Alko sulkee vappuaattona klo 18

Alkon asiakasmäärät kasvavat vappuviikolla 25 prosenttia.


 

Alkon asiakasmäärät kasvavat vappuviikolla 25 prosenttia. Alkosta suositellaan asioimaan alkuviikosta ja aamun ensimmäisinä tunteina ja välttämään näin ruuhkia. Vappuaattona myymälät sulkeutuvat klo 18.

 

Alko arvioi, että vappuviikolla 2021 sen myymälöissä käy noin 1,3 miljoonaa asiakasta, joka on 25 prosenttia enemmän verrattuna alkuvuoden normaaliin viikkoon.

”Tänä vuonna vappu on poikkeuksellinen. Vappuaatto sijoittuu perjantaille ja myymälät ovat lauantaina kiinni. Lisäksi vapun asiakasmääriä todennäköisesti nostaa voimassa olevat ravintoloiden anniskelurajoitukset, erityisesti myymälöidemme viimeisinä aukiolotunteina. Koronaturvallisuusohjeiden mukaisesti rajoitamme tarvittaessa kerrallaan asioivien asiakkaiden määrää myymälöissämme”, kertoo liiketoimintajohtaja Kari Pennanen.

Vapulle vilkkaat asiakasmääräennusteet

 

Tänä vuonna erityisesti vappuviikon torstaista ja perjantaista odotetaan poikkeuksellisen vilkasta. Alkosta suositellaankin, että sen asiakkaat asioisivat mahdollisuuksien mukaan jo alkuviikosta ja päivän ensimmäisinä tunteina.

”Vilkkaimmat asiointipäivät vappuviikolla ovat torstai ja vappuaatto perjantai. Arvioimme, että asiointi painottuu perjantaina erityisesti iltapäivän tunteihin kolmen ja kuuden välillä. Ennustetut asiakasmäärät ovat historiallisestikin tarkasteltuna korkeat”, toteaa Pennanen.

Turvavälien takaamiseksi Alko rajoittaa tarvittaessa myymälässä kerrallaan asioivien asiakkaiden määrää. Viranomaisohjeiden mukaan Alkon myymälöissä palvellaan kaikki ne asiakkaat, jotka ovat tulleet myymälään sisälle viimeistään myymälän sulkemisaikana. Myymälän ulkopuolella olevasta jonosta ei asiakkaita voida ottaa sisään myymälään sen sulkemisajan jälkeen.

”Olemme viestineet asiakkaillemme ruuhka-ajoista aktiivisesti jo ennakkoon liikennevalomallilla. Toivomme, että asiakkaamme asioisivat rauhallisempina ajankohtina ja että muistamme turvallisen asioinnin tavat turvaväleistä kasvomaskin käyttöön. Asiakkaamme ovatkin noudattaneet turvallisuusohjeita hyvin, kiitos siitä!”

Alkon kaikki myymälät ovat vappuaattona alkoholilain mukaisesti avoinna klo 18.00 asti ja vappupäivänä myymälät ovat kiinni.

Alko kertoi asiasta tiedotteessaan 27.4.2021.


Alkosta suositellaan asioimaan alkuviikosta ja aamun ensimmäisinä tunteina ja välttämään näin ruuhkia.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries