Tikkurila, sisäfilettä ja maksaa


Mama Mozzan sisäfilepihvi.


Vantaan Tikkurila on taajama, jossa on perinteisesti ollut runsaasti pubi-tyyppisiä juomaravintoloita mutta vain muutama varteenotettava ruokaravintola. Nyt tilanne on parantunut, kun Tikkurilaan Kielotien varteen on avautunut hiljattain ruokaravintola Mama Mozza ja uuteen asemarakennukseen Dixiin on tullut useita ruokapaikkoja.

Poikkesin tällä viikolla Tikkurilan Mama Mozzassa ja totesin jälleen, että se on siisti ja hyvä pieni ruokaravintola. Ateriaan kuuluu runsas alkupalapöytä ja ainakin liharuuat, joita olen muutaman kerran testannut, ovat oikein hyviä.

Minulle on melkein tullut tavaksi, että tilaan Mama Mozzassa alacarte-ruokalistan ensimmäisen vaihtoehdon, joka on naudan sisäfilepihvi. Niin tein jälleen sunnuntaina enkä pettynyt. Pihvi mediumiksi paistettuna, maustevoilla ja lohkoperunoilla höystettynä oli oikein hyvä valinta, jossa hinta ja laatu olivat kohdallaan. Hinta oli 22,80 euroa, mikä ei mielestäni ole paljon hyvästä pihvistä. Palvelu oli asiallista ja ystävällistä.

Juomaksi valitsin lasillisen talon punaviiniä, joka sopi hyvin pihvin kyytipojaksi.

Mama Mozzalla on toinen ravintola Vantaan Pakkalassa. Se on tilavampi, mutta ei mielestäni niin viihtyisä kuin Tikkurilan ravintola.

Seuraavana iltana poikkesin Tikkurilassa Tikkuraitti-kävelykadun varrella jo pitkään toimineessa Oklahomassa. Oklahoma on rento ravintola, joka on tunnettu erityisesti reiluista burgereistaan ja pihveistään. Ajan hengen mukaisesti listalta löytyy myös muutama kasvisvaihtoehto.

Itse tilasin alacarte-listalta Settlers Pan –vaihtoehdon, joka sisältää pariloitua naudanmaksaa, paistettua sipulia, punaviinikastiketta, valkosipuliperunoita ja puolukkaa. Juomaksi valitsin jälleen talon punaviinin.

Annos oli oikein maistuva. Maksaruuat jakavat mielipiteitä, mutta minä syön niitä tuon tuosta mielelläni. Annoksen hinta oli 21 euroa, jota voi pitää Suomen oloissa kohtuullisena.

Seurueeni muiden jäsenten tilaukset olivat Steak Cherokee eli 300 gramman ulkofileepihvi paahdetuilla perunoilla hintaan 32 euroa, Leaf Steak of Beef eli lehtipihvi ranskalaisilla perunoilla hintaan 24 euroa ja Chicken Kiev eli Kievin kanaa hintaan 23 euroa. Koko nelihenkinen pöytäseurue ilmaisi tyytyväisyytensä ruokiin ja juomiin, joten ilta oli onnistunut. Pöytäseurueen laskun kokonaishinta oli 124 euroa veroineen eli ihan kohtuullista. Palvelu oli Oklahomassakin asiallisen ystävällistä.

Oklahoman pariloitua naudan maksaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries