Maltan hienot kirkot hurmaavat

Maltalla on 365 kirkkoa, yksi jokaista vuoden päivää kohti. Uusilla kirkkovierailuilla voi tutustua kauneimpiin tunnettuihin ja tuntemattomiin kirkkoihin.


 

Vuonna 60 j.Kr. riehui ankara myrsky Välimerellä. Myrskyn keskellä oli apostoli Paavali laivassa. Useiden myrskypäivien jälkeen välttämätön tapahtui - laivan haaksirikko aivan Maltan edustalla. Apostoli Paavali nousi maihin ja esitteli kristinuskon. Tämä tekee maltalaisista yhden maailman vanhimmista kristityistä kansoista. Täällä on 365 kirkkoa, yksi jokaista vuoden päivää kohti. Uusilla kirkkovierailuilla voi tutustua kauneimpiin tunnettuihin ja tuntemattomiin kirkkoihin.

Viime vuosina Euroopan kehitysrahastoista on tullut merkittäviä sijoituksia Maltan kulttuuriperinnön säilyttämiseksi. Kirkkoja ja kappeleita on kunnostettu, taide- ja uskonnollisia esineitä on palautettu ja kulttuuriperintöreittejä on perustettu helpottamaan vierailijoita ihailemaan kulttuurinähtävyyksiä.

Kirkkovierailut Maltalla

Maltalla on merkitty kolme reittiä: pohjoinen, keskellä ja etelä. Pohjoiseen suunnatessa kuljet muun muassa Rotunda Sankta Marija Assunta Mostassa. Tämä vaikuttava kirkko on 60 metriä korkea ja lähes 40 metriä halkaisijaltaan oleva kupoli. Sankta Helena Paradise Church, osa keskitietä, on yksi kauneimmista esimerkeistä barokkiarkkitehtuurista saarella. Etelään suuntautuessa saavut kauniiseen Sankta Katarina Paradise Churchiin Zurrieqin rannikkokaupungissa. Tämä on yksi Maltan vanhimmista kirkoista. Rakentaminen kesti 25 vuotta ja valmistui vuonna 1658.

Kirkkovierailu Gozolla

Myös sisar saarella Gozolla on merkitty kolme reittiä yhteensä kolmellatoista kauniilla kirkolla. Kuvankauniissa Għasrin kylässä sijaitsee 1900-luvun Corpus Christi -kirkko. Ensimmäiset kivet laskettiin vuonna 1903, ja muutama vuosi myöhemmin rakennus oli valmis. Reitti sisältää tietysti myös Cittadella-katedraalin, Gozon tärkeimmän kirkon.

Lisää Maltan kirkkovierailuista täällä.

Sankt John's Co-Katedraalin museon avajaiset vuonna 2025

Sankt John's Co-Katedraali on Maltan arkipelagin tunnetuin kirkko. Ulkopuolelta se on yksinkertainen, mutta sisällä se on todennäköisesti maailman koristelluin kirkko. Vuosien ajan on ollut käynnissä museon uudistaminen, joka liittyy katedraaliin. Uuden museon odotetaan avautuvan vuonna 2025. Tällä hetkellä monet kauniit taideteokset säilytetään, koska näyttelytilaa ei ole tarpeeksi. Uudessa museossa kaikki nämä teokset voidaan ihailla. Erityisessä salissa on upeita villa- ja puhtaan silkkiin kudottuja mattoja barokkikaudelta.

Lisää Sankt John's Co-Katedraalista täällä.

Lähde:  Visit Malta 25.1.2024

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries