HK avasi grillauskauden
HK Rub & Glaze Ulkofileepihvi Japanese rub & Yakiniku glaze 355 g on yksi kesän uutuuslihoista.
|
Etelä-Suomen talven
lumettomuus on aikaistanut kevään tuloa useilla viikoilla. Tästä ovat merkkeinä
jo maaliskuussa kukkansa avanneet leskenlehdet ja sinivuokot.
Yksi varma kevään merkki
on se, kun grillit kaivetaan varastoista esille. Grillaaminen on mukavaa puuhaa
ja siihen on monilla nyt myös enemmän aikaa.
Jos ei ole omaa pihaa,
niin parvekkeellakin grillaaminen onnistuu mainiosti, kunhan muistaa urbaanin
grillauksen pelisäännöt. Grillimakkara on suosituin grilliherkku. Kesäkaudella
suomalaiset syövät 60 miljoonaa pakettia grillimakkaraa.
Suomessa jokainen syö
seitsemän pakettia grillimakkaraa vuodessa
Helpoin, nopein ja
taatusti maistuva grillien kevätherkku on grillimakkara. Kesäkaudella,
toukokuusta elokuuhun, Suomessa syödään 21 miljoonaa kiloa grillimakkaraa. Joka
päivä Suomen kesägrilleissä paistuu 490 000 pakettia makkaraa. Vaikka tulevan
kesän uutuusmakkarat eivät ole vielä tulleet kauppoihin, niin valikoimaa on
silti tarjolla runsaasti.
-Ympärivuotinen grillaaminen on lisääntynyt viime vuosina paljon. Tämä
näkyy myös kauppojen grillimakkarahyllyillä. Muun muassa käsin tehtyjä
artesaanimakkaroita ja raakamakkaroita on tarjolla ympäri vuoden. Tällaisia
ovat esimerkiksi HK Maakarit® -sarjan Huberin Huilu tai raakamakkara Livornon
Luigi, kertoo HKScanin Suomen markkinointi- ja
tuotekehitysjohtaja Anne Terimo yhtiön
tiedotteessa 1. huhtikuuta 2020.
Kesän uutuusmakkarat
tulevat kauppoihin vapun aikaan. HK Maakarit® -sarjaan uutuudet ovat: Monzan
Massimo, Cannesin Claudia, Chef´s Special Ripen Ryynäri ja raakamakkara
Palermon Mario. Camping-uutuus kesäksi on tulisesti maustettu HK Camping Kuuma
Jalapeno.
HK: ”Julistamme
grillauskauden avatuksi!”
Kun kevät alkaa
aikaisin, myös grillauskausi alkaa aikaisin. Useimmat grillaavat aikaisin
keväästä myöhäiseen syksyyn. Joka kymmenes grillaa ympäri vuoden. *)
-Tänä keväänä
grillauskauden aikaiseen aloittamiseen vaikuttaa kauniin sään lisäksi se, että
kotona vietetään nyt poikkeuksellisen paljon aikaa ja monet haluavat päästä
laittamaan ruokaa ulos pois keittiöstä. Grillaaminen on myös hauskaa ja
rentouttavaa ajanvietettä koko perheelle. Siksi nyt on juuri oikea aika
julistaa grillauskausi avatuksi, iloitsee Terimo.
Urbaani parvekegrillaaja
huolehtii myös naapureiden viihtyvyydestä
Parvekkeella
grillaamista ei ole erikseen kielletty laissa. Taloyhtiö voi kuitenkin päättää
järjestyssäännöistä, joissa parvekkeella grillaaminen kielletään. Täyskiellolla
ei usein päästä parhaaseen lopputulokseen, joten asiaan liittyvä ohjeistus
taloyhtiössä on tärkeää. Ohjeistusta on syytä noudattaa, jotta grillin sijaan
ei tule kuumentaneeksi naapureiden tunteita.
Parvekkeelle sopivin grilli
on sähkögrilli, joka on paloturvallisempi, kuin esimerkiksi kaasu- tai
hiiligrilli. Sähkögrillit ovat usein myös kooltaan pienempiä ja siksi mainioita
pienellekin parvekkeelle. Parvekegrillaukseen kannattaa valita nopeasti
kypsyviä grillattavia, jolloin minimoidaan myös mahdolliset käry- ja savuhaitat
naapureille.
-Kaikki grillimakkarat
sopivat hyvin parvekegrillaukseen. Kariniemen® Kananpojan paistivartaat, siivet
tai fileepihvit kypsyvät myös nopeasti. HK Rypsiporsas® Rub & Glaze
ulkofileepihvit ovat urbaanin grillaaja helppo supertuote. Ohuet fileepihvit
kypsyvät nopeasti, pakkauksessa ovat mukana myös valmis rub-mauste ja
glaseerauskastike, vinkkaa Terimo.
Kaikki HK- ja Kariniemen
-merkkiset tuotteet valmistetaan aina suomalaisesta lihasta.
*) HK:n kansallinen
grillaustutkimus toteutettiin vuonna 2018.
Lähde:
HK
Kuvat:
HK
Kariniemen Kananpojan Paistivarras Hunaja-BBQ 500 g on yksi kesän
uutuuslihoista.
|
Kommentit
Lähetä kommentti