Nilsiä-Tahko julkaisi virtuaalisen opastuskierroksen

 

Nostalginen toimittaja Voitto Pieni-Hollo johdattaa katsojan omaperäisellä tyylillään Nilsiän ja Tahkon historiaan ja nykypäivään.

Nyt julkaistavan virtuaalisen Nilsiä-Tahko kierroksen oppaana toimii kirjailija Antti Heikkisen luoma persoonallinen hahmo, retro toimittaja Voitto Pieni-Hollo. Mobiililaitteilla katsottava opastuskierros on osa Nilsiän kuntakeskuksen kehittämisyhdistys NIKE ry:n Nilsiä-Tahko 3.0 -hanketta, jonka tavoitteena on Nilsiän keskustan vetovoiman ja kiinnostavuuden kasvattaminen niin paikallisten asukkaiden kuin matkailijoiden piirissä.

Ainutlaatuinen opastuskierros on ladattavissa maksuttoman Salmi AR -sovelluksen kautta perjantaista 19.2.2021 alkaen ja se on koettavissa paikan päällä Nilsiän ja Tahkon alueella. Kierroksen kahdeksan kohtausta on määritelty Tahko-Nilsiä Skibus -reitin varrelle, mutta tarinat toimivat hyvin myös, mikäli reitin haluaa kulkea itsenäisesti. Sovelluksesta löytyvän kartan avulla katsoja johdatetaan oikeaan paikkaan ja videomuotoiset tarinat heräävät siten henkiin aidossa ympäristössä.  

Tarinoiden paikkasidonnaisuudesta huolimatta opastuskierroksen humoristiset uutiskatsaukset voi tarvittaessa kuunnella ja katsella myös vaikkapa Tahkolla ravintolaillallista odotellessaan tai Nilsiässä kaupan edessä parkkipaikalla istuskellessa. Katselu ei siis vaadi koko kierroksen läpikäymistä, vaan riittää että katsoja on fyysisesti paikan päällä Nilsiässä tai Tahkolla.

Poikkeaa normaaleista digiopastuksista

Nostalginen toimittaja Voitto Pieni-Hollo johdattaa katsojan omaperäisellä tyylillään Nilsiän ja Tahkon historiaan ja nykypäivään. Voiton uutiskatsauksissa on mukana komediaa, menoa ja meininkiä, sekä aimo annos 60-70 -luvun fiilistä. Hahmon ja opastuskierroksen kohtaukset on luonut, käsikirjoittanut ja näytellyt nilsiäläinen kirjailija, teatterin moniosaaja Antti Heikkinen.

”Minulta pyydettiin näihin videoihin käsikirjoitus, mutta pyydettiinpä myös näyttelemään. Se ratkoi melko pitkälle lähestymistavan myös käsikirjoituksen osalta - yleensähän opastavissa ja markkinoivissa videoissa esiintyy kauniita ihmisiä. Toisaalta tykkään nilsiäläisenä kotikunnastani juuri siksi, että voin samana päivänä pistäytyä katsomassa aitoa savolaista maaseutua syrjäkylillä ja jututella ihanaa kotimurrettani aidosti puhuvia aitoja ihmisiä, mutta vastaavasti voin myös käydä Tahkolla syömässä a-luokan gourmetruokaa ja ostaa lähikaupasta tuoretta sushia tai hyviä simpukoita. Nilsiässä on vastakohtia, jotka paiskaavat kättä paremmin kuin monet turisteina tulleet tai jopa paikallisetkaan edes ymmärtävät”, kertoo Antti Heikkinen.

Helppo käyttää itselle sopivaan aikaan

Nilsiä-Tahko virtuaaliopastusten äärelle pääsee helposti lataamalla Salmi AR -sovelluksen Google Play -kaupasta tai App Storesta. Sovelluksen lataamisen jälkeen voit hakea sieltä sisältöjä, joista virtuaalinen opastuskierros löytyy 19.2.2021 alkaen Nilsiä-Tahko hakusanalla.

Paikallisten tuottama kokonaisuus

Virtuaalisen opastuskierroksen kohtaukset kuvattiin Nilsiässä ja Tahkolla helmikuussa 2021. Tarinoiden tietopohjaa koostivat Koillis-Savon oppaat ry yhdessä Nilsiän museota ylläpitävän

Nilsiän perinne- ja kulttuuriyhdistys ry:n kanssa. Nyt julkaistu opastuskierros on osa Nilsiän kuntakeskuksen kehittämisyhdistys NIKE ry:n Nilsiä-Tahko 3.0 -hanketta, jonka tavoitteena on Nilsiän keskustan vetovoiman ja kiinnostavuuden kasvattaminen paikallisten ja matkailijoiden keskuudessa sekä Nilsiän ja Tahkon tuominen esille yhtenäisenä palvelualueena.

Kierroksen teknisestä toteutuksesta vastaa kuopiolainen Salmi Platform Oy ja kuvauksesta sekä editoinnista kuopiolainen OuWau Design & Productions Oy. Kierroksen on tuottanut Nilsiän kuntakeskuksen kehittämisyhdistys NIKE ry ja sen on käsikirjoittanut ja näytellyt nilsiäläinen Antti Heikkinen.

Kuopio-Tahko Markkinointi kertoi asiasta tiedotteessaan 19.2.2021.

 

Nilsiä-Tahko virtuaaliopastusten äärelle pääsee helposti lataamalla Salmi AR -sovelluksen Google Play -kaupasta tai App Storesta.

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries