Valon polku -tapahtuma jälleen Turussa

Valon polku -valotapahtuma houkutteli kaupungin keskustaan suuren määrän valotaiteen ystäviä. Kuva: Rami Saarikorpi


 

Kaunis talvisää ja hehkuva valotaide muodostivat Turussa jälleen vetovoimaisen yhdistelmän. Valon polku -valotapahtuma houkutteli kaupungin keskustaan suuren määrän valotaiteen ystäviä. Yleisön iloiset reaktiot osoittivat, että valo tarttui myös ihmisten mieliin.

 

Kolmatta kertaa järjestetty Valon polku toi Vanhankaupungin ja Aurajokivarren tapahtuma-alueelle yhtenäisenä virtana valotaiteen äärellä ulkoilevia ihmisiä.

- Pahoilta ruuhkilta kuitenkin vältyttiin. Useat ihmiset olivat hienosti noudattaneet toivettamme tulla paikalle kävellen tai bussilla, mistä kiitos kävijöille, tapahtuman tuottaja Minna Heiniö kertoo.

Ihmiset olivat liikkeellä hyväntuulisina ja tapahtuma sujui rauhallisesti ilman järjestyshäiriöitä. Paikan päällä kuului iloisia reaktioita eri-ikäisiltä tapahtumakävijöiltä. Moni kommentoi jo kovasti odottaneensa tätä pimeää kautta piristävää tapahtumaa.

- Saadaksemme tarkempaa palautetta Valon polun onnistumisesta, toteutamme tänä vuonna ensimmäistä kertaa kävijätutkimuksen. Kyselyssä kysytään muun muassa tapahtuman teoksista, ohjelmasta ja sekä tapahtuma-aikaan käytetyistä palveluista. Kysely lähetetään kävijöiltä saatuihin sähköpostiosoitteisiin heti tapahtuman jälkeen ja linkki kyselyyn löytyy myös osoitteesta turku.fi/valonpolku, Heiniö kertoo.

Valon polun yhdeksi suosituimmista teoksista nousi Samuli Hallan stigAir. Se keräsi pitsiliinalaskuvarjoista muodostuvan pilven alle ja ympärille suuren joukon ihmisiä jokaisena tapahtumailtana.

Samuli Halla on ilahtunut teoksensa herättämistä positiivisista reaktioista.

- Näinä digitaalisuuden aikoina on hienoa tuoda esille jotain, mikä on vaatinut lukemattomia tunteja käsillä tekemistä. Teoksen sijoituspaikkakin osoittautui lopulta täydelliseksi, vaikka tunnustan, etten ollut siitä aluksi ollenkaan vakuuttunut, Halla naurahtaa.

Muista teoksista Matthieu Tercieuxn liikkeeseen reagoiva Glaucus Atlanticus oli odotetusti lapsiperheiden suosikki. Myös valosuunnistuksen teos Valoharmoniat keräsi suuren joukon ihmisiä tanssimaan Kaupungintalon puistodiscoon turkulaisartistien musiikin tahdissa. Itsenäisyyspäivänä teoksella oli parhaimmillaan sata kappaletta jonossa odottamassa soittovuoroaan.

Tapahtuman taiteellinen johtaja, valotaiteilija Kari Kola on kaikkiaan tyytyväinen Turun tapahtuman järjestelyihin ja siihen, miten Valon polku on löytänyt paikkansa valotapahtumien kartalla.

- Yhteistyö eri tahojen kanssa on sujunut kitkattomasti ja ihmiset ovat ottaneet tapahtuman omakseen. Se ei ole itsestäänselvyys näin nuoren tapahtuman kohdalla, vaan kertoo siitä, että jotain on tehty oikein, Kari Kola kiittelee.

Seuraavaa valotapahtumaa saadaan odottaa vuosi, mutta Valon polku ei tänäkään vuonna pääty kuin seinään, vaan osa teoksista jää vielä kaupunkiin.

Turkulaisia ja kaupungissa vierailevia jäävät ilahduttamaan seuraavat teokset:

Valon polku 360-panoraamakuvina: 360panorama.fi/360ValonPolku2023

 

Lähde: Turun kaupunki 10.12.2023


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Libanon - lomaparatiisista taistelukentäksi

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Stuttgartin Mercedes-museossa jo 13 miljoonaa kävijää