntojen keskittymistä.


 

Matkustaminen New Yorkiin korona-aikana

Maaliskuussa 2020 pelko COVID-19:n leviämisestä sai presidentti Trumpin sulkemaan Yhdysvaltojen rajat eurooppalaisilta matkailijoilta. Maahantulokielto on edelleen voimassa, mutta se ei estä suomalaisia tekemästä matkasuunnitelmia New Yorkiin. Iso Omena on ollut vuodesta toiseen suomalaismatkailijoiden suosikki, ja kun lomamatkailu taas sallitaan, peräti puolet suomalaisista vastaajista haluaa matkustaa kaupunkiin vuoden kuluessa.

Mikä motivoi suomalaisia varaamaan matkan ja mitä huolenaiheita heillä on matkustamisesta tässä “uudessa normaalissa”? NewYorkCity.fi selvitti ihmisten asenteita.
Verkkosivusto julkaisi kyselynsä tuloksia tiedotteella 24. marraskuuta 2020.

Milloin suomalaiset uskovat USA:n rajojen avautuvan?
Odotukset eivät ole kovin optimistisia matkustuskiellon päättymisen suhteen. Vastaajista 41% uskoo, että rajat avautuvat vasta vähintään vuoden kuluttua. Yhteensä yli puolet vastaajista (67%) kokee, että matkustamista ei sallita vielä kesäkuussa 2021. Vain 5% ajattelee, että rajat avautuvat tammi-maaliskuun 2021 aikana.

Matkailutrendit rajojen avautumisen jälkeen
Vaikka ihmisillä on ristiriitaisia tunteita rajojen avautumisesta, 40% vastaajista kuitenkin ilmoittaa, että haluaa matkustaa New Yorkiin vuoden sisällä siitä, kun matkailu taas sallitaan. Tämän lisäksi 30% vastaajista kokee ajatuksen New Yorkiin matkustamisesta mieluisana, mutta heillä ei ole vielä konkreettisia matkasuunnitelmia. On hyvä huomata, että päinvastoin 8% ei halua vielä matkustaa tai suunnitella matkaa New Yorkiin. Johtopäätöksenä voidaan todeta, että vaikka suomalaiset eivät ole kovin toiveikkaita rajojen avautumisen suhteen, he ovat yleensä ottaen halukkaita matkustamaan New Yorkiin, kun se on taas mahdollista.

Mikä New Yorkiin matkustamisessa huolettaa
Matkustaminen ei ole aina helppoa ja näinä aikoina lomamatka voi huolestuttaa vielä enemmän. Tämä ei kuitenkaan koske kaikkia. Kahdeksan prosenttia vastaa, ettei heillä ole erityisiä huolia New Yorkiin matkustamisesta.

Kyselyyn osallistujat voivat valita kymmenestä huolenaiheesta, jotka mahdollisesti vaikuttavat heidän päätökseensä varata matka New Yorkiin. Suurin suomalaisten huolenaihe on “jos sairastun New Yorkissa” ja sen jälkeen “mahdollinen karanteeni” ja “jos aktiviteetit tai nähtävyydet ovat suljettu”. Tämä osoittaa, että suomalaiset ovat enimmäkseen huolissaan koronavirukseen liittyvistä tekijöistä. “Jos sairastun New Yorkissa” edustaa 22:ta prosenttia vastauksista.

Jos sairastumisen pelkoa ei oteta huomioon, voi panna merkille, että iso osa huolenaiheista liittyy matkakokemukseen ja rahaan, esimerkiksi nähtävyyksien kiinnioloon (14%) tai matkustamisen kallistumiseen (13%).

Motivaatio matkustaa
Mikä motivoi suomalaisia suuntaamaan New Yorkiin, kun rajat ovat taas auki? 

On silmiinpistävää, että juuri taloudelliset tekijät näyttävät olevan tärkein motivaatio matkustusintoon. Vastaajista 30% koki työntäväksi tekijäksi “jos saan hyvän tarjouksen lennoista ja hotellista”. New York on kallis kaupunki ja suurin osa matkabudjetista menee lentolippuihin ja majoitukseen. Jos tähän lisätään vielä ihmiset, joille joustavat muutos- ja peruutusehdot ovat tärkein tekijä, prosenttiosuus nousee 43 prosenttiin. Sellaisia tekijöitä, kuten “riittävät COVID-19-suojatoimenpiteet” (10%) ja “kuulen positiivisia kokemuksia toisilta matkailijoilta New Yorkissa käynnin jälkeen” (7%), ei koeta niin tärkeiksi.

Vastaajat, joita motivoivat eniten taloudelliset tekijät, näyttävät olevan optimistisempia kuin ne, jotka ovat valmiita matkustamaan New Yorkiin, kun koronavirukseen on rokote tai hoitokeino. Nimittäin 13% niistä, joita motivoi hyvän tarjouksen saaminen, olisi valmis matkustamaan New Yorkiin ensimmäisen kuuden kuukauden kuluessa siitä, kun rajat ovat auki. Vain 5% vastaajista valitsi ratkaisevaksi tekijäksi rokotteen tai hoitokeinon.

Tulevaisuudennäkymät: New Yorkiin vuonna 2021?
Vaikka vuosi on ollut haastava, vielä on toivoa, että New Yorkiin voisi varata ehkä lomamatkan vuonna 2021. Kysymykseen "Mikä on ensimmäinen asia, jonka haluaisit kokea New Yorkissa?" iso osa vastasi, että he haluaisivat käydä ensimmäiseksi nähtävyyksillä (30%). Tämän jälkeen suosituimpia aktiviteetteja oli “nauttia New Yorkin museoista ja taiteesta” (18%), “syödä New Yorkin ruokia” (15%), “rentoutua puistossa” (12%) ja “mennä shoppailemaan” (11%).

New York on toipunut keväästä suhteellisen hyvin. Melkein kaikki nähtävyydet ovat auki ja turvallisen vierailun takaamiseksi niissä on käytössä monia suojatoimenpiteitä. Ravintoloiden sisätiloissa ei voinut ruokailla pitkään aikaan, joten New Yorkissa koettiin poikkeuksellinen terassikesä. Lokakuun alusta lähtien ruokailu sallittiin myös sisällä ravintoloissa, kunhan asiakasmäärä on enintään 25% kapasiteetista. Kasvomaskin kanssa on myös mahdollista shoppailla esimerkiksi Macy’s-tavaratalossa ja Woodbury Common Outletissa.

Kaiken kaikkiaan vastauksista voi päätellä, että ihmiset näkevät valoa tunnelin päässä. Suomalaismatkailijoilla on halua ja intoa matkustaa New Yorkiin, kunhan rajat ovat taas auki.

Kysely sai 12 400 vastaajaa. Se tehtiin New York -aiheisella Facebook-sivulla lokakuun 2020 kolmannella viikolla. Tavoitteena oli arvioida New Yorkiin matkustavien matkustusaikeita ja mahdollista aikataulua sekä matkustusasenteita rajojen aukeamisen jälkeen.

 


 


keskiviikko 23. joulukuuta 2020

Sinebrychoff and Didrichsen Among Rogatchi Award Winners

Two leading art museums, world-renowned writer and composer,

and the families behind all of them are the laureates of The Rogatchi

Foundation Culture for Humanity Life Achievement Award 2020.

Awarded are people and institutions from Finland, Italy, Israel,

Lithuania, Belgium and Canada.

  

The Rogatchi Foundation is very pleased to announce the laureats

for its Culture for Humanity Life Achievement Family Award 2020.

The Rogatchi Foundation Culture for Humanity Award is the new

edition of the Foundation traditional Humanist of the Year Award.

The evolving of the new Award had been decided due to the

prevailing Culture for Humanity mission of the Foundation

following its Culture for Humanity Global Initiative adopted in

March 2020 to respond to the challenges caused by the pandemic.

Culture for Humanity is awarded annually for outstanding

contribution based on deep conviction, professionalism, and

dedication to culture combined with aspiration and will to

contribute into the public cultural and psychological welfare via

arts, culture and humanism, and conducted on the highest level of

it.

 

The Rogatchi Foundation in its Culture for Humanity Annual

Award seeks to recognise the people and the institutions which,

working diligently and following their convictions, have created

much needed cultural contributions that affects society in the deep

way, reaches wide public and creates long-lasting impact.

Among the Foundation previous laureates is world-famous

architect, the author of POLIN Museum prof. Rainer Mahlamäki ,

medical international star prof. Toivo T. Salmi, outstanding musician

maestro Evgeny Kissin , famous sculptor and philanthropist Varda

Yoran , founder of the Italian National Il Volo di Pegaso Arts,

Literature and Music Award, chair of the International Rare Disease

Research Consortium prof. Domenica Taruscio , and many other

outstanding humanists who contribute to the cultural development

of society in a deep way on a high level.

 

In this year 2020, The Rogatchi Foundation annual Award has been

for the first time awarded also to the institutions and the families

while previously it has been traditionally awarded to the

individuals. The changes in the Award policy reflects the needs of

the society: cultural institutions being itself under the serious strain

due to the various pandemic restrictions, does help people to cope

with the difficult realities caused by the covid-19 pandemic; and

family traditions are adding more strength into the activities of the

people and institutions, thus strengthening the role of positive

forces and active humanism in our way of life in the changed world

of today.

 

Based on these considerations, the Board of The Rogatchi

Foundation has decided to award its first Culture for Humanity

Annual Award in the motion of Life Achievement Family Award to all

our laureates in 2020.

 

Following the Foundation tradition, the laureates are awarded with

custom-made The Rogatchi Foundation Culture for Humanity

Award, Special Diploma, and original artwork.

 

Culture for Humanity Award is manufactured in Finland from a

solid piece of crystal rock of highest quality specially for The

Rogatchi Foundation. The Award is based on Michael Rogatchi’s

Heart Song artwork.

 

The Rogatchi Foundation Culture for Humanity Life Achievement

Family Award 2020 laureates are:

 

● Sinebrychoff Art Museum/Finnish National Gallery, Helsinki,

Finland - in honor of the 100th anniversary ( to be celebrated

in 2021) of Paul and Fanny Sinebrychoff donating their

unique art collection to the public, for outstanding Tiepolo:

Venice in the North art exhibition ( 17.09.2020 - 10.01.2021),

and important contribution to public cultural life in Finland

in the extremely difficult realities of the covid-19 pandemic,

with the special notion of the exhibition’s curator, the chief

curator of Sinebrychoff Art Museum Dr Ira Westergard and the

Museum’s director Dr Kirsi Eskelinen.

Art award: Michael Rogatchi . Nocturne. 2013.

 

The chief

curator of Sinebrychoff Art Museum Dr Ira Westergard (left) and the

Museum’s director Dr Kirsi Eskelinen.


 

 

● The Didrichsen Art Museum , Helsinki, Finland – in honour

of the 55th anniversary of the Gunnar and Marie-Louise

Didrichsen family’s donation of their rare art collection to the

Finnish public ( celebrated in 2020), for extraordinary

Becoming van Gogh exhibition ( 05.09. 2020 – 31.01.2021) and

great contribution into public cultural life in Finland in the

very daring circumstances of the covid-19 pandemic, with the

special notion of the exhibition’s main organisers, the former

director of the Museum Peter Didrichsen and the current

director of the Museum Maria Didrichsen .

Art award: Inna Rogatchi. Thinking on Vincent. 2020.

 

The former

director of the Museum Peter Didrichsen and the current

director of the Museum Maria Didrichsen.


 The article is based on the Rogatchi Foundation press release dated 21 December 2020.

Tallinnan parhaat italialaiset ravintolat 2025

Vanhankaupungin kujilta ja muualta kaupungista löytyy paikkoja, jotka vievät makumatkalle suoraan Roomaan, Firenzeen tai ...