Pääsiäisen punaviinisuositukset

Ruokaan ja juomaan keskittynyt Toptaste-media julkaisi vinkkinsä pääsiäisen punaviineiksi, joista yksi, Montalto Rosso Passivento sai ystäväkseen herkullisen peuracarpaccion reseptin.


 

Ruokaan ja juomaan keskittynyt Toptaste-media julkaisi vinkkinsä pääsiäisen punaviineiksi, joista yksi, Montalto Rosso Passivento sai ystäväkseen herkullisen peuracarpaccion reseptin.

Montalto Rosso Passivento 

Sisilialainen Montalto Rosso Passivento oli ensimmäisiä appassimento menetelmällä valmistettuja viinejä, joka rantautui Suomeen ja viini on edelleen monen kesto suosikki. Raatimme mieltyi viinin olevan hennon yrttinen, jopa vieno vaniljan maku nousi esiin. Carpaccion marinadiin käytettiin samaista viiniä ja tämä oli todellakin täydellinen makupari - viini antoi ruuan loistaa! Kurkkaa peuracarpaccion ja minttupeston resepti täältä.

Ricossa Barbera Appassimento 

Piemonten punaviinit ovat tällä hetkellä kovassa kasvussa ja Ricossan tyylikäs viinisarja on löytänyt tiensä suomalaisten sydämiin. Ricossa Barbera Appassimentossa oli pidempi jälkimaku ja runsaampi tanniinisuus, kuin edellisessä viinissä. Maussa appassimento menetelmälle ominaista marjaisuutta, mutta myös ihanaa raikkautta. 

Mouton Cadet Rouge

Seuraavaksi käväisimme Ranskassa, Bordeauxin alueella. Mouton Cadet Rouge on Merlot painotteinen, klassinen kolmen rypäleen sekoite. Tämä viini sopisi raskaammankin ruuan makupariksi.

Ricossa Barolo

Viimeiseksi herkuksi säästyi Ricossa Barolo Piemonten sydämestä. Viini sopii täyteläisyydellään parhaiten riistaruoille tai voimakkaille koville juustoille. 

 

Peuracarpaccio

  • 400g Peuran sisäpaistia
  • 4dl Punaviiniä
  • Timjamin oksia
  • Reilusti karkeaa merisuolaa
  • Reilusti mustapippuria

Kuivaa sisäpaistin pinnat talouspaperilla. Hiero pintaan reilu kerros suolaa ja pippuria. Laita liha maustumaan punaviinin ja timjamin kanssa 24h. Ota liha pois marinadista, kiedo tiukaksi pötköksi tuorekelmuun ja pakasta 3h (näin lihasta on helpompi leikata ohuita siivuja). Asettele tarjoiluastialle ja koristele vaikkapa pestolla, parmesaanilla ja paahdetuilla pinjansiemenillä.

Minttupesto

  • 1 puntti basilikaa
  • 1 puntti minttua
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 dl parmesaania
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan mehu
  • suolaa 
  • pippuria

Hienonna yrtit, valkosipuli ja pinjansiemenet sauvasekoittimella. Lisää juusto, öljy ja sitruunan mehu, mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.

 

Lue lisää viineistä osoitteesta www.viinilinna.fi.

Teksti: Petra Auhto-Wiberg/Toptaste 20.3.2021

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries