keskiviikko 31. tammikuuta 2024

Näitä helmiä helsinkiläiset suosittelevat matkailijoille

Teurastamo on yksi RED Guiden 10 suosituskohteesta. Kuva: Jussi Hellsten


 

Ensimmäinen RED Guide listaa 10 helsinkiläisten itsensä suosittelemaa kohdetta kaupunkikulttuurista kiinnostuneille matkailijoille.

 

Lokakuussa avautunut uudentyyppinen lifestyle-hotelli Radisson RED Helsinki pyysi syksyllä helsinkiläisiä vinkkaamaan kotikaupunkinsa kiinnostavimmat kohteet ja kaupunkikulttuurin helmet. RED Guide -listalle haettiin tuttujen turistikohteiden sijaan urbaaneja, kiinnostavia ja paikallisten itsensä suosimia paikkoja, joissa voi kokea Helsingin sykkeen aidoimmillaan. 

Nyt näiden ehdotusten joukosta on valittu 10 suosituskohdetta kaupunkikulttuurista kiinnostuneille matkailijoille. Kohteet valitsi Radisson RED Helsingin ja Helsingin matkailuneuvonnan ammattilaisraati.

– Oli ilahduttavaa, miten runsaasti saimme vinkkejä inspiroivista kaupunkikulttuurikohteista. Valitsimme listalle erityyppisiä kohteita, joissa helsinkiläiset viihtyvät, joissa on jotain mielestämme poikkeuksellista ja jotka ovat helposti saavutettavissa eri puolilla Helsingin kiinnostavia alueita. Helsinki on mainio kohde urbaanille, paikallisia elämyksiä arvostavalle matkailijalle, ja tulemme nostamaan sekä RED Guidea että kohteita esiin myös kansainvälisissä kanavissamme, Radisson RED Helsingin hotellinjohtaja Mika Virtanen kertoo.  

RED Guide -kohteet: 

  • Kasvitieteellinen puutarha 
  • Hakaniemen kauppahalli 
  • Teurastamo 
  • Riviera-leffateatterit 
  • Kahvila Kampela 
  • Ääniwalli 
  • Loi Loi Rooftop 
  • Didrichsenin taidemuseo 
  • Uusi Sauna 
  • Relove Töölö  

 
Esittelyt kaikista tämän vuoden RED Guide -kohteista ovat nähtävillä hotellin Instagramissa @radissonredhelsinki 26.1.2024 alkaen. RED Guide tulee luettavaksi myös hotelliin ja Helsingin matkailupalveluihin.  

 

Kohteet julkistettiin Radisson RED Helsingin avajaisjuhlassa 25.1.2024. Vinkkejä kohteista kerättiin 30.10.–12.11.2023 Radisson RED Helsingin Instagramissa ja Facebookissa sekä Radio Helsingin ja hotellin järjestämässä kilpailussa. 

 

Lähde: SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta 26.1.2024


tiistai 30. tammikuuta 2024

Ruotsi on talvilomailijan paratiisi

Ruotsi on maastohiihtäjän ja laskettalijan lumivarma paratiisi. Kuva: Niclas Vestefjell


 

Ruotsi on helmi niille, jotka etsivät lumivarmaa kohdetta läheltä. Ja koska Ruotsin kruunu pysyy sitkeästi matalalla, se on tänä talvena edullinen vaihtoehto niin rauhallisia rinteitä etsiville perheille, kuin niille, jotka etsivät sykähdyttäviä laskukokemuksia puutereilta.

Talviloma on nurkan takana, ja monet unelmoivat laskuista alas valkoisia vuoren rinteitä, raikkaista kävelylenkeistä ja halailusta nuotion äärellä. Ja vaikka jotkin Euroopan hiihtokeskukset kamppailevat lumiturvallisuuden kanssa, ruotsalaiset lomakeskukset ovat investoineet kapasiteetin lisäämiseen ja saavutettavuuden parantamiseen viime vuosina. Ruotsissa on yli 100 hiihtokohdetta, ja suurin osa niistä on perheystävällisiä tarjoten kaiken, mitä perhe voi toivoa – myös niille, jotka haluavat nauttia muusta kuin hiihtämisestä, kuten koiravaljakkoajeluista, pilkkimisestä tai vain kävelyistä hiihtoreittien varrella!

Viimeaikaiset vertailut ovat paljastaneet, että Ruotsissa on erinomainen hinta-laatusuhde verrattuna muihin hiihtokohteisiin Euroopassa. Kun ADAC* vertasi nykyisiä hissilippujen hintoja** eri maissa, hinta vaihteli 50–90 euron välillä. Vertailun vuoksi Ruotsin hiihtokeskukset tarjoavat hissilippuja 35–54 euron päivähintaan.

Esimerkiksi Lofsdalenin hiihtokeskus tarjoaa päivän hissilippuja 35 eurolla. Perheiden suosimissa hiihtokeskuksissa Branäsissa, Kläppenissä, Sälenissä, Stöten, Idressä, Tänndalenissa, Vemdalenissa ja Ramundbergetissä hinta on noin 50 euroa. Jopa Ruotsin suurimmassa talviurheilukeskuksessa Åressa, hissiliput alkavat sesonkiaikana noin 54 eurosta ja nousevat enintään 57 euroon.

Joten, jos etsit edelleen edullisia vaihtoehtoja perheystävälliseen hiihtoon, vapaalasku-seikkailuihin tai hiljaisempiin rinteisiin paetaksesi väkijoukkoja, tule hiihtämään Ruotsiin!

Parhaat ideat ja sisäpiirivinkit seuraavaa hiihtomatkaasi varten Ruotsiin

Puuterilunta ja kodan tunnelmaa
Jokainen Ruotsissa hiihtänyt tietää, että Ruotsissa on upeaa puuterilunta. Ilmasto on täällä yleensä kuivempi, mikä luo pehmeää, kuivaa lunta, ja vaikka lämpötilat voivat laskea reilusti alle nollan, ilmasto on mukavaa kosteuden puutteen ansiosta. Jos haluat lämmitellä itseäsi, vieraile kodissa (värmestugorissa), joita löytyy eri puolilta Ruotsin rinteitä. Nämä pienet mökit tarjoavat paikan, jossa voit nauttia kuumasta kaakaosta ja grillata vaikka hotdogeja tulen päällä laskujen välissä.

Paljon vihreitä ja sinisiä rinteitä
Kaiken tasoiset hiihtäjät ovat tyytyväisiä Skandinavian jäätiköiden pyöreisiin huippuihin, jotka tarjoavat runsaasti vihreitä ja sinisiä rinteitä. Ne ovat ihanteellisia perheille ja aloittelijoille, sillä monet rinteet päättyvät lomakeskuksen keskusaukiolle, eikä kukaan voi eksyä.

Pidä silmälllä “Päivän erikoisuuksia”
Useimmat ruotsalaiset syövät lämpimän lounaan iltapäivällä sen sijaan, että kävisivät illalla ulkona syömässä. Pidä siis silmällä päivän erikoisuuksia (Dagens Rätt). Ne koostuvat lämpimästä pääruoasta, leivästä tai näkkileivästä, kahvista, teestä ja joskus salaattibuffetista. Se on edullinen tapa nauttia maukas lounas.

Lähes kaikkialla on Ski-in ja Ski-out
Ski-in ja Ski-out-systeemit ovat hyvin yleisiä Ruotsissa. Sukset säilytetään mökkien ja hotellien suksikaapeissa ja useimmiten kuivauskaapissa (torkskåp), jossa vaatteet voidaan kuivata seuraavan päivän seikkailuja varten.

Valaistut rinteet
Talvella on pimeää jo iltapäivällä, eikä tämän pitäisi tietenkään estää hauskanpitoa, joten ruotsalaiset ovat löytäneet ratkaisun. Suurin osa rinteistä on valaistu iltaisin, joten voit hiihtää myöhäiseen iltaan asti, ja lähes kaikissa Ruotsin hiihtokeskuksissa on myös valaistuja murtomaahiihtolatuja. Ne, jotka laskettelevat alas rinteitä kaukana pohjoisessa, saattavat päästä nauttimaan jopa kiehtovista revontulista. Dundretin, Riksgränsenin ja Björklidenin lomakohteissa, jotka kaikki sijaitsevat Ruotsin Lapissa, pääset usein nauttimaan tästä erityisestä talven valoshow’sta.

Minne mennä
Lisätietoja ja inspiraatiota seuraavan hiihtomatkasi varaamiseen löydät täältä: Alppihiihto Ruotsissa ja Murtomaahiihto Ruotsissa
Muita taianomaisia talvikokemuksia

Lisää inspiraatiota löydät osoitteesta: https://visitsweden.com/about-sweden/winter/

* ADAC, virallisesti Allgemeiner Deutscher Automobil-Club, on Euroopan suurin autoliitto. ADAC on Saksan suurin liitto, jossa on noin 21 miljoonaa jäsentä. Sen pääkonttori sijaitsee Münchenissä. Sen alkuperäinen ja tunnetuin palvelu on tiepalvelu.

** ADAC:n nykyiset hissihinnat

 

Lähde: Visit Sweden 29.1.2024

 


sunnuntai 28. tammikuuta 2024

Suomenlinna kiehtoo kaikkina vuodenaikoina

Suomenlinnan talvessa on omanlaistansa taikaa. Vain kesällä Suomenlinnassa käyneelle aukeaakin nyt toinen maailma, jossa hyisestä merestä lumisina nousevat muurit ja niiden arkkitehtuuri sekä kulttuurimaisema näyttäytyvät uudella tavalla. 


 

Suomenlinna on yksi maamme seitsemästä maailmanperintökohteesta. Se on aito ja silti elävä 1700-luvun merilinnoitus, joka tarjoaa ainutlaatuisen ympäristönsä lisäksi monipuolisia ravintola-, museo- ja tapahtumapalveluja ympäri vuoden sekä vierailijoille että merellisen kaupunginosan noin 800:lle asukkaalle. 

 

Suomenlinnan talvessa on omanlaistansa taikaa. Vain kesällä Suomenlinnassa käyneelle aukeaakin nyt toinen maailma, jossa hyisestä merestä lumisina nousevat muurit ja niiden arkkitehtuuri sekä kulttuurimaisema näyttäytyvät uudella tavalla. 

 

Maailmanperintökohteen arvot velvoittavat

Suomenlinna on ainutlaatuinen ja autenttinen esimerkki 1700-luvun eurooppalaisesta linnoitusarkkitehtuurista. Juuri se, että linnoituksessa asutaan ja historiallisille linnoituksen rakennuksille on löydetty uutta käyttöä, on auttanut Suomenlinnan säilymisessä jälkipolville.

–  Kun vaalimme ainutlaatuisen maailmanperintökohteemme arvoja, edellyttää se vastuullisuutta ja kestävyyttä kaikilta Suomenlinnassa toimivilta. Vastuullisuudesta onkin muodostunut jo osa DNA:tamme, toteaa Suomenlinnan hoitokunnan matkailuasiantuntija Milla Öystilä. Hoitokunta on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen virasto ja se restauroi, ylläpitää ja hallinnoi Suomenlinnaa. 

 

Historiaa ja tähtitaivaan ihmettelyä

Suomenlinnaan pääsee vuoden jokaisena päivän Kauppatorilta lähtevällä HSL:n lautalla. Noin vartin kestävä lauttamatka on jo talvielämys sinällään Helsingin siluetin avautuessa silmien eteen ja jäiden kolistellessa lautan kylkeen.

Loistava tapa tutustua Suomenlinnaan on kulkea pohjoisesta etelään, halki linnoituksen ja keskeisten nähtävyyksien kautta kulkevaa Sinistä reittiä. Se alkaa Suomenlinnan vierailijakeskuksesta, päälaiturin lähellä sijaitsevasta vaaleanpunaisesta Rantakasarmista ja päättyy Kuninkaanportille.

Vierailijakeskus palvelee joka päivä klo 10–16, ja sieltä saa parhaat vinkit vastuulliseen vierailuun linnoituksessa sekä tärpit juuri vierailupäivän ajankohtaisuuksista.

Lisäksi kävijät voivat käyttää tiedonhankintaan digiopasta sekä tekoälyä hyödyntävää mobiiliopastusta.

Yksi tapa fiilistellä talvea, on ihailla tähtitaivasta. Suomenlinna tarjoaa siihen erityisen hyvän mahdollisuuden, sillä maailmanperintökohteessa vältetään valosaastetta. Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry:n järjestämillä talviloman retkillä voi tutustua tähtikuvioihin ja planeettoihin kirkkaalla säällä, ja pilvien peittäessä taivaan tehdään matka maailmankaikkeuden historiaan kävellen.

Suomenlinna-museo on alueen päämuseo ja se on paras paikka tutustua linnoituksen monivaiheiseen historiaan. Helmikuussa museon yläkertaan avautuu uusi näyttely, jonne tulee esille vanhoja karttoja niin Suomenlinnasta kuin muualtakin Suomesta. Sieltä löytyy varmasti mielenkiintoista nähtävää kaikille. 

Suomen puolustusvoimien värikkäät vaiheet tulevat tutuksi Sotamuseon näyttelyiden kahdessa kohteessa eli Sotamuseon Maneesissa ja Tykistömaneesissa. Siellä voi istahtaa Draken-hävittäjän ohjaamoon tai kokeilla eri aikakausien univormuja ja varusteita lumipuvusta uusimpaan M/05 maastopuvun takkiin.

HAA Galleriassa järjestetään taidenäyttelyitä ja kulttuuritapahtumia ympäri vuoden, joista moni osuu myös talvilomaviikoille.

 

Herkuttelu on osa kokonaisvaltaista elämystä 

Upeissa maisemissa ulkoilun ja historiaan uppoutumisen lomassa on hyvä pitää lounastauko, piipahtaa kuumalle juomalle tai illalliselle. Viihtyisät ravintolat, kahvilat ja baari palvelevat historiallisissa rakennuksissa ja niiden ilmapiiriin on nautinnollista pysähtyä. Valinnanvaraa on pienistä idyllisistä kahviloista ja ruokapaikoista gourmet-tason illallisravintoloihin. Talvilomaviikoilla näistä palvelevat Ravintola Suomenlinnan Panimo, Viapori Deli ja Cafe Silo, Café Vanille, BastionBistro ja Ravintola Adlerfelt. Paikallinen Linna Bar on avoinna joka päivä, ja siellä on usein elävää musiikkia tai muuta ohjelmaa. Ja löytyypä Suomenlinnasta oma panimokin!

 

Saarella voi myös yöpyä

Vastuullisen ja kestävän matkailun saralla kunnostautunut Hostel Suomenlinna on viihtyisä ja kodikas majatalo, josta löytyy huoneita perheillekin, ja myös lemmikit ovat tervetulleita. Villa Silo puolestaan on tyylikäs ja tunnelmallinen majoitusvaihtoehto. Huoneisto on hyvin varustettu ja siellä mahtuu yöpymään enintään neljä aikuista.

Viime vuodet ovat olleet haastavia matkailualalle. Suomenlinnan hoitokunnan matkailuasiantuntija Milla Öystilä iloitsee siitä, että alueen palvelutarjonta on kuitenkin säilynyt. 
– Matkailun ja kulttuuriperinnön välistä positiivista vuoropuhelua tulee yhä ylläpitää. Vastuullisuus toteutuu kestävän matkailun strategiamme mukaisesti teoissamme ja monipuolisessa yhteistyössä asukkaiden ja laajan toimijaverkoston kanssa. 

Kaikki Suomenlinnan tapahtumat ja palveluiden aukiolot löytyvät tapahtumakalenterista Suomenlinnan verkkosivuilta: www.suomenlinna.fi

 

Suomenlinnan kahvila.


 

 

Teksti: Maija-Liisa Saksa

 

Lähde: Toptaste Oy 25.1.2024


perjantai 26. tammikuuta 2024

Maltan hienot kirkot hurmaavat

Maltalla on 365 kirkkoa, yksi jokaista vuoden päivää kohti. Uusilla kirkkovierailuilla voi tutustua kauneimpiin tunnettuihin ja tuntemattomiin kirkkoihin.


 

Vuonna 60 j.Kr. riehui ankara myrsky Välimerellä. Myrskyn keskellä oli apostoli Paavali laivassa. Useiden myrskypäivien jälkeen välttämätön tapahtui - laivan haaksirikko aivan Maltan edustalla. Apostoli Paavali nousi maihin ja esitteli kristinuskon. Tämä tekee maltalaisista yhden maailman vanhimmista kristityistä kansoista. Täällä on 365 kirkkoa, yksi jokaista vuoden päivää kohti. Uusilla kirkkovierailuilla voi tutustua kauneimpiin tunnettuihin ja tuntemattomiin kirkkoihin.

Viime vuosina Euroopan kehitysrahastoista on tullut merkittäviä sijoituksia Maltan kulttuuriperinnön säilyttämiseksi. Kirkkoja ja kappeleita on kunnostettu, taide- ja uskonnollisia esineitä on palautettu ja kulttuuriperintöreittejä on perustettu helpottamaan vierailijoita ihailemaan kulttuurinähtävyyksiä.

Kirkkovierailut Maltalla

Maltalla on merkitty kolme reittiä: pohjoinen, keskellä ja etelä. Pohjoiseen suunnatessa kuljet muun muassa Rotunda Sankta Marija Assunta Mostassa. Tämä vaikuttava kirkko on 60 metriä korkea ja lähes 40 metriä halkaisijaltaan oleva kupoli. Sankta Helena Paradise Church, osa keskitietä, on yksi kauneimmista esimerkeistä barokkiarkkitehtuurista saarella. Etelään suuntautuessa saavut kauniiseen Sankta Katarina Paradise Churchiin Zurrieqin rannikkokaupungissa. Tämä on yksi Maltan vanhimmista kirkoista. Rakentaminen kesti 25 vuotta ja valmistui vuonna 1658.

Kirkkovierailu Gozolla

Myös sisar saarella Gozolla on merkitty kolme reittiä yhteensä kolmellatoista kauniilla kirkolla. Kuvankauniissa Għasrin kylässä sijaitsee 1900-luvun Corpus Christi -kirkko. Ensimmäiset kivet laskettiin vuonna 1903, ja muutama vuosi myöhemmin rakennus oli valmis. Reitti sisältää tietysti myös Cittadella-katedraalin, Gozon tärkeimmän kirkon.

Lisää Maltan kirkkovierailuista täällä.

Sankt John's Co-Katedraalin museon avajaiset vuonna 2025

Sankt John's Co-Katedraali on Maltan arkipelagin tunnetuin kirkko. Ulkopuolelta se on yksinkertainen, mutta sisällä se on todennäköisesti maailman koristelluin kirkko. Vuosien ajan on ollut käynnissä museon uudistaminen, joka liittyy katedraaliin. Uuden museon odotetaan avautuvan vuonna 2025. Tällä hetkellä monet kauniit taideteokset säilytetään, koska näyttelytilaa ei ole tarpeeksi. Uudessa museossa kaikki nämä teokset voidaan ihailla. Erityisessä salissa on upeita villa- ja puhtaan silkkiin kudottuja mattoja barokkikaudelta.

Lisää Sankt John's Co-Katedraalista täällä.

Lähde:  Visit Malta 25.1.2024

torstai 25. tammikuuta 2024

Helsinki Citycopter osti liikelentokoneen

Helsinki Citycopter voi uudella koneellaan operoida koko Euroopan alueella ja tarjota asiakkailleen aiempaakin monipuolisempaa palvelua.


 

Helsinki Citycopter laajentaa laivastoaan huippuluokan suihkukoneella. Saksasta ostettu Cessna Citation CJ4 on luokassaan markkinoiden suorituskykyisin liikelentokone, jolla voi operoida Euroopan alueella nopeasti ja kustannustehokkaasti. Uuden koneen myötä lentoyhtiön laivasto kasvaa viiden helikopterin ja yhden suihkukoneen vahvuiseksi. Helsinki Citycopterilla on oma lentokoulu, lentokonehalli ja tilauslentoliikenteen tukikohdat Helsingissä ja Tampereella. Liiketoiminnan laajentaminen on osa lentoyhtiön strategiaa valmistautua ilmailun ja lentoliikenteen sähköiseen tulevaisuuteen.

 

Yhdysvalloissa valmistettu Cessna Citation CJ4 on omassa luokassaan yksi maailman suorituskykyisimmistä liikelentokoneista. Helsinki Citycopter voi uudella koneellaan operoida koko Euroopan alueella ja tarjota asiakkailleen aiempaakin monipuolisempaa palvelua. Lentotoiminnan lisäksi suomalaisyhtiö myös kouluttaa lentäjiä vastaamaan ilmailun tulevaisuuden tarpeisiin ja vaatimuksiin. Kuva: Helsinki Citycopter

Vuonna 2020 operointinsa aloittanut Helsinki Citycopter on kasvanut voimakkaasti ja kannattavasti. Koronapandemian keskellä syntyneestä liikeideasta on lyhyessä ajassa kehittynyt yksi Pohjoismaiden monipuolisimmista ja nopeimmin kasvavista lentoyhtiöstä. Ainoana Suomessa se paitsi tarjoaa lentoja operoimillaan helikoptereilla ja suihkukoneella, myös kouluttaa lentäjiä vastaamaan ilmailun tulevaisuuden tarpeisiin ja vaatimuksiin.

 

Suihkukone täydentämään palvelua

Helsinki Citycopterin laivastoon liitettävä Suomen ensimmäinen Cessna Citation CJ4 on omassa luokassaan yksi maailman suorituskykyisimmistä liikelentokoneista. Kaksimoottorisen, yhdeksän matkustajapaikan suihkukoneen huippunopeus on 835 km/h ja maksimilentomatka 4010 kilometriä. Koneen maksimilentokorkeus on 13,7 kilometriä. Konetyypin ensiesittely tapahtui vuonna 2006 ja sen toimitukset Yhdysvaltain Kansasissa sijaitsevalta Cessnan tehtaalta alkoivat vuonna 2010. Uuden CJ4:n markkinahinta on noin 13,5 milj. USD. Helsinki Citycopterin Saksasta ostama CJ4 on vuosimallia 2015. Konemallin käyttöikä on 40 vuotta.

”Kone erottuu kilpailijoistaan tehokkuuden, alhaisten käyttökustannusten, pitkän toimintamatkan ja erinomaisen turvallisuushistoriansa ansiosta. Esimerkiksi Tukholman reittiä on edullisempaa ja nopeampaa lentää Citationilla kuin helikopterilla, ja sillä tavoittaa myös Lapin tai muun Euroopan helposti”, sanoo lentoyhtiö Helsinki Citycopterin perustajaosakas ja lentotoiminnan johtaja Ari Kallinen ja lisää:

Olemmekin nyt ainoa lentoyhtiö, joka pystyy Suomessa operoimaan lentopalveluita ovelta-ovelle sekä helikoptereilla, että suihkukoneella.”

 

Luksusmatkailun mahdollisuudet

Citycopterille suihkukoneen ostaminen tarkoittaa aiempaa monipuolisempaa palvelua sekä mahdollisuutta kehittää Suomeen ja Suomesta ulkomaille suuntautuvaa luksusmatkailua.

”Räätälöidyt luksusmatkapalvelut ovat kansainvälisesti nopeimmin kasvava matkailun kategoria. Tähän kuuluvat myös yksityislennot, joita myös moni liikelentomatkustaja on siirtynyt käyttämään. Pandemian jälkimainingeissa monet lentoyhtiöt ovat karsineet palveluitaan ja nostaneet hintojaan, joten yksityislennot voivat olla myös kustannustehokas vaihtoehto ykkösluokan matkailuun”, kertoo Helsinki Citycopterin perustajaosakas ja kaupallinen johtaja Joonas Nurmi ja jatkaa:

”On myös hyvä muistaa luksusmatkailun ekologinen näkökulma. Pieni ryhmä korkean profiilin asiakkaita aiheuttaa huomattavasti pienemmät päästöt kuin bussilastillinen perinteisiä turisteja, mutta heidän Suomeen jättämänsä tulot voivat olla suurta ryhmää paljon suuremmat.”

Helsinki Citycopterin palveluita ovat käyttäneet jo sadat maassamme vierailleet korkean profiilin asiakkaat. Yhteistyökumppaneiksi ovat valikoituneet Suomen parhaat palveluntarjoajat, jotka osaavat vastaanottaa ja palvella vaativiakin asiakkaita sekä tarjota maailmanluokan elämyksiä.

”Kansainvälinen asiakassegmenttimme on tottunut käyttämään yksilöityjä palveluita. Heille ei riitä perinteinen suomalainen luksus, vaan palvelun tulee olla maailmanluokan tasoa. Suomessa on paljon potentiaalia korkeatasoisten palveluiden kehittämiseen ja mahdollisuus kilpailla maailman tunnetuimpien kohteiden kanssa. Luksuksen termi ja käsite pitää Suomessa vain sisäistää hieman aiempaa laajemmasta näkökulmasta”, kertoo Joonas Nurmi.

Helsinki Citycopter aloittaa uuden koneensa myötä kokonaisvaltaisen asiakaspalvelun matkajärjestelyistä kohdevarauksiin myös Suomen ulkopuolella. Yhtiön Travel Concierge-palvelu mahdollistaa elämyksiä myös koneiden laskeutumisen jälkeen ja avaa ovia paikkoihin, joihin matkailija ei muuten pääsisi.

 

Helsinki Citycopter

Vuonna 2020 perustettu Helsinki Citycopter on Joonas Nurmen ja Ari Kallisen perustaman Aerocom Aviation Oy:n aputoiminimi. Vuonna 2022 yhtiön liikevaihto oli 1,15 miljoonaa ja tilikauden tulos positiivinen (14KEUR). Lentoyhtiö työllistää 10 ilmailun ammattilaista.

Helsinki Citycopter -lentoyhtiön tilauslentoliikenteen kalustona on Airbusin valmistamia edustustason ACH130, H125 ja EC120 -helikoptereita ja nyt myös Cessna Citation CJ4 -suihkulentokone.

Yhtiön strategiana on valmistautua lentoliikenteen sähköistymiseen ja aloittaa ilmailuviranomaisten määräyspohjan valmistuttua operointi eVTOL-aluksilla ensimmäisten joukossa Pohjoismaissa.

Uudenmaan liitto palkitsi Citycopterin vuoden Start Up -yrityksenä vuonna 2022. Lentoyhtiö on mukana Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -ohjelmassa ja Helsingin kaupungin vastuullista matkailua edistävässä kumppanuusverkostossa.

 

Lähde: Wolfcom 24.1.2024


keskiviikko 24. tammikuuta 2024

Lomarengas välittänyt mökkejä jo yli 60 vuoden ajan

Lomarenkaan kautta löytyy yli 4000 viihtyisää vuokramökkiä ja loma-asuntoa kautta Suomen, etelärannikolta Lappiin asti.


 

Vuonna 1967 perustettu Lomarengas on toiminta-ajatukseltaan ajan aallonharjalla: liikeidea lepää modernissa jakamistaloudessa ja toimintatapoja siivittää vankka pyrkimys vastuullisuuteen.

 

– Aina ei todellakaan tarvitse omistaa mökkiä päästäkseen nauttimaan mökkeilyn ihanuuksista, vakuuttaa Lomarenkaan toimitusjohtaja Eva Kohonen.

– Lomarenkaan kautta löytyy yli 4000 viihtyisää vuokramökkiä ja loma-asuntoa kautta Suomen, etelärannikolta Lappiin asti.

– Yhdistämme onnistuneesti perinteisen suomalaisen mökki-idean nykyajan mahdollisuuksiin, sillä liikeideamme rakentuu digitalisaation avustamaan jakamiseen: sekä mökin omistaja että vuokraaja löytävät toisensa verkkosivujemme kautta. Toimintatapa on turvllinen ja vastuullinen niin omistajalle kuin vuokraajallekin.

 

Luottamus on kaiken a ja o

Kesämökki on kallista ja rakasta omaisuutta ja sen vuokraaminen ulkopuoliselle – usein täysin tuntemattomalle – edellyttää suurta luottamusta. 

– Luottamusbisneksessä kummankin osapuolen on vakuututtava siitä, että lupauksissa pitäydytään, ilman riskiä, sanoo Kohonen.

Mökin vuokraajan kannalta luottamus lähtee siitä, että kohde vastaa kuvausta. 

– Kiiltokuvien sijaan pyrimme sivuillamme antamaan mahdollisimman rehellisen kuvan kustakin loma-asunnosta.  Varmistamme myös, että käytännön asiat toimivat: avaimet löytyvät, mökki on siisti ja turvallisuuteen liittyvät asiat on selvitetty. Kun asiat on ennakkoon varmistettu, mökin vuokraaja voi keskittyä täysipainoiseen lomailuun, kertoo Kohonen.

Moni epäröi rakkaan loma-asuntonsa vuokraamista ulkopuoliselle, mutta Lomarengas tekee toiminnasta mahdollisimman vaivattoman omistajalle. 

– Aluksi katsomme paikat yhdessä omistajan kanssa. Valokuvaamme kohteen ja teemme siitä esittelyn sivustollemme. Lomarengas hoitaa markkinoinnin, maksut ja kaikki neuvottelut vuokraajien kanssa, jolloin omistaja voi olla täysin huoletta prosessin suhteen.

 

Sisäänrakennettu vastuullisuus tätä päivää

Tämän päivän asiakas osaa jo odottaa vastuullisuutta ympäristöasioissa. Loma-asunnoista löytyvästä ohjekansiosta selviävät mm. jätteiden kierrätykseen liittyvät asiat.

Ympäristövastuu on kuitenkin vain yksi osa vastuuajattelua. 

– Verotuksellisesti vuokrauspalvelut ovat toisinaan harmaalla alueella, mutta Lomarenkaan toiminta on läpinäkyvää ja maksamme  veromme kotimaahan. Tämä on osa sosiaalista vastuutamme, josta emme tingi.

Kohosen mukaan maailman muuttuminen vastuuasioissa on todellista. 

– Meillä on vuosikymmenien statistiikka asiakkaiden odotuksista ja käyttäytymisestä, ja viimeisen viiden vuoden aikana on tapahtunut merkittävä asennemuutos. Aurinkorantojen sijaan, tai lisäksi, nyt arvostetaan luontoa ja lähimatkailua. Me Lomarenkaassa rohkaisemme loma-asuntojen omistajia avaamaan paratiisinsa ovet myös toisille, turvallisesti.

 



 

 

Teksti: Kaisa Mäntyranta

 

www.lomarengas.fi

 

Lähde: Toptaste Oy 24.1.2024


Tallinnan parhaat italialaiset ravintolat 2025

Vanhankaupungin kujilta ja muualta kaupungista löytyy paikkoja, jotka vievät makumatkalle suoraan Roomaan, Firenzeen tai ...