Pääsiäisen punaviinisuositukset
Ruokaan ja juomaan keskittynyt Toptaste-media julkaisi vinkkinsä pääsiäisen punaviineiksi, joista yksi, Montalto Rosso Passivento sai ystäväkseen herkullisen peuracarpaccion reseptin. |
Ruokaan ja juomaan keskittynyt Toptaste-media julkaisi vinkkinsä pääsiäisen punaviineiksi, joista yksi, Montalto Rosso Passivento sai ystäväkseen herkullisen peuracarpaccion reseptin.
Montalto Rosso Passivento
Sisilialainen Montalto Rosso Passivento oli ensimmäisiä appassimento menetelmällä valmistettuja viinejä, joka rantautui Suomeen ja viini on edelleen monen kesto suosikki. Raatimme mieltyi viinin olevan hennon yrttinen, jopa vieno vaniljan maku nousi esiin. Carpaccion marinadiin käytettiin samaista viiniä ja tämä oli todellakin täydellinen makupari - viini antoi ruuan loistaa! Kurkkaa peuracarpaccion ja minttupeston resepti täältä.
Ricossa Barbera Appassimento
Piemonten punaviinit ovat tällä hetkellä kovassa kasvussa ja Ricossan tyylikäs viinisarja on löytänyt tiensä suomalaisten sydämiin. Ricossa Barbera Appassimentossa oli pidempi jälkimaku ja runsaampi tanniinisuus, kuin edellisessä viinissä. Maussa appassimento menetelmälle ominaista marjaisuutta, mutta myös ihanaa raikkautta.
Mouton Cadet Rouge
Seuraavaksi käväisimme Ranskassa, Bordeauxin alueella. Mouton Cadet Rouge on Merlot painotteinen, klassinen kolmen rypäleen sekoite. Tämä viini sopisi raskaammankin ruuan makupariksi.
Ricossa Barolo
Viimeiseksi herkuksi säästyi Ricossa Barolo Piemonten sydämestä. Viini sopii täyteläisyydellään parhaiten riistaruoille tai voimakkaille koville juustoille.
Peuracarpaccio
- 400g Peuran sisäpaistia
- 4dl Punaviiniä
- Timjamin oksia
- Reilusti karkeaa merisuolaa
- Reilusti mustapippuria
Kuivaa sisäpaistin pinnat talouspaperilla. Hiero pintaan reilu kerros suolaa ja pippuria. Laita liha maustumaan punaviinin ja timjamin kanssa 24h. Ota liha pois marinadista, kiedo tiukaksi pötköksi tuorekelmuun ja pakasta 3h (näin lihasta on helpompi leikata ohuita siivuja). Asettele tarjoiluastialle ja koristele vaikkapa pestolla, parmesaanilla ja paahdetuilla pinjansiemenillä.
Minttupesto
- 1 puntti basilikaa
- 1 puntti minttua
- 2 rkl pinjansiemeniä
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 dl parmesaania
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 sitruunan mehu
- suolaa
- pippuria
Hienonna yrtit, valkosipuli ja pinjansiemenet sauvasekoittimella. Lisää juusto, öljy ja sitruunan mehu, mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.
Lue lisää viineistä osoitteesta www.viinilinna.fi.
Teksti: Petra Auhto-Wiberg/Toptaste 20.3.2021
Kommentit
Lähetä kommentti