Pop up -tapahtuma juhlii italialaista ruokakulttuuria

Kansainvälisesti tunnetun belgialaistaiteilija Koen Vanmechelen tekemä teos koristaa Enoteca Banco Vinin seinää. Viinibaari sijaitsee samassa tilassa suositun Ristorante Scolaren kanssa.


 

Viinibaari Enoteca Banco Vini yhdistää laadukkaat grapat ja italialaisen katuruoan pop up -tapahtumassaan 6.–8. kesäkuuta. Mestarikursseja eri puolilla maailmaa pitävä italialainen baarimestari Samuele Ambrosi vierailee samalla Suomessa jakamassa osaamistaan baarimestareille. 

 

Helsingin Fabianinkadulla sijaitseva viinibaari Ecoteca Banco Vini nostaa italialaisen, tislaamalla valmistettavan grappan valokeilaan 6.–8. kesäkuuta. Italiassa grappan monipuolista käyttöä vahvistamaan luotu tapahtumakonsepti Grappa Revolution tulee nyt ensimmäistä kertaa Suomeen. Pop up -tapahtumassa on mukana kolme suurta italialaista grappataloa Marzadro, Castagner ja Mazzetti d’Altavilla.

”Grappa mielletään perinteisesti ruokailun päätteeksi juotavaksi digestiiviksi mutta se taipuu erinomaisesti myös juomasekoitusten pohjaksi. Suomessa kuluttajat eivät tunnu tuntevan grappaa kovin hyvin. Näimme viiniasiantuntijan Petri Viglionen kanssa erinomaisen tilaisuuden tehdä juomaa tunnetuksi ja saada autenttista italialaista osaamista jakamaan tietoa myös meille”, Olo Collectionin luova johtaja Pekka Terävä kertoo.

Ravintola Scolaren kyljessä toimivan Enoteca Banco Vinin pop up -baarissa grappa on juomasekoitusten tähti, ja toimii juomien pohjana. Laadukkaisiin ainesosiin sekoitettuna grappasta saa huipputason drinkkejä ja cocktaileja. Juomia valmistaa ja tarjoilee italialainen, palkittu baarimestari Samuele Ambrosi. Hän kiertää pitämässä masterclass-kursseja alan ammattilaisille ympäri maailmaa. Viikonlopun ajan hän jakaa ammattitaitoaan suomalaisille baarimestareille.

Italialaiselle tyylille uskollisesti myös ruoalla on merkittävä rooli tapahtumassa. Pop up -baarimenun annokset ovat italialaisen keittiömestari Paolo Pettenuzzon ja Ravintola Scolaren keittiömestari Kalle Tannerin yhteinen näkemys italialaisesta katuruoasta.

”Cocktail- ja drinkkikulttuurin suosion on kasvussa. Näemme tapahtuman myös tilaisuudeksi nostaa esiin alkoholikulttuurin eri puolia tilanteessa, jossa alkoholikeskustelu keskittyy suureksi osaksi vain prosentteihin”, Pekka Terävä sanoo.

Enoteca Banco Vinin pop up -grappabaari on auki torstaista lauantaihin 6.–8.6.2024. Viinibaari on avoinna ke–la 17–24, osoitteessa Fabianinkatu 19, 00130 Helsinki.

 

Lähde: Olo Collection Oy 3.6.2024


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Libanon - lomaparatiisista taistelukentäksi

Stuttgartin Mercedes-museossa jo 13 miljoonaa kävijää