Suomen korkein hotelli 10 vuotta

Solo Sokos Hotel Torni Tampere. Kuva: Aki Rask

 


 

Tampereen tunnettu maamerkki Solo Sokos Hotel Torni Tampere täyttää tänä vuonna 10 vuotta. Koko vuodelle luvassa on kilpailuja, haasteita ja uusia ennätyksiä.

 

Solo Sokos Hotel Torni Tampere avattiin 15.10.2014 suuren huomion saattelemana. Tamperelaiset ja suomalaiset ottivat 88-metrisen hotellin kattobaareineen heti omakseen, ja siitä tuli nopeasti yksi koko kaupungin maamerkeistä. Torni Tampere onkin yksi koko Suomen suosituimmista hotelleista.

- Tampereen matkailuvire oli vuonna 2013 alamaissa. Uusi hotelli toi rouhealla olemuksellaan kaivatun piristysruiskeen markkinaan ja puhetta kahvipöytiin. Tänä vuonna juhlistamme 10-vuotiasta hotelliamme erilaisilla haasteilla, ennätyksillä ja tempauksilla, Tornin hotellinjohtaja Eveliina Jokinen kertoo.

Juhlavuosi potkaistaan käyntiin yleisökilpailulla. Solo Sokos Hotel Torni Tampere haastaa suomalaiset rakentamaan pienoismalleja tai taiteellisia tulkintoja hotellista, itse valitsemastaan materiaalista. Parhaat työt pääsevät näytteille hotellin tiloihin, ja voittaja palkitaan kahden hengen hotellipaketilla illallisineen. Kilpailuun voi osallistua kevään ajan lähettämällä kuvan tekemästään rakennelmasta. Ohjeet löytyvät hotellin verkkosivuilta sekä somekanavista.

Juhlat huipentuvat lokakuussa 2024, johon on suunnitteilla muun muassa huippuseminaari yhteistyössä Tampereen vaikuttajien kanssa. Edellisessä, hotellin avajaisten yhteydessä pidetyssä seminaarissa visioitiin Tampereen kehitystä ennen Areenaa, tunneleita ja raitiovaunuja.

- Tampere on Suomen tällä hetkellä kiinnostavin kaupunki, ja Torni Tampere sen korkein hotelli. Olemme tuoneet Tampereelle sopivaa suuruudenhulluutta jo vuodesta 2014. On hienoa nähdä, miten 10 vuotta sitten yhdessä visioimamme asiat ovat toteutuneet, ja miten kaupunkia on ennakkoluulottomasti kehitetty. Tulevassa Tampere -seminaarissa luomme katseen eteenpäin – mitä seuraavaksi?, hotellinjohtaja Jokinen maalailee.

10-vuotisjuhlat ja niihin liittyvät haasteet jatkuvat hotellissa koko vuoden.

- Emme paljasta kaikkea vielä, luvassa on monenlaista tapahtumaa ja myös jotain täysin ennennäkemätöntä. Tietysti tamperelaiseen mielenmaisemaan sopivaa, historiaa kunnioittavaa mutta jossa on myös ripaus huumoria mukana, Jokinen myhäilee.

Solo Sokos Hotel Torni Tampereen juhlavuoden tapahtumat löytyvät kootusti hotellin sivulta.

 

Solo Sokos Hotel Torni Tampere

  • Avattu 2014
  • 305 huonetta
  • Korkeus 88,5 m, 25 kerrosta
  • Ravintola Grill it!, Paja Bar ja kattobaari Moro Sky Bar
  • Tapahtuma- ja juhlatilat jopa 700 hengen tilaisuuksiin

Tampereen ydinkeskustassa sijaitseva Solo Sokos Hotel Torni Tampere on Suomen korkein hotelli, joka tarjoaa kaupungin parhaat näkymät jokaiseen ilmansuuntaan. Moderni, huimaan 88 metrin korkeuteen nouseva hotellitorni ja sen vanhat veturitallit luovat parhaat puitteet kokea Tampere ja sen ilmiöt aina Manserockin ikoneista urheilun sankareihin. Ylimpänä, 25. kerroksessa sijaitseva Moro Sky Bar kattoterasseineen on suosittu kohtaamis- ja näköalapaikka Manseen ja maailmalle.

 

Lähde: SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta 7.3.2024

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

AirBaltic avaa kaksi uutta kohdetta Tampereelta

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting