Airbnb-asuntojen määrä romahti pääkaupunkiseudulla

Pälkäneellä ja Asikkalassa airbnb-toiminta tuottaa hyvin.


 

Vertaa Ensin Suomi Oy teki laajan Airbnb-selvityksen. Se otti vertailuun mukaan kaikki Suomen kaupungit ja kunnat, joissa on Airbnb-liiketoimintaa. Selvitys nosti esille useita mielenkiintoisia huomioita:

  • Koronapandemian aikana Airbnb-asuntojen määrä on vähentynyt merkittävästi Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Vuonna 2019 Helsingissä oli 2 572 vuokrattavaa Airbnb-asuntoa, kun vuonna 2021 vuokrattavia asuntoja oli enää 1 417. Kohteiden määrä on laskenut koronapandemian aikana noin 45 %. Vantaalla kohdemäärä on laskenut kahdessa vuodessa 389 kohteesta 243 kohteeseen ja Espoossa 328 kohteesta 246 kohteeseen.

  • Pandemian aikainen kehitys on ollut täysin päinvastaista pohjoisen lomakohteissa. Kittilässä Airbnb-asuntojen määrä on yli tuplaantunut vuoden 2019 jälkeen 252 asunnosta 512 asuntoon. Myös Rovaniemellä ja Kuusamossa oli vuonna 2021 huomattavasti vuotta 2019 enemmän Airbnb-asuntoja. 

  • Eri paikkakuntien välillä on korkeimmillaan lähes 37 000 euron ero Airbnb-majoittajien vuosituotoissa. Kemissä Airbnb-toiminnalla ansaitaan keskimäärin 5 280 euroa vuodessa, kun Pälkäneen lukema on 42 120 euroa. Pälkäneellä ja Asikkalassa Airbnb-majoittajien keskimääräinen vuosituotto ylittää suomalaisten mediaanipalkan.

  • Airbnb-asuntojen määrä suhteessa kunnan vakituisten asukkaiden määrään vaihtelee voimakkaasti. Kolarista löytyy yksi Airbnb-asunto 8 vakituista asukasta kohden, vastaavasti Kajaanissa asuu 1 826 vakituista asukasta yhtä Airbnb-asuntoa kohden. 

Koko vertailu löytyy osoitteesta https://www.vertaaensin.fi/blog/airbnb-vertailu

Vertaa Ensin Suomi kertoi asiasta tiedotteessaan 25.1.2022.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries