Montana hurmaa luonnonpuistoillaan

Makoshika State Park on suosittu etenkin sen dinosauruslöytöjen vuoksi. Puistosta on nimittäin löydetty useita miljoonia vuosia sitten asuneiden Tyrannosaurus Rexin ja Triceratopsin jäännöksiä. Alueella on myös suuria havumetsiä, joissa on vaellusreittejä ja telttapaikkoja.

 

Yhdysvaltain kaakkoisosassa sijaitseva Montana on tunnettu erityisesti suurista Yellowstonen ja Glacierin kansallispuistoista, mutta osavaltiosta löytyy myös useita pienempiä vierailemisen arvoisia luonnonpuistoja. Esimerkiksi osavaltion itäosassa sijaitseva Makoshika State Park on suosittu etenkin sen dinosauruslöytöjen vuoksi. Puistosta on nimittäin löydetty useita miljoonia vuosia sitten asuneiden Tyrannosaurus Rexin ja Triceratopsin jäännöksiä. Alueella on myös suuria havumetsiä, joissa on vaellusreittejä ja telttapaikkoja.

 

First People's Buffalo Jump State Parkissa puolestaan saa
kokea Pohjois-Amerikan suurimman ”biisonihypyn” (buffalo jump). Se on kalliomuodostelma tai rotko, jota alkuperäiskansat käyttivät tasangolla elävien biisoneiden metsästämiseen. Nykyään alueella voi lähteä patikoimaan kohti rotkoa, josta on hienot näkymät Kalliovuorille ja niityille.

 

Myös Wild Horse Island National Park tarjoaa upean luontoelämyksen. Kansallispuisto sijaitsee suuren Flathead Lake -järven suurimmalla saarella, ja sinne pääsee vain veneellä. Puisto on tunnettu villieläimistään, ja onnekkaat vierailijat voivat nähdä siellä villihevosia, jotka ovat antaneet puistolle
sen nimen. Etenkin saaren luonnonkaunis rantaviiva on suosittu patikoijien ja veneilijöiden keskuudessa. www.visitmt.com/places-to-go/state-parks

 

Related.dk 10.1.2023


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries