Dubrovnik ja Cavtat, Kroatia

Dubrovnikissa on runsaasti kauniita vanhoja rakennuksia ja paljon matkailijoita.


Päätimme vaimon ja tyttären kanssa ottaa lyhyellä varoitusajalla lomamatkan heinäkuussa Kroatian Dubrovnikiin. Kroatia ja Dubrovnik valikoituivat kohteeksi siksi, että alue meitä kiinnosti ja sinne oli vielä saatavissa matkoja.

Kroatian puolesta puhui myös se, että olimme aiemmin keväällä viettäneet siellä vaimon kanssa onnistuneen loman. Silloin kohteena oli tosin Split, joka sijaitsee Dubrovnikista pari sataa kilometriä pohjoiseen.

Matkakohteenamme ei tarkkaan ottaen ollut nyt Dubrovnik, vaan sen eteläpuolella noin 20 kilometrin päässä sijaitseva pieni valokuvauksellinen kalastajakylä Cavtat ja sen kyljessä oleva hotelli Remisens Hotel Albatros.

Splitissä ollessamme olimme autoilleet melko paljon, joten nyt päätimme viettää lomaa rauhallisemmin. Emme vuokranneet autoa, vaan poikkesimme viikon aikana pari kertaa Dubrovnikissa hotellimme lähistöltä lähtevällä vesitaksilla. Lisäksi teimme kävelyretkiä lähistöllä olevaan Cavtatin kylään ja sen ympäristöön. Päivisin vietimme aikaa uiden hotellin hyvällä altaalla ja kuntoilemalla hotellin kuntosalissa.

Dubrovnik on heinäkuussa helteinen paikka, jossa on runsaasti matkailijoita. Muurien ympäröimä Dubrovnikin vanha kaupunki on todella kaunis ja täynnä hienoja historiallisia rakennuksia ja kapeita kujia. Poikkesin muun muassa vanhassa pienessä synagoogassa, joka sijaitsi kapean kujan varrella olevassa korkeassa talossa jyrkkien portaiden päässä. Dubrovnikissa on runsaasti ravintoloita, kahviloita ja putiikkeja, joissa hintataso on lähellä Suomen hintoja johtuen suuresta matkailijamäärästä.

Cavtat ja sen ympäristö on todella kaunista. Rannat ovat suurelta osin kalkkikivirantoja ja meri houkuttelevaa ja turkoosin väristä. Cavtat on ilmeisesti maksukykyisten matkailijoiden suosiossa, koska sen huvivenesatamassa oli runsaasti komeita huvijahteja ja kylän kujilla oli hienoja ravintoloita, joista osa oli melko hintavia. Kylässä ei näkynyt meluavia ja juopottelevia vodkaturisteja, vaan meno oli hillittyä ja asiallista.

Yksi Cavtatin nähtävyyksistä oli hieman yllättäen hautausmaa, koska se sijaitsi luonnonkauniilla paikalla meren läheisyydessä ja siellä oli komeita hautamuistomerkkejä. Erityisesti kiinnitti huomiota Racic-perheen mausoleumi, jonka rakensi aikoinaan kuuluisa kroatialainen kuvanveistäjä Ivan Mestrovic.

Mielenkiintoinen tutustumiskohde oli myös kuuluisan, vuonna 1855 Cavtatissa syntyneen taidemaalarin Vlaho Bukovacin kotimuseo.

Cavtatin kylä on pieni, mutta se on kesäiltaisin täynnä elämää ja kansainvälistä tunnelmaa. Olimme erittäin tyytyväisiä kohdevalintaamme. Cavtatiin järjestää seuramatkoja Suomesta muun muassa Aurinkomatkat. Oman hotellimme lisäksi tutustuimme Hotel Croatiaan, joka sijaitsee niin ikään Cavtatissa erittäin kauniilla paikalla.

Dubrovnikiin ja Cavtatiin on miellyttävä matkustaa koska lento Vantaalta Dubrovnikiin kestää kohtuulliset kolmisen tuntia.

Kirjoittaja vieraili Cavtatissa 22.-29.7.2014. Hän matkusti sinne Finnairin lennoilla ja majoittui hotellissa Remisens Hotel Albatros.

Matka Cavtatista Dubrovnikiin sujui vesibussilla noin 30 minuutissa.

Dubrovnik on muurien ympäröimä vanha linnoituskaupunki.

Dubrovnikissa on runsaasti matkailijoita erityisesti kesällä.

Dubrovnikista löytyy keskellä kiireisintä turistikauttakin hiljaisia kapeita kujia.

Cavtatin hautausmaa on kauniilla paikalla Adrianmeren rannalla.

Cavtatissa on jonkin verran puustoa ja pensaikkoa.

Ivan Mestrovicin suunnittelema mausoleumi on yksi Cavtatin hautausmaan mielenkiintoisista nähtävyyksistä.

Hautakammio sisältää mielenkiintoisia yksityiskohtia.

Racic-perheen hautakammiossa vallitsee harras tunnelma.

Hautakammio sisältää mielenkiintoisia yksityiskohtia.

Hautakammio sisältää mielenkiintoisia yksityiskohtia.

Vanha huvila Cavtatissa.

Cavtat on pieni ja rauhallinen lomakohde.

Kuja Cavtatissa.

Portaat Cavtatissa.

Kasvit koristavat talojen seinustoja Cavtatissa.

Remisens Hotel Albatros oli kohtalaisen mukava hotelli kauniilla paikalla Cavtatissa.

Hotellin taustalla näkyy Kroatian jylhää maastoa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries