Dinosaurukset saapuvat Korkeasaareen

Korkeasaaren dinosaurusnäyttely avautuu lauantaina. Kuva: Annika Sorjonen / Korkeasaaren eläintarha


 

Korkeasaari on nyt myös dinosaurusten saari! Maapalloa 170 miljoonaa vuotta asuttaneet muinaiset matelijat ovat tavattavissa eläintarhassa lauantaista 1.6.2024 alkaen aina lokakuulle asti. Aidonkokoiset, liikkuvat ja ääntelevät dinosaurukset nähdään nyt ensimmäistä kertaa ulkonäyttelynä Euroopassa.  

 

Lähes kolmenkymmenen dinosauruksen näyttely on rakennettu Korkeasaaren vehreälle puistoalueelle, jossa vierailijat pääsevät aikamatkalle satojen miljoonien vuosien taakse. Jura- ja liitukauden dinosaurukset asuvat puiden katveessa saniaisten ja käpypalmujen keskellä. 
 
Dinosaurusoppaat ohjaavat vierailijoita muinaisten matelijoiden maailmaan ja näyttelyalueelta on saatavilla myös opettavaisia puuhavihkoja. Näyttelyalueen vieressä sijaitsevalla kuvauspisteellä voi ottaa itsestään muistoksi kuvan munasta kuoriutuneena dinosauruksena. Korkeasaaren kaupan valikoimista löytyy kotiin viemisiksi myös hurjia dinosaurustuotteita. 

Korkeasaaren dinosaurukset ovat nähtävillä 1.6.–20.10.2024 eläintarhan pääsylipulla. Näyttelyn voi halutessaan kokea myös vähemmillä aistiärsykkeillä, sillä dinosaurukset pysyvät hiljaa ja liikkumatta joka aamu näyttelyn ensimmäisen tunnin ajan klo 10–11. Lisäksi näyttelyalueen esteettömyyttä on kehitetty yhdessä esteettömyysasiantuntijan kanssa.  

Korkeasaari on kesäkaudella avoinna joka päivä iltakahdeksaan lukuun ottamatta juhannusaattoa, jolloin saari suljetaan jo klo 17.  

 

Lähde: Korkeasaaren eläintarha 31.5.2024


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Libanon - lomaparatiisista taistelukentäksi

Stuttgartin Mercedes-museossa jo 13 miljoonaa kävijää