Suomen vanhin viinitila satsaa matkailuun
Hermannin Viinitila haluaa nostaa juomamatkailua ja Suomen ainoan viinitornin kirkkaammin Itä-Suomen matkailukartalle.
Suomen vanhimman ja itäisimmän marjaviinitilan, Hermannin Viinitila Oy:n, omistajat ovat vaihtuneet.
Ilomantsilaisyhtiö sai kymmenen vuotta sitten aloittamansa sukupolvenvaihdoksen päätökseen tammikuun alussa.
”Kiitämme asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme tuesta ja luottamuksesta siirtymävaiheen aikana. Sukupolvenvaihdoksen jälkeen olemme valmiita rakentamaan yrityksen seuraavaa lukua henkilöstömme kanssa”, sanoo pääomistaja ja uusi toimitusjohtaja Samuli Taponen.
Viinitilasta viskin valmistajaksi
Vuonna 1989 perustettu yhtiö on paitsi Suomen vanhin viinitila myös pioneeri kuohuviinimarkkinoilla. Hermannin kuohuviini sai ensimmäisenä suomalaisena kuohuviininä kultamitalin Vuoden Tilaviini -kilpailussa.
Reilun 30 vuoden taipaleen aikana yhtiön tuotanto on monipuolistunut. Tuotevalikoima kattaa nyt marja- ja kuohuviinejä, alkoholittomia juomia sekä väkeviä tisleitä.
Myös muun muassa konepajateollisuuden vientikaupassa sekä yksityisomisteisessa kehittämisyhtiössä aktiivinen toimitusjohtaja ennakoi kehitysaskelia Hermannin Viinitilalle.
”Tulemme panostamaan entistä enemmän tuotekehitykseen, vastuullisuuteen ja asiakaskokemuksen parantamiseen sekä Suomessa että kansainvälisillä markkinoilla. Marjat, aidot maut ja puhtaus sekä suomalainen laatutyö ovat elementtejä, joiden varaan toimintamme jatkossakin rakentuu.”
Juomamatkailun kärkikohde
Yksi konkreettinen tavoite on nostaa vastuullista juomamatkailua viime vuosia suurempaan rooliin, Taponen sanoo.
Yhtiön näkyvin palvelupiste on Pappilanvaaran huipulla sijaitsevassa vesitornissa kesäaikaan palveleva Hermannin Viinibaari Huippu. Maan ainoan ”viinitornin” ohella matkailijaryhmät voivat vierailla yhtiön tuotantotiloissa kilometrin päässä tornilta.
”Viinitornin, tislaamon ja tuotantotilojemme kokonaisuus Ilomantsin kirkonkylällä on ainutlaatuinen vierailukohde niin paikallisille kuin paikallisia elämyksiä etsiville vieraille. Tätä palvelua haluamme kehittää erityisesti ryhmämatkailijoille ja samalla lisätä puhtaiden, suomalaisessa luonnossa kasvavien raaka-aineiden arvostusta.”
Lähde: Nordic Premium Beverages (Hermannin Viinitila ja Tislaamo) 8.1.2025
Kommentit
Lähetä kommentti