Deakin-uutuuspunaviini Alkon hyllyyn

Deakin Cabernet Merlot sopii mehukkaan pihvin, pitkään kypsytetyn lampaanlihan, pastan ja kovien juustojen kera tai sellaisenaan seurusteluviiniksi.


Alkoholi- ja viinibrändejä maahantuova Hartwa-Trade lanseeraa Alkon vakiovalikoimiin täyteläisen ja sadonkorjuuaikaan sopivan kypsän hedelmäisen ja vegaanisen punaviinin. Australian Murray-joen vehmaasta laaksosta tuleva Deakin Artisan’s Blend Cabernet Merlot 2018 on vastuullisesti tuotettu, hyvän hinta-laatusuhteen viini syksyisten ruokien kumppaneiksi. Viini tulee Alkon valikoimiin lokakuun 3. päivä. Hartwa-Trade kertoi asiasta tiedotteessaan 29. elokuuta 2019.


- Syksyn tultua ruoat muuttuvat tuhdimmaksi ja terassikelit tunnelmallisiksi koti-illoiksi. Viiniltä aletaan hakea pehmeää täyteläisyyttä. Viinivalintaan vaikuttaa yhä useammin myös vegaaninen tuotantotapa sekä ekologisempi pakkaus. Uutuusviini Deakin Artisan’s Blend Cabernet Merlot 2018 on hintatietoisen, vastuullisen nautiskelijan luottovalinta, yhtiö sanoi.

Deakin Estate sijaitsee Australiassa Victorian osavaltiossa. Alue oli kuumaa ja kuivaa aavikkoa, kunnes Australian pääministeri Alfred Deakin kutsui kalifornialaiset Chaffeyn veljekset kehittämään Murray-joen laaksoon kastelujärjestelmän. Kastelujärjestelmän ansiosta Murray-joen laakso muuttui 1880-luvulla aavikosta keitaaksi, jossa on siitä lähtien viljelty viinin lisäksi appelsiineja, oliiveja ja manteleita. Deakin Estate perustettiin vuonna 1967 ja talon pääviinintekijänä toimii Frank Newman, joka aiemmin on ollut muun muassa Penfoldsilla.

Deakin-viinit ovat hyvin hedelmäisiä ja maukkaita ja toimivat hyvin mannermaisten keittiöiden kanssa. Cabernet Merlot sopii mehukkaan pihvin, pitkään kypsytetyn lampaanlihan, pastan ja kovien juustojen kera tai sellaisenaan seurusteluviiniksi.

Hinta: 9,64 € / 0,75 l
Alkoholipitoisuus: 13,5 %
Rypäleet: 60 % Cabernet Sauvignon, 40 % Merlot
Maa: Australia, Victoria, Murray Darling
Maku: Täyteläinen, keskitanniininen, kypsän luumuinen, kirsikkainen, hennon mausteinen, suklainen
Kevytpullo, vegaaninen
Alkon valikoimaan 3.10.2019

Hartwa-Trade on osa Hartwallia ja kuuluu Royal Unibrew konserniin.
Valikoima koostuu mm. kansainvälisistä tunnetuista alkoholi ja viinituotemerkeistä. Valikoimasta löytyy mm. Diageon omistamat tuotemerkit kuten Smirnoff Vodka, Tanqueray & Gordon’s Gin, Johnnie Walker Whisky, Captain Morgan rommi ja Baileys Original Irish Cream. Muita väkeviä alkoholeja ovat mm. Meukow Cognac ja Courriere Brandy.

Yhtiön viinivalikoimaan kuuluu mm. Lanson samppanja, JP Chenet, [yellow tail], Plan B  ja Navarro Correas puna – ja valkoviinit sekä mm.  Freixenet ja Perlage kuohuviinit
Viinien ja väkevien alkoholien lisäksi valikoimassa on Italian myydyin kahvi Lavazza sekä myös suomalainen premium mixer Veen.


Kuva: Hartwa-Trade.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries