Tallink Silja valitsi uudet nimikkoviinit ja -oluet

Viinit ja oluet ovat saatavilla kaikilla Tallink Silja Linen laivoilla, Tallink hotelleissa sekä ravintoloissa torstaista 2.5.2024 alkaen seuraavan kahden vuoden ajan.


 

Tallink Silja Linen uudet nimikkoviinit ja -oluet on jälleen valittu. Valikoimasta löytyy kuusi viiniä ja kaksi olutta, jotka on kaikki valittu eurooppalaisilta tuottajilta. Viinit ja oluet ovat saatavilla kaikilla Tallink Silja Linen laivoilla, Tallink hotelleissa sekä ravintoloissa torstaista 2.5.2024 alkaen seuraavan kahden vuoden ajan.

Viinit ja oluet valittiin sokkomaistelumenetelmällä kansainvälisessä valintaprosessissa, johon osallistui laaja joukko yhtiön omia alan ammattilaisia, kuten sommeliereja, viinin ja oluen asiantuntijoita sekä ravintolapäälliköitä.

Valintaprosessissa maistettiin 130 erilaista viiniä viidestä eri kategoriasta: samppanjat, kuohuviinit, valkoviinit, punaviinit ja roseeviinit. Viinit tulivat eurooppalaisilta tuottajilta kuudesta eri maasta. Nimikko-oluet valittiin 36 erilaisen oluen joukosta, joista 21 oli lager- ja 15 porter-olutta. Mukana oli oluita panimoista sekä Suomesta, Ruotsista että Virosta.

"Nimikkoviinit ja -oluet ovat perinteisesti olleet erittäin suosittuja asiakkaidemme keskuudessa. Uudessa valikoimassa on kuusi erinomaista luomuviiniä Italiasta, Espanjasta, Ranskasta ja Saksasta, sekä kaksi laadukasta artesaaniolutta virolaisilta panimoilta. Toivomme asiakkaidemme pitävän tästä valikoimasta, jonka olemme huolellisesti valinneet eri puolilta Eurooppaa”, kommentoi Tallink Duty Freen johtaja Aimar Pärna.

Tallink Silja Linen nimikkoviinit ja -oluet 2024

Laivan kuohuviini – Palau Brut Organic Cava & Palau Rose Organic Cava

·    Palau Brut Organic Cavan tuoksu on raikas, hienostunut ja elegantti. Siinä voi aistia persikan, greipin ja seljankukkien hedelmäisiä sävyjä, jotka täydentyvät kevyesti paahdetuilla vivahteilla. Juoma tarjoaa raikkaan, hedelmäisen ja kermaisen vaahdon, loppusilauksena pähkinäisiä ja mantelisia vivahteita.

·    Palau Rose Organic Cava tarjoaa tuoreiden hedelmien tuoksuvivahduksia, joiden seassa voi aistia ruusujen ja liljojen kukkaisia sävyjä sekä sitrushedelmäisen loppusilauksen. Mausta löytää eleganttia, nuorekasta ja raikasta hedelmäisyyttä.

·    Alkuperä: Espanja, Penedès

·    Palau Brut Organic Cava rypäleet: Parellada, Xarel-lo, Macabeu

·    Palau Rosado Organic Cava rypäleet: Garnacha, Pinot Noir

Laivan samppanja – A&J Demiére Blanc de Noirs Brut

·    Tämä samppanja on maultaan raikas ja pyöreä. Siinä on eleganttia monivivahteisuutta, hedelmäisiä makuja ja tasapainoinen jälkimaku. Se on vaalea samppanja vain punaisista viinirypäleistä.

·    Alkuperä: Ranska, Champagne

·    Rypäleet: Pinot Meunier 70 %, Pinot Noir 30 %

Laivan valkoviini – Weingut Frey Grenzhügel Riesling Organic

·    Kuiva valkoviini, jonka aromiprofiilissa korostuvat sitruksen sävyt ja ihastuttavat, trooppiset maut. Suutuntuma paljastaa raikkaan happamuuden ja mineraalisuuden – täydellisessä tasapainossa Rieslingille tyypillisten vihreän omenan, päärynän, hunajamelonin, valkoisen persikan ja mandariinin kanssa, jotka viipyvät pitkässä jälkimaussa.

·    Alkuperä: Saksa, Rheinhessen

·    Rypäleet: Riesling

Laivan roseeviini – Terre di Chieti Rosato Organic

·    Roseeviini tarjoaa pehmeän ja marjaisan makuelämyksen, jossa kesän marjat ja kirsikat tanssivat tasapainoisen happamassa syleilyssä. Tämän kuivan roseeviinin makuprofiili on täyteläinen ja moniulotteinen.

·    Alkuperä: Italia, Abruzzo

·    Rypäleet: Montepulciano

Laivan punaviini – Villa Paradiso Chianti Organic

·    Keskitäyteläinen punaviini tarjoaa suussa samettisen pehmeyden, hienovaraiset tanniinit ja tunnistettavat punaisten hedelmien vivahteet.

·    Alkuperä: Italia, Toscana

·    Rypäleet: 95 % Sangiovese, 5 % Merlot

Laivan lager-olut – Pühaste Pootsman 4,8 % (Viro)

·    Tasapainoinen, leppoisa, raikas ja kepeä lager. Maltaan ja paahdetun keksin aromit ovat tasapainossa humalan katkeruuden kanssa. 

Laivan porter-olut – Põhjala Must Kuld 7,8 % (Viro)

·    Runsas portteri, jossa on pehmeitä hunajan, vaniljan ja kaakaon makuja. Erittäin pehmyt koostumus syntyy laktoosikäymisen ansiosta. Tässä porterissa on ohramallasta. Nautitaan sellaisenaan tai jälkiruokajuomana aterian jälkeen.

Lähde: Tallink Silja Oy 2.5.2024

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Libanon - lomaparatiisista taistelukentäksi

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Stuttgartin Mercedes-museossa jo 13 miljoonaa kävijää