Thaimaalainen lomakeskus Phuketin luonnossa

Saaren luoteisosassa sijaitseva Avani+ Mai Khao -lomakeskus on ihanteellinen tukikohta, josta käsin voi tutustua Phuketiin esimerkiksi pyörällä, skootterilla tai autolla.


 

Avani+ Mai Khao on erinomainen tukikohta, jos haluaa tutustua Thaimaan Phuketin koskemattomiin rantoihin ja vehmaaseen luontoon.

 

Thaimaan Phuket on tunnettu kullankeltaisista hiekkarannoistaan ja lämpimästä ilmastosta, jotka houkuttelevat talvikaudella myös monia suomalaisia.

 

Niiden lisäksi saarella on tarjota vehmasta luontoa sademetsineen sekä luonnontilaisia rantoja ja merenlahtia. Saaren luoteisosassa sijaitseva Avani+ Mai Khao -lomakeskus on ihanteellinen tukikohta, josta käsin voi tutustua Phuketiin esimerkiksi pyörällä, skootterilla tai autolla.



 



Phuketin ainoa sademetsä
Luontoa ja eläimiä rakastavien matkailijoiden kannattaa ehdottomasti vierailla Phuketin ainoassa jäljellä olevassa sademetsässä, joka sijaitsee Khao Phra Thaeo Wildlife Sanctuary -kansallispuistossa puolen tunnin ajomatkan päässä Avani+ Mai Khaosta. Tämä saaren luoteispuolelta löytyvä 2 300 hehtaarin suuruinen puisto kuuluu hallinnollisesti Thalangin piiriin. Luonnonkaunis puisto on varsin pieni muihin kansallispuistoihin verrattuna, mutta siellä elää runsaasti eläinlajeja.

 

Vaellus vesiputoukselle
Khao Phra Thaeo Wildlife Sanctuaryn länsipuolelta löytyy upea Ton Sai -vesiputous. Sen voi kokea vaellusretkellä, josta on kolme eri reittivaihtoehtoa: 600 m, 2 km ja 4 km. Neljän kilometrin reitti ohittaa myös Bang Pae -vesiputouksen, jonka luonnon muovaamissa kallioaltaissa voi uida. Reitille vaaditaan mukaan opas.

 

Bang Pae -vesiputouksen lähistöllä voi tutustua Gibbon Rehabilitation Project -hankkeeseen, joka auttaa aiemmin vankeudessa eläneitä gibboniapinoita palaamaan takaisin luontoon. Prosessi voi kestää jopa kymmenen vuotta yksilön kohden. Phuketin gibbonit olivat 40 vuotta sitten sukupuuton partaalla, mutta vuodesta 1992 lähtien hankkeessa on onnistuttu pelastamaan yli 350 yksilöä. Verkosta voi tilata opastetun kierroksen, jolla kerrotaan lisää hankkeesta.

 

Pyöräretki lähialueella Phuketiin voi tutustua Mai Khao -lomakeskuksesta käsin pyöräilemällä pitkin kauniita sivuteitä, jotka ovat osa Sirinathin kansallispuistoa. Reitti kulkee rannikolla ja ohi paikallisten hedelmä-, vihannes- ja lootusviljelmien. Samalla voi ihmetellä vihreillä niityillä laiduntavia vesipuhveleita, ja lintuharrastajat voivat bongailla paikallisia lintuja. Lomakeskus tarjoaa kaksi kertaa päivässä kierroksia, joilla reitin voi kulkea oppaan kanssa.

 

Golf
Golf on Phuketissa suosittu urheilulaji, ja saarella on yhteensä yhdeksän kenttää. Yksi suosituimmista on Blue Canyon Golf Course, joka sijaitsee vain 15 minuutin päässä lomakeskuksesta. Kentällä on kaksi rataa: Canyon Course, joka on yksi Aasian arvostetuimmista mestaruusradoista, ja Lakes Course, joka on useiden vesiesteiden vuoksi hyvin haastava.

 

Avani+ Mai Khao

Avani+ Mai Khao Phuket Suites & Villas on täydellinen valinta perhe- ja lemmenlomille. Parin minuutin kävelyn päässä lomakeskuksesta sijaitsevalla Mai Khao Beachillä voi harrastaa bodyboardingia, SUP-lautailua ja kajakkimelontaa.

 

Lomakeskuksessa on 1-3 makuuhuoneen superior-sviittejä, joista löytyy kaikki tarvittava, ml. ruokailutila ja keittokomero, jossa on jääkaappi, mikro, liesi, kahvinkeitin, pesukone ja kuivausrumpu.

 

Muista mukavuuksista voidaan mainita viilennetyt altaat ja allasbaari, täysin varusteltu AvaniFit-kuntokeskus sekä lastenkerho. Aktiviteetteina on muun muassa kilpikonnien ruokkimista, elokuvien katselua altaalla ja vaahtokarkkien paahtamista merenrannalla. Jos saareen haluaa tutustua laajemmin, lomakeskus auttaa skootterien vuokraamisessa tai kuljetuksen järjestämisessä.

 

Phuketin vanhassa kaupunginosassa kannattaa pistäytyä katukahviloissa ja ihmetellä Sunday Walking Marketin tarjontaa. Huippusesongin aikana voi lisäksi lähteä veneellä Phang Nga -lahdelle katselemaan kalkkikivikallioita ja luolia sekä snorklaamaan Phi Phi-, Maya- ja Bamboo-saarten vesiin.

 

Ruokahalu talttuu tehokkaasti lomakeskuksen kolmessa ravintolassa. Niistä Claws & Co on rennontyylikäs ravintola, joka tarjoaa lähivesien kalaa ja äyriäisiä. Talad-ravintola tarjoaa buffetaamiaista ja -illallista, jotka koostuvat paikallisista katuruokaklassikoista, ja ulkoravintola Chop Chopin lista houkuttelee vieraita maukkailla länsimaalaisilla ja thairuoilla.

 

www.avanihotels.com/en/mai-khao-phuket


Related.dk 20.12.2022

 



 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries