Dubain ympäristö tarjoaa luontoelämyksiä

Noin puolen tunnin ajomatkan päässä Dubain keskikaupungilta kohoaa Hattan vuoristoalue. Se on osa yli 700 kilometriä pitkää Hajarvuoristoa, joka on Arabian niemimaan itäosan korkein vuoristo.



 

Dubai tunnetaan ikonisesta siluetistaan, pilvenpiirtäjähotelleistaan, perheystävällisistä lomakeskuksistaan sekä maailmanluokan makuelämyksistä ja viihteestä. Dubaista löytyy kuitenkin elämyksiä myös kaupungin ulkopuolelta, jossa voi esimerkiksi tutustua vuoristo- ja aavikkomaisemiin autolla, jalkaisin tai pyörällä.

 

Vuoristovaellusta ja melontaretkiä Dubain lähistöllä

 

Noin puolen tunnin ajomatkan päässä Dubain keskikaupungilta kohoaa Hattan vuoristoalue. Se on osa yli 700 kilometriä pitkää Hajarvuoristoa, joka on Arabian niemimaan itäosan korkein vuoristo.

 

Hatta on varsinkin luontoharrastajien, vaeltajien ja valokuvaajien suosiossa. Täällä voi tehdä melontaretkiä Hattan padolla, jonka turkoosinsininen vesi luo yhdessä vuoristomaisemien kanssa hienot puitteet luontoelämykselle. Alueella on myös yli 30 km vaellusreittejä. Adrenaliinipitoisempia aktiviteetteja, kuten jousiammuntaa, vuoristomikroautoilua sekä kiipeilyä ja vaijeriliukua, taas on tarjolla Hatta Wadi Hubin alueella, jossa voi myös yöpyä mökeissä tai teltoissa.

 

Aavikkosafarille vanhalla Land Roverilla

 

Aavikosta kiinnostuneet voivat lähteä paikallisen Platinum Heritage -opasyrityksen järjestämälle aavikkosafarille yhdessä kokeneen oppaan kanssa. Aidolla ykkössarjan Land Roverilla tehtävän retken aikana voi bongata villieläimiä hiekkadyynien lomasta. Varattavissa on aamu- ja iltasafareja, jotka päättyvät yleensä perinteiseen ateriaan beduiinivaikutteisessa teltassa keskellä aavikkoa.

 

Yhdistyneiden arabiemiirikuntien suurin luonnonsuojelualue

 

Tunnin ajomatkan päässä Dubaista etelään sijaitsee Al Marmoom Desert Conservation Reserve -aavikkoreservaatti, joka kattaa 10 prosenttia Dubain pinta-alasta ja on Yhdistyneiden arabiemiirikuntien suurin aitaamaton luonnonsuojelualue. Jos tuuri käy, täällä voi nähdä useita kotoperäisiä eläinlajeja, kuten gaselleja, kameleja ja lintuja. Alueella asustaa myös valkobeisa eli arabiankeihäsantilooppi, joka oli aikanaan hävitä kokonaan. Jalostusohjelmien ansiosta laji on kuitenkin saatu palautettua luontoon.

 

Lähistöllä sijaitsevat myös Al Qudran tekojärvet, joilla asustaa 170 erilaista lintulajia. Tänne tehdäänkin paljon lintusafareita, ja UAE Birding Group järjestää järvillä puoli- ja kokopäiväisiä opastettuja kierroksia. Tekojärvien alue on myös mukava piknikpaikka.

 

Järvien ympäristössä on yhteensä 86 km pyöräteitä, jotka ovat suosittuja sekä aloittelijoiden että harrastajien keskuudessa.

 

Muuttolintujen kosteikkoreservaatti

 

Kaupungin laitamilta löytyy kosteikkoreservaatti Ras Al Khor Wildlife Sanctuary, joka on äyriäisten, nisäkkäiden ja kalojen lisääntymisaluetta. Alue tunnetaan varsinkin monista muuttolinnuista, kuten flamingoista, jotka varastavat huomion varsinkin talvisin. Muista alueella esiintyvistä linnuista voidaan mainita haikarat, merimetsot ja sääkset.

 

Dubain matkailutoimisto Dubai Tourism ja Related kertoivat asiasta tiedotteessaan 20.5.2021.

 


Land Roverilla tehtävän retken aikana voi bongata villieläimiä hiekkadyynien lomasta.

Järvien ympäristössä on yhteensä 86 km pyöräteitä, jotka ovat suosittuja sekä aloittelijoiden että harrastajien keskuudessa.



Kaupungin laitamilta löytyy kosteikkoreservaatti Ras Al Khor Wildlife Sanctuary, joka on äyriäisten, nisäkkäiden ja kalojen lisääntymisaluetta.


 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries