Strawberry Turun Ratapihan hotellikumppaniksi

Turun Ratapihan Kehitys Oy ja Strawberry A/S ovat solmineet 20 vuoden vuokrasopimuksen Turun Ratapihan uuteen kaupunginosaan rakentuvan hotellin operoinnista.


 

Pohjoismaiden suurimpiin hotellioperaattoreihin kuuluva Strawberry toteuttaa Ratapihan areenan yhteyteen hotellipalvelukonseptin, joka tukee kaupunginosan kehittymistä ja alueen palvelutarjontaa. Turun Ratapihan hotelli on Strawberryn ensimmäinen hotelli Turussa.

 

Turun Ratapihan Kehitys Oy ja Strawberry A/S ovat solmineet 20 vuoden vuokrasopimuksen Turun Ratapihan uuteen kaupunginosaan rakentuvan hotellin operoinnista. Areenan yhteyteen sijoittuva hotelli on tarkoitus avata samaan aikaan Ratapihan areenan kanssa. Tämän hetken arvion mukaan alueen rakennustyöt alkavat vuonna 2025, joten hotelli ja areena juhlivat avajaisiaan loppuvuodesta 2028.

– Olemme erittäin tyytyväisiä Strawberryn kanssa allekirjoitettuun vuokrasopimukseen ja etenkin heidän innovatiiviseen ajatteluunsa Ratapihalle sijoittuvan hotellin konseptista. Hotelli tuottaa Ratapihalle kansainvälisen palvelukonseptin, joka osaltaan mahdollistaa keskustan laajenemisen ja kaupunginosan syntymisen. Hotelli palvelee toki myös Logomoa ja muita alueen toimijoita ja tuo monipuolisuutta kaupungin hotellitarjontaan. Sopimus on iso askel kohti lopullista päätöstä hankkeen toteutumiselle, kertoo Turun Ratapihan Kehitys Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ilkka Kilpimaa.

Korkeatasoista täyden palvelun majoitusta tarjoavaan hotelliin on tulossa 249 huonetta, kokouskeskus ja kuntosali. Lisäksi sen yhteyteen rakennetaan kattoterassiravintola. Hotellista tulee suora sisäyhteys areenalle.

– Olemme seuranneet hotellimarkkinan tilannetta Turussa jo pitkään. On hienoa, että saamme mahdollisuuden avata hotellin yhdessä Suomen kiinnostavimmista urbaaneista kaupunkikehityskohteista. Haluamme myötävaikuttaa osaamisellamme ja kokemuksellamme uuden Ratapihan kaupunginosan kehitykseen. Kohteemme tulee olemaan erinomainen lisä Turun hotellimarkkinaan ja Strawberryn pohjoismaiseen hotellitarjontaan, Strawberryn omistaja Petter Stordalen korostaa.

Strawberryllä on 240 hotellia Pohjoismaissa ja Baltiassa. Suomessa Strawberry omistaa Kämp Groupin ja operoi Clarion-hotelleja. Turun Ratapihan hotellioperaattorihaussa ja vuokrasopimuksessa avusti Finesco Capital Oy yhdessä Nordic Hotel Consultingin kanssa.

 

Lähde: Turun Ratapihan Kehitys Oy 4.3.2024


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

AirBaltic avaa kaksi uutta kohdetta Tampereelta

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting