Royal Line sai uuden ravintolalaivan


Helsinkiläinen Royal Line juhlistaa 75-vuotiasta historiaansa tuomalla kesällä Itämerelle uuden modernin aluksen M/S Helsingin.


Helsinkiläinen Royal Line juhlistaa 75-vuotiasta historiaansa tuomalla kesällä Itämerelle uuden modernin aluksen M/S Helsingin. Risteilyaluksen kummeina ovat pormestaripari Jan ja Outi Vapaavuori. M/S Helsingin kastajaisia juhlittiin toukokuussa 2020, poikkeusaikojen linjauksia kunnioittaen.

 

 

Uusi alus M/S Helsinki lasketaan vesille tuomaan risteilyelämyksiä nimenomaan kaupunkilaisille. Alus on varustettu ravintolatason keittiöllä, jossa valmistuu lounasta ja illallista.


-Uusi alus on kuuden vuoden kehitystyön tulos. Perheemme suunnitteli aluksesta nimenomaan suomalaisia ruokaelämyksiä tarjoavan ravintolalaivan, Royal Linen toimitusjohtaja Jukka Rautakorpi kertoo yhtiön tiedotteessa 27. toukokuuta 2020.


M/S Helsingin kastajaisia juhlittiin toukokuussa 2020, poikkeusaikojen linjauksia kunnioittaen. Aluksen kummeina ovat Helsingin pormestari Jan Vapaavuori ja professori Outi Vapaavuori.


-Meille on suuri ilo saada olla mukana viemässä merellisen Helsingin kehittämistä eteenpäin myös tällä hienolla konkreettisella hankkeellaVapaavuoret toteavat.


-Perheemme kiittää suuresti arvoisaa pormestaripariskuntaa siitä, että he kastavat M/S Helsingin ja suostuivat laivan kummeiksi. Olemme halunneet luoda aluksen, joka on Helsingin modernin saaristomatkailun esikuva, emmekä olisi voineet kuvitella sille sopivampia kummeja, toimitusjohtaja Rautakorpi sanoo.


Royal Line aloittaa liikennöinnin kesäkuussa


Vuonna 1945 aloittaneen perheyrityksen ruorissa on tällä hetkellä kolmas sukupolvi perustajasuku Rautakorpia. Jukka Rautakorpi otti johtovastuun isältään Jorma Rautakorvelta kolme vuosikymmentä sitten. Tälle yrityksen johto taasen siirtyi perustajan Jaakko Rautakorven kuoltua vuonna 1970. Suurimmat päätökset tehdään yhä koko perheen voimin.


-Perheemme on tehnyt pitkän uran Helsingin saaristomatkailun eteen, ja varustamoa on luotsattu ilolla kehityksen kärjessä koko palvelevan henkilöstön voimin, Jukka Rautakorpi sanoo.


Lähimatkailun suosion odotetaan lisääntyvän ympäri Suomen. Poikkeusolot ovat johdattaneet suomalaiset ulkoilemaan lähiluontoonsa, ja lenkkipolut ovat olleet jopa ruuhkaisia. Merellä ei ole ruuhkaa.


Punaisesta värityksestään tuttujen Royal Linen alusten kotisatama on Helsingin Kauppatorilla. Yrityksellä on tällä hetkellä seitsemän alusta, joilla tehdään sightseeing-, lounas- ja illallisristeilyjä Helsingissä, Espoossa ja Porvoossa.

Maailmanlaajuinen poikkeuksellinen tilanne on saattanut myös Royal Linen toiminnan ennennäkemättömien haasteiden eteen.


-Korona kyykyttää meitä nyt pahasti. Turistien tulo Helsinkiin jää heikoksi, joten olemme ennen kaikkea kotimaisten asiakkaiden varassa. Viimeisimmät linjaukset kuitenkin mahdollistavat laivaliikenteen aloituksen 1.6. alkaen, ja olemme valmiit ottamaan asiakkaamme vastaan, toki linjaukset huomioiden, Jukka Rautakorpi kertoo.

Lounas- ja illallisristeilyjä tarjoava M/S Helsinki kiertää Helsingin saaristoa kesäkuusta alkaen. Viime viikolla linjattujen poikkeusajan ehtojen mukaan ravintolat saavat ottaa sisään puolet tavanomaisesta asiakasmäärästään. Linjaukset näkyvät myös Royal Linen toiminnassa.

-Aluksiamme desinfioidaan aina risteilyjen välissä. Lisäämme ohjeistuksia ja kyltityksiä esimerkiksi käsihygieniasta, ja käsidesiä on pulloissa kaikkien käytettävissä. Joka toinen pöytä on käytettävissä sisätiloissa, toimitusjohtaja Jukka Rautakorpi kertoo.

-Asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää. M/S Helsingin ja muidenkin risteilyalustemme osalta toimimme hallituksen ohjeiden mukaisesti.

Lähde: Royal Line

Kuva: Royal Line

 

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries