Mallorcan viisi kauneinta rantaa

Cala Pi on paikallisten suosikki.


 

Luonnonkauniilla Mallorcalla on yli 300 rantaa eri puolilla saarta. Tässä esittelemme niistä viisi, joihin kannattaa tutustua seuraavalla Välimeren-matkalla. 

 

Mallorcan lämmin ilmasto, vaihteleva luonto ja 500 kilometrin rantaviiva tekevät saaresta suositun rantalomakohteen. Saarella on jopa 300 rantaa, ja niillä on kaikilla omanlaisensa puitteet ja tunnusmerkit. Jokainen löytää täältä etsimänsä, olipa haussa valkoinen hiekkaranta ja rauhalliset uimavedet, luonnonranta autiossa lahdenpoukamassa tai vesiurheiluranta.

 

Tässä viisi rantaa, jotka voi sisällyttää seuraavan Mallorcan-matkan suunnitelmiin:

 

 

 

Es Trenc - koskematon valkohiekkainen luonnonranta

 

Kaksi kilometriä pitkää Es Trenciä on kutsuttu monesti yhdeksi Euroopan kauneimmista. Sen takaavat hieno valkoinen hiekka sekä turkoosin- ja taivaansinisen sävyissä kimmeltävät vedet. Rantaa ympäröivät dyynit, pensaat ja puut, ja se sijaitsee 1 492 hehtaarin suuruisella Salobrar de Camposin luonnonsuojelualueella. Alueella on myös monipuolinen eläimistö, muun muassa 171 erilaista lintulajia.

 

Playa de Muro - Mallorcan pisin ranta


Mallorcan pisin ranta Playa de Muro sijaitsee Alcúdianlahden rannalla noin viiden kilometrin päässä Port d'Alcúdiasta. Rannalla on pituutta kuusi kilometriä, ja se on pehmeähiekkainen ja matala. Ranta on jaettu neljään osaan, joista kolmella ensimmäisellä on Sininen lippu -laatuleima osoituksena siisteydestä, hyvästä vedenlaadusta ja turvallisuudesta.

 

Rannan ensimmäinen osa on nimeltään Playa de Muro, ja sillä sijaitsee monia erilaisia hotelleja sekä runsaasti liikkeitä ja ravintoloita. Seuraava osa on rauhallisempi, mutta tarjoaa samat mukavuudet. Kolmas osa, Es Comú, on 1,5 kilometriä pitkä ja osa S'Albuferan luonnonsuojelualuetta. Täällä on jo huomattavasti rauhallisempaa, ja ranta on dyynien, mäntyjen ja katajapensaiden ympäröimä. Rannan viimeinen osa on nimeltään Es Cappellans, ja se sijaitsee Can Picafort -lomakohteen tuntumassa.
 

Cala Bóquer - luonnonkaunis ranta, jolle pääsee vain jalan


Kallioiden ja kasvillisuuden kauniisti ympäröimä ja koskematon Cala Bóquerin ranta sijaitsee noin 2,7 kilometrin päässä Pohjois-Mallorcan Port de Pollençasta. Rannalle pääsee vain jalan, mutta Välimeren kaunis luonto tekee patikoinnista vaivan arvoisen. Ranta sijaitsee lisäksi lähellä Formentorin niemeä, joka on Mallorcan pohjoisin kohta, sekä pientä Cala Tuentin kaupunkia ja sen samannimistä rantaa.

 

 

 


 


 

Sa Calobra - Mallorcan kaunein ranta


Moni pitää Sa Calobraa Mallorcan kauneimpana rantana. Sa Calobra löytyy 12 kilometriä pitkän ja mutkittelevan tien päästä, ja perillä on vielä 200-metrinen jalankulkutunneli, joka johtaa kauniille Torrent de Pareisin lahdelle. Vesi on uurtanut täällä jyrkän laakson, jonka luotisuorat kallioseinämät kohoavat vaikuttavasti yli 200 metrin korkeuteen. 

 

Cala Pi - paikallisten suosikki 


Cala Pi sijaitsee noin 17 kilometrin päässä Etelä-Mallorcan Llucmajorista, ja ranta on saanut nimensä sitä ympäröivistä männyistä. 45 metriä pitkälle ja 140 metriä leveälle rannalle pääsee jyrkkiä portaita pitkin. Valkohiekkainen ja matalavetinen ranta soveltuu hyvin lapsille. Täällä on myös hyvät snorklaus- ja sukellusmahdollisuudet. Cala Pin liepeillä on pieni rantabaari, jossa on tarjolla laaja valikoima virvokkeita.

 

Sovellus johdattaa koronaturvallisiin rantaelämyksiin 
Sovellus "Playas Seguras" (Turvalliset rannat) tarjoaa paikallisille ja matkailijoille tietoa Palman rantojen aukiolosta sekä turvatoimista, kapasiteetista, pienvenesatamista ja vedenlaadusta.

 

Mallorcan matkailutoimisto kertoi asiasta tiedotteessaan 23.3.2021. 

 

Sa Calobra on monien mielestä Mallorcan kaunein ranta.


Es Trenc on koskematon valkohiekkainen luonnonranta.


Playa de Muro on Mallorcan pisin ranta.


Cala Bóquer on luonnonkaunis ranta, jolle pääsee vain jalan.


 

 

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries