New York houkuttaa koronasta huolimatta -kysely

New York ei ole menettänyt lumoaan suomalaisten matkailijoiden keskuudessa, vaikka se on ollut yksi koronatartuntojen keskittymistä.


 

Matkustaminen New Yorkiin korona-aikana

Maaliskuussa 2020 pelko COVID-19:n leviämisestä sai presidentti Trumpin sulkemaan Yhdysvaltojen rajat eurooppalaisilta matkailijoilta. Maahantulokielto on edelleen voimassa, mutta se ei estä suomalaisia tekemästä matkasuunnitelmia New Yorkiin. Iso Omena on ollut vuodesta toiseen suomalaismatkailijoiden suosikki, ja kun lomamatkailu taas sallitaan, peräti puolet suomalaisista vastaajista haluaa matkustaa kaupunkiin vuoden kuluessa.

Mikä motivoi suomalaisia varaamaan matkan ja mitä huolenaiheita heillä on matkustamisesta tässä “uudessa normaalissa”? NewYorkCity.fi selvitti ihmisten asenteita.
Verkkosivusto julkaisi kyselynsä tuloksia tiedotteella 24. marraskuuta 2020.

Milloin suomalaiset uskovat USA:n rajojen avautuvan?
Odotukset eivät ole kovin optimistisia matkustuskiellon päättymisen suhteen. Vastaajista 41% uskoo, että rajat avautuvat vasta vähintään vuoden kuluttua. Yhteensä yli puolet vastaajista (67%) kokee, että matkustamista ei sallita vielä kesäkuussa 2021. Vain 5% ajattelee, että rajat avautuvat tammi-maaliskuun 2021 aikana.

Matkailutrendit rajojen avautumisen jälkeen
Vaikka ihmisillä on ristiriitaisia tunteita rajojen avautumisesta, 40% vastaajista kuitenkin ilmoittaa, että haluaa matkustaa New Yorkiin vuoden sisällä siitä, kun matkailu taas sallitaan. Tämän lisäksi 30% vastaajista kokee ajatuksen New Yorkiin matkustamisesta mieluisana, mutta heillä ei ole vielä konkreettisia matkasuunnitelmia. On hyvä huomata, että päinvastoin 8% ei halua vielä matkustaa tai suunnitella matkaa New Yorkiin. Johtopäätöksenä voidaan todeta, että vaikka suomalaiset eivät ole kovin toiveikkaita rajojen avautumisen suhteen, he ovat yleensä ottaen halukkaita matkustamaan New Yorkiin, kun se on taas mahdollista.

Mikä New Yorkiin matkustamisessa huolettaa
Matkustaminen ei ole aina helppoa ja näinä aikoina lomamatka voi huolestuttaa vielä enemmän. Tämä ei kuitenkaan koske kaikkia. Kahdeksan prosenttia vastaa, ettei heillä ole erityisiä huolia New Yorkiin matkustamisesta.

Kyselyyn osallistujat voivat valita kymmenestä huolenaiheesta, jotka mahdollisesti vaikuttavat heidän päätökseensä varata matka New Yorkiin. Suurin suomalaisten huolenaihe on “jos sairastun New Yorkissa” ja sen jälkeen “mahdollinen karanteeni” ja “jos aktiviteetit tai nähtävyydet ovat suljettu”. Tämä osoittaa, että suomalaiset ovat enimmäkseen huolissaan koronavirukseen liittyvistä tekijöistä. “Jos sairastun New Yorkissa” edustaa 22:ta prosenttia vastauksista.

Jos sairastumisen pelkoa ei oteta huomioon, voi panna merkille, että iso osa huolenaiheista liittyy matkakokemukseen ja rahaan, esimerkiksi nähtävyyksien kiinnioloon (14%) tai matkustamisen kallistumiseen (13%).

Motivaatio matkustaa
Mikä motivoi suomalaisia suuntaamaan New Yorkiin, kun rajat ovat taas auki? 

On silmiinpistävää, että juuri taloudelliset tekijät näyttävät olevan tärkein motivaatio matkustusintoon. Vastaajista 30% koki työntäväksi tekijäksi “jos saan hyvän tarjouksen lennoista ja hotellista”. New York on kallis kaupunki ja suurin osa matkabudjetista menee lentolippuihin ja majoitukseen. Jos tähän lisätään vielä ihmiset, joille joustavat muutos- ja peruutusehdot ovat tärkein tekijä, prosenttiosuus nousee 43 prosenttiin. Sellaisia tekijöitä, kuten “riittävät COVID-19-suojatoimenpiteet” (10%) ja “kuulen positiivisia kokemuksia toisilta matkailijoilta New Yorkissa käynnin jälkeen” (7%), ei koeta niin tärkeiksi.

Vastaajat, joita motivoivat eniten taloudelliset tekijät, näyttävät olevan optimistisempia kuin ne, jotka ovat valmiita matkustamaan New Yorkiin, kun koronavirukseen on rokote tai hoitokeino. Nimittäin 13% niistä, joita motivoi hyvän tarjouksen saaminen, olisi valmis matkustamaan New Yorkiin ensimmäisen kuuden kuukauden kuluessa siitä, kun rajat ovat auki. Vain 5% vastaajista valitsi ratkaisevaksi tekijäksi rokotteen tai hoitokeinon.

Tulevaisuudennäkymät: New Yorkiin vuonna 2021?
Vaikka vuosi on ollut haastava, vielä on toivoa, että New Yorkiin voisi varata ehkä lomamatkan vuonna 2021. Kysymykseen "Mikä on ensimmäinen asia, jonka haluaisit kokea New Yorkissa?" iso osa vastasi, että he haluaisivat käydä ensimmäiseksi nähtävyyksillä (30%). Tämän jälkeen suosituimpia aktiviteetteja oli “nauttia New Yorkin museoista ja taiteesta” (18%), “syödä New Yorkin ruokia” (15%), “rentoutua puistossa” (12%) ja “mennä shoppailemaan” (11%).

New York on toipunut keväästä suhteellisen hyvin. Melkein kaikki nähtävyydet ovat auki ja turvallisen vierailun takaamiseksi niissä on käytössä monia suojatoimenpiteitä. Ravintoloiden sisätiloissa ei voinut ruokailla pitkään aikaan, joten New Yorkissa koettiin poikkeuksellinen terassikesä. Lokakuun alusta lähtien ruokailu sallittiin myös sisällä ravintoloissa, kunhan asiakasmäärä on enintään 25% kapasiteetista. Kasvomaskin kanssa on myös mahdollista shoppailla esimerkiksi Macy’s-tavaratalossa ja Woodbury Common Outletissa.

Kaiken kaikkiaan vastauksista voi päätellä, että ihmiset näkevät valoa tunnelin päässä. Suomalaismatkailijoilla on halua ja intoa matkustaa New Yorkiin, kunhan rajat ovat taas auki.

Kysely sai 12 400 vastaajaa. Se tehtiin New York -aiheisella Facebook-sivulla lokakuun 2020 kolmannella viikolla. Tavoitteena oli arvioida New Yorkiin matkustavien matkustusaikeita ja mahdollista aikataulua sekä matkustusasenteita rajojen aukeamisen jälkeen.

 


 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries