Linnanmäki, pysäköinti

Linnanmäki pyrkii helpottamaan asiakkaiden kulkua uusilla etäpysäköintijärjestelyillä, koska huvipuiston lähiympäristössä pysäköintitilaa on rajallisesti.


Linnanmäki on julkistanut kolme etäpysäköintiratkaisua, joiden avulla se pyrkii sujuvoittamaan autoilijoiden liikkumista ja pysäköintiä huvipuiston lähialueella.

Lintsin Parkki & Kyyti -palvelu tarjoaa etäparkin Helsingin Messukeskuksessa, josta järjestetään kyyti suoraan Linnanmäen pääportin tuntumaan. Parkki & Kyyti kyyditsee asiakkaita kesälomakauden vilkkaimpana aikana 24.6.-11.8. ja sen hinta on 15 euroa per päivä, sisältäen parkin ja kyydin.

Linnanmäen huvikausi kestää 156 päivää, ja myös kaikkien näiden päivien ajaksi on järjestetty uudenkaltainen parkkipalvelu Lintsin Parkki & Patikka. Pysäköintiratkaisu tarjoaa etäparkin Elimäenkatu 15 Q-Park -pysäköintitalossa, josta matkaa jalan Linnanmäen pääportille on noin vartin verran. 24 tunnin parkkeeraus kustantaa huvittelijoille 3 euroa.

Kumpaa tahansa parkkipalvelua käyttävät autokunnat voivat ajaa suoraan joko Messukeskukseen tai Elimäenkadun Q-Parkkiin ja saapua sieltä Linnanmäelle. Maksu hoidetaan huvipuistopäivän aikana Linnanmäellä ja asiakas saa tällöin lipun sopimushintaista kotimatkaa varten.

Linnanmäelle on sujuvaa saapua myös julkisia kulkuvälineitä käyttäen. Pasilan juna-asemalta Linnanmäelle on noin kilometrin verran matkaa, ja muu julkinen liikenne pysähtyy huvipuiston kummankin portin tuntumassa.

Linnanmäki sijaitsee Helsingin Alppilassa hyvien julkisten kulkuyhteyksien päässä, mutta pysäköintitila alueella on rajallista. Asiakkaiden liikkumisen sujuvoittamiseksi Linnanmäellä mietitään vaihtoehtoisia ratkaisuja etäpysäköintipalvelujen lisäämiseksi. Linnanmäki on myös sopinut yhteistyöstä Lähitaksi Oy:n kanssa, joka tuokin iloa varsinkin teematapahtuma Valokarnevaalin pysäköintiin.

-       Valokarnevaali tuo Alppilan alueelle paljon parkkipaikkaa etsiviä huvittelijoita joka lokakuu. Alppilan asukkaiden toiveita on kuunneltu ja voimmekin iloksemme ilmoittaa, että Valokarnevaalin ajaksi on sovittu yhteistyöstä Lähitaksi Oy:n kanssa. Asiakkaat pääsevätkin huvittelemaan sujuvasti taksikyydillä tapahtuman ajan Elimäenkadun etäparkista, kertoo Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin.

Linnanmäki kertoi uusista pysäköintiratkaisuista tiedotteessaan 24. huhtikuuta 2019.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries