Pancho Villa -ketjussa jo 50 ravintolaa

Franchisingmallilla toimivan ketjun 50. ravintola avattiin Kuopioon, kauppakeskus Matkukseen.


 

Suomalaisen Pancho Villa -ravintolaketjun kasvuvauhti pysyy tasaisena, vaikka ravintola-ala on alavireinen. Franchisingmallilla toimivan ketjun 50. ravintola avattiin Kuopioon, kauppakeskus Matkukseen. Samaan aikaan Pancho Villa tutkii kasvumahdollisuuksia myös Ruotsissa ja Virossa.

Ravintola-alaa horjuttaneet korona- ja taantumavuodetkaan eivät ole pysäyttäneet Panchon Villan kasvua. Vuodesta 2010 lähtien ketju on avannut keskimäärin yli kolme ravintolaa vuodessa.
 
”50 ravintolan merkkipaalu on aikoinaan lyöty tavoitteeksi ketjun strategiaan, ja sitä kohti olemme edenneet määrätietoisesti. Onnistumisemme taustalla on monta asiaa, mutta pitkälle hiottu franchisingkonsepti on se, millä erotumme muista. Niin kauan kuin yrittäjillämme menee hyvin, myös ketjulla menee hyvin”, Pancho Villan varatoimitusjohtaja Teemu Vanharanta sanoo.

Näin franchising toimii Pancho Villassa

Franchisingmallissa yrittäjä maksaa ketjulle liittymismaksun sekä osuuden liikevaihdosta. Ketju puolestaan tarjoaa valmiin liiketoimintamallin, brändin, koulutuksen ja laajan tukiverkoston. Ketjuun kuuluminen tuo turvaa arjen pyörittämiseen ja voimaa sopimusneuvotteluihin.

”Ketjun koon tuoma neuvotteluvoima ja hankintoihin liittyvä osaaminen on auttanut meitä selviämään esimerkiksi raaka-aineiden hintojen noususta. Ei ole ihme, että moni franchisingmallilla toimiva ravintolaketju on pärjännyt viime ajat mukavasti”, Vanharanta toteaa.

”Franchisingketju kasvaa monella tavalla. Meille tulee kokonaan uusia ihmisiä vetämään uusia ravintoloita, mutta sen lisäksi ketjulle jo tuttu franchisingyrittäjä voi hakea omalle liiketoiminnalleen kasvua perustamalla uuden ravintolan. Ja kasvua tapahtuu myös ravintoloiden sisällä, kun osaavat yrittäjämme kehittävät liiketoimintaa. Kun kaikki nämä kasvun väylät vetävät hyvin, kasvutahti voi olla näinkin hurjaa”, Vanharanta jatkaa.

Suomeen mahtuu 60–70 Pancho Villaa

Pancho Villan 50. ravintolan avajaisia vietetään torstaina 27.2. Kuopion Matkus-kauppakeskuksessa. Teemu Vanharannan mukaan 50 ravintolan etappi saavutettiin jopa hieman etuajassa. Ketjussa on jo sanoitettu seuraavat suunnitelmat.
 
”Tuoreessa strategiassamme tavoitteeksi on asetettu 60 ravintolaa vuoteen 2027 mennessä. Sitten Suomen kartta alkaa olla Pancho Villan osalta aika täynnä”, Vanharanta sanoo.
 
Laajentumisen paikkoja Vanharanta näkee vielä muun muassa Joensuussa, Raumalla, Lapissa ja pääkaupunkiseudulla. Lisäksi katseita on luotu ulkomaille. Ketjulla oli muutaman vuoden ajan ravintola Tukholmassa, mutta pandemian myötä ravintola suljettiin.
 
”Ruotsissa on selkeästi potentiaalia. Kun aika ja paikka on oikea, yritämme uudestaan, edellisestä kerrasta oppineena. Lisäksi olemme jo tehneet markkinakartoituksia Virossa”, Vanharanta kertoo.

Pancho Villa -ravintolaketju

•    Ensimmäinen ravintola avattu 2001 Tampereella
•    Franchisingketju perustettu 2003
•    50 ravintolaa 33 paikkakunnalla
•    Ketjun ravintolat työllistävät n. 500 henkeä
•    Liikevaihto 40,7 M€ (2024)

Lähde: Pancho Villa Finland Oy 25.2.2025


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Libanon - lomaparatiisista taistelukentäksi

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Stuttgartin Mercedes-museossa jo 13 miljoonaa kävijää