Kuopio: Luistelurata aukeaa

Finland Ice Marathon -luisteluradan valmistelut ovat edenneet siihen vaiheeseen, että rata saadaan auki lauantaina 2. helmikuuta 2019.


Vaativissa olosuhteissa sujuneet Finland Ice Marathon -luisteluradan valmistelut Kuopion Kallavedellä ovat edenneet siihen vaiheeseen, että rata saadaan auki lauantaina 2. helmikuuta 2019. 

- Tänä vuonna on saatu tehdä normaalia enemmän töitä Kallavedellä, että luistelurata saataisiin auki. Nyt ollaan siinä tilanteessa, että saamme ensimmäisen 2 kilometriä auki lauantaina, kertoo ratamestari Kai Aho.

Rata ei ole alkuvaiheessaan aivan täydellinen, sillä jään laatu ei tässä vaiheessa ole parasta mahdollista.

- Jää on tällä hetkellä melko pehmeää laatua, eli teräsjäätä ei ole juurikaan paljastunut lumen alta. Valkoinen jään pinta on pehmeähköä, mutta jäätä on pyritty parantamaan pumppaamalla radalle vettä, kuvailee Aho tilannetta.

Luisteluradan lisäksi luistelukahvio M/S Queen R -laivalla on aloittanut toimintansa, joten satamassa on myös luistelun lisäksi virvokkeita tarjolla. Samoin luistinten teroituspalvelu on avattu.

Finland Ice Marathoin -rata on Kuopion Kallavedelle vuosittain tehtävä 12,5 km mittainen luistelurata. Rata tekeminen aloitettiin yli 30 vuotta sitten alunperin Suomen suurinta luistelutapahtumaa, Finland Ice Marathonia varten, mutta nykyisellään rata on vapaasti käytössä tapahtuman ulkopuolisina aikoina koko ydintalven. Radasta on tullut erittäin suosittu ja viikottain tuhannet lusitelijat käyttävät rataa.

Kuopion ja Tahkon Markkinointi kertoi asiasta tiedotteessaan 1. helmikuuta 2019.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries