Stockmannin satuikkuna hurmaa joulun aikaan

Stockmannin satuikkuna on ollut luonteva osa joulukatua ja monen pääkaupunkilaisen jouluperinteitä jo vuodesta 1949.


 

Helsingin ensimmäinen joulukatu avattiin Aleksanterinkadulla marraskuussa 1949, ja siitä lähtien Stockmannin satuikkuna on ollut luonteva osa joulukatua ja monen pääkaupunkilaisen jouluperinteitä. Helsingin keskustan lisäksi satu- ja jouluikkunat ovat jo vuosia ihastuttaneet asiakkaita lukuisine yksityiskohtineen Suomen kaikissa Stockmann-tavarataloissa. Taidokkaasti suunnitellut ja toteutetut ikkunat kiinnostavat niin nuoria kuin vanhempiakin asiakkaita. Vuoden 2014 ikkunoiden teemana oli "Toiveet toteutuvat". 

Satuikkunoissa onkin nähtävissä joulun odotusta sekä lahjan antamisen ja saamisen riemua. Ikkunoissa seikkailevat tutut pehmoeläimet ja aikaisemmilta vuosilta tutut tontut. Hahmot asuvat talvisissa kaupungeissa ja valmistautuvat jouluun omalla tyylillään ja tavoillaan. Vuonna 2014 jännitystä ja mielenkiintoa ikkunaan toi sen kaksi erilaista maailmaa. Katsojalla oli mahdollisuus tarkkailla kaupungin tapahtumia maan pinnan ylä- ja alapuolella.

Helsingin keskustassa on paljon nähtävää
Satuikkunan hahmoja ovat liikuttaneet jo vuosikymmenien ajan sähköiset vipottimet. Vuonna 2014 Helsingin keskustassa hahmojen mekaanisen liikkeen rinnalle luotiin uudenlaista toiminnallisuutta. Helsingin keskustan tavaratalon ikkunan uutuutena olivat interaktiiviset toiminnot. Näiden avulla satuikkunan ihailijoilla oli mahdollisuus luoda itse lisäeloa ikkunaan, esimerkiksi saada kerrostalon takka tuikkimaan tai valoja syttymään, niin että eri paikoista ikkunaa paljastui bändi. 

Stockmannin oman satuikkunan lisäksi Helsingin keskustan tavarataloon rakennettiin myös muutamia jouluisia ikkunoita yhteistyökumppanien kanssa. Hartwall Jaffan ikkuna avattiin Pohjois-esplanadilla 12.11., ja siinä hyödynnettiin 3D-animaatiota Suomessa ennennäkemättömällä tavalla. LEGO-aiheiset jouluikkunat avattiin Aleksanterinkadulla oman satuikkunamme viereen 23.11. ja Jumbossa 15.11. Akateemisen Kirjakaupan ikkunoissa ilahdutti 21.–30.11. Otavan kanssa yhteistyössä rakennettu soiva jouluikkuna, jossa seikkaili lastenkirjoista tuttu hahmo Herra Hakkarainen.

Teksti ja kuvat: Stockmann

 


 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries