Ruotsin kuumat uudet ravintolat
Tutustu Ruotsin ravintolamaailman jännittäviin uusiin tulokkaisiin. Löydät huippuluokan gastronomisia elämyksiä innovatiivisista fuusioravintoloista autenttisiin makuihin eri puolilta maailmaa. Ihastu kekseliäisiin ruokiin ja tunnelmallisiin ravintoloihin, ja tutustu Ruotsin ruokakulttuurin kohokohtiin!
TUKHOLMA
Afrika
Afrika on avattu Slaughterhouse-alueella sijaitsevaan House 26:een, ja se on
paikka, jossa on tarjolla ruokaa ja juomaa useista eri ruokakulttuureista
Afrikan mantereelta. Voit odottaa ruokia Senegalista, Keniasta, Etiopiasta,
Eritreasta ja monesta muusta Afrikan maasta. Erilaisissa suunnitelluissa
tapahtumissa kuullaan musiikkia ja koetaan taidetta, ja kesäisin tarjolla on
suuri ulkoistuinalue. Web: https://www.instagram.com/afrikasthlm
The Mess
The Mess kokoaa useita ravintoloita saman katon alle – olematta klassinen
ravintolamaailma. Se on dynaaminen kohtaamispaikka, jossa ihmiset voivat
kokoontua, syödä, viihtyä ja kokea uusia vaikutteita. The Mess on avattu
keväällä 2024, Tukholma Web: https://themess.se/
Vadå
Bar Apropon uusi sisarravintola Vadå tarjoilee kausittaisia annoksia
paikallisesti tuotetuista raaka-aineista. Ruokalista ei noudata mitään tiettyä
keittiötä, avainsana on herkullista! https://www.instagram.com/vada.sthlm/
Art
Hagastaden
Huhtikuussa 2024 Rådmansgatanilla sijaitseva vilkas ART laajensi tarjontaansa
sisarravintolalla Hagastadenissa. Uuden toimipaikan tavoitteena on tarjota
menevä ja mukaansatempaava tunnelma, jossa on underground-henkeä; värikkäitä
graffiteja ja neon värien säihkettä. Ruokalistalla korostetaan yhteisöllistä
ruokailukokemusta, ja se keskittyy jaettaviin välipaloihin. Jakaminen on
välittämistä ja sitä tunnelmaa täydentää Graffitisthlmin, sekä Carl Winbladin
ja Lars Hjertstedtin luotsaaman Kaos & Klive -brändin merkittävä
taiteellinen panostus. Uusi ART avattiin huhtikuussa 2024.
https://www.restaurangart.se/en
Artisto
Artisto on yhdistelmä fine diningia ja lähiöravintolaa, jossa tarjoillaan
maailmalta inspiraationsa saanutta pohjoismaista ruokaa.
https://www.instagram.com/aristokrog/
Juno
Fridhemsplanissa sijaitseva Brasseriet Juno tarjoaa ainutlaatuisen näkemyksen
välimerellisestä keittiöstä. Tämä lähiöravintola palvelee Kungsholmenin
asukkaita ja muualta poikkeavia asiakkaita, tarjoten valloittavan tilan
kohottaa malja kuplien kera, sekä mahdollisuuden nauttia yhteisistä
välipaloista hyvässä seurassa. Juno on avattu keväällä 2024.
Web:https://restaurangjuno.se/?utm_source=thatsup&utm_medium=referral
Monrad's
Djursholmissa sijaitseva Lina ja Johan Monradin luotsaama kala- ja
äyriäisravintola Monrad's avaa ’takataskun’ Östermalmiin. Siitä tulee
mereneläviä tarjoava kahvila, ravintola ja herkkukauppa samassa
paikassa.”Östermalmin pienimmäksi kauppahalliksi” kutsuttu herkuttelupaikka on
avattu huhtikuussa Linnégatan 42:ssa.
Restaurang
Parken
Ruotsin Master Chef -voittaja Christin Kashou avasi Restaurang Parkenin yhdessä
vaikuttaja ja podcaster Penny Parnevik Murrayn kanssa. Ravintola, joka tulee
sijaitsemaan ravintola Amalfin vanhoissa tiloissa, avattiin huhtikuun
puolivälissä Parken Birger Jarlsgatan 76:ssa.
Pelago
Toukokuun 15. päivänä avattiin toinen Gondolenin sisarravintola ja näyttävä
kattobaari. Pelago sijaitsee Katarinahuoneessa yhdessä Gondolenin ja Café
Klotetin kanssa. Pelago sijaitsee 760 neliömetrin alueella katolla, josta on
upeat panoraamanäkymät, ja tarjoten jopa 4 baaria ja 800 asiakaspaikkaa. Täällä
tarjoillaan ruokaa ja juomaa lounaasta iltaan joka päivä koko kesän ajan.
Ruokalistalla on kesäistä ruokaa, jossa keskitytään avotulella grillattuun
lihaan, kalaan ja vihanneksiin.
Lu
Keväällä 2024 Tukholman Nytorgetille avattiin kiinalainen ravintola Lu.
Tunnelma ravintolassa on kuin kiinalaisen perheen jälleennäkemisessä, ja
tarjolla on autenttista hongkongilaista katuruokaa: kantonilaisittain
maustettuja mausteisia ruokia, kuten mapo-tofua, grillattua ankkaa ja rapeaa
possun vatsaa. Web:https://www.koket.lu/
Lisätietoja ja inspiraatiota: https://www.bokabord.se/guider/nya-restauranger-i-stockholm
GÖTEBORG
Göteborgissa avattiin tänä keväänä yli 20 uutta ravintolaa, baaria ja kahvilaa. Ikoninen Feskekörka on vihdoin valmis, ja Gamlestaden valmistautuu uusimmaksi ruokakohteeksi. Useat trendikkäät viinibaarit avaavat ovensa, ja trendeistä puheen ollen, pizza ja pasta ovat edelleen suosiossa. Tässä on valikoima tämän vuoden tulokkaita ja maukkaimpia tulevia kulinaarisia tapahtumia.
Feskekörka
Feskekörka avattiin uudelleen toukokuussa neljän vuoden remontin jälkeen.
Kävijät voivat tutustua useisiin eri kalatiskeihin, neljään uuteen ravintolaan
ja baariin sekä ruotsalaisiin ja kansainvälisiin vieraileviin huippukokkeihin
keittiöissä. Paikalle tulee myös näyttämö, jossa vaihtuvat esiintyjät
viihdyttävät asiakkaita, sekä yksi Göteborgin suurimmista ulkoruokailualueista
upealla näköalalla kanavalle päin. https://www.feskekorka.se/
Suggan
Vinbar
Uusi viinibaari tarjoilee laajan listan suosikkeja eri puolilta Eurooppaa,
ilman tarpeettomia lisäaineita tai hiivamanipulaatiota. Ravintolassa
tarjoillaan myös viiniystävällistä pohjoismaista lohturuokaa, joka sopii
täydellisesti yhteen menun maailman makujen kanssa. https://www.goteborg.com/platser/suggan
Lorensbergs
Fisk & Bar
Lorensbergs Fisk & Barin ruokalistalla on klassikoita, kuten
äyriäiskeittoa, simpukoita ja katkarapuvoileipiä. Voit myös ostaa tuoretta
kalaa tai lounaaksi take away -annoksen ravintolan omasta hyvin varustetusta
Lorensbergs Fiskaffär -kalakaupasta. https://lorensbergsfisk.se/
Ceno
Stefan Karlssonin ja Götaplats Groupin uusin ravintola avattiin huhtikuussa
upouudessa World of Volvossa. Lounasta ja illallista tarjoillaan upeassa
rakennuksessa, jonka arkkitehtuuri on ilmiömäinen. näyttävää arkkitehtuuria ja
todellista intohimoa https://ceno.se/
DubbelhakanAina suosittu Rollin Bistros Backyard laajensi toimintaansa Gamlestadenin vanhoissa tehdasrakennuksissa helmikuun lopussa avaamalla intiimin viini- ja pizzabaarin. https://www.dubbelhakangbg.se/
Ego
Distillers
Gamlestadenin vanhoissa tehdasrakennuksissa toimiva tislaamo ja cocktailbaari.
Tämä laajeneva kaupunginosa saa pian ensimmäisen tislaamon, jonka baari toimii
entisessä konehuoneessa. https://www.egodistillers.com/
Pastor GBG
Entinen Michelin-tähdellä palkittu keittiömestari Henrik Bernvik ja Göteborgin
ravintola BIKT:n tiimi tarjoilevat nyt Gamlestadenin vanhoissa
tehdasrakennuksissa sijaitsevasta ruoka-autostaan tuoretta käsityöläispastaa
mukaan otettavaksi. https://www.pastorgbg.se/
MALMÖ
Vespan
supermercato
Vespa-ketju on avannut Holmgatan 11:ssa sijaitseviin 300 neliömetrin tiloihin
uuden ravintolan ja italialaisen ”supermercaton”, eli supermarketin, jossa on
italialaista tuontiruokaa. Ennen kuin Mondolfin perhe otti Vespan haltuunsa, he
olivat elintarvikkeiden maahantuojia, joten Vespa´s on heille luonnollinen
jatkumo. Ravintola on avoinna joka päivä lounaasta iltayhdeksään tai
-kymmeneen. Supermercato puolestaan sulkeutuu arkisin klo 19.00 ja
viikonloppuisin klo 18.00. https://vespa.nu/supermarket/ .
Otro Más
Tammikuun 25. päivä avattiin ovet Malmö Liven uudelle
latinalaisamerikkalaiselle Otro Más -ravintolalle Eatery Social Taquerian
vanhoissa tiloissa. Täällä on tarjolla tapaksia ja guacamolea, jonka vieraat
saavat itse sekoittaa pöydässä. https://cantinaotromas.se/
Lehdistökuvia ja lisää esimerkkejä hiljattain avatuista ravintoloista Göteborgissa löydät napsauttamalla linkkiä https://via.tt.se/pressmeddelande/3439300/arets-hetaste-matnyheter-fran-goteborg-2024?publisherId=2567142&lang=sv
Lisää inspiraatiota uusista ravintolista Ruotsissa klikkaa TÄSTÄ
Visit Swedenin Ruotsin hallitukselta saamana virallisena tehtävänä on markkinoida Ruotsia turistikohteena. Visiomme on, että Ruotsi on vuoteen 2030 mennessä maailman kestävin ja houkuttelevin, innovaatioihin perustuva matkakohde. Juuri nyt on entistä tärkeämpää, että tarkoituksenmukainen matkustaminen on merkityksellistä ja harkittua sekä luo pysyvää arvoa vieraillemme, paikalliselle yhteisölle ja maapallolle.
Lähde: Visit Sweden 3.6.2024
Kommentit
Lähetä kommentti