Pyhää Patrickia juhlitaan eri puolilla maailmaa

Irlannin kansallispäivästä eli Pyhän Patrickin päivästä on kehkeytynyt vähitellen suuri globaali juhla, jota vietetään eri puolilla maailmaa 17. maaliskuuta. Päivän aikana juhlistetaan Irlannin kulttuuriperintöä muun muassa paraatien ja musiikin avulla.


 

 

Irlannin kansallispäivästä eli Pyhän Patrickin päivästä on kehkeytynyt vähitellen suuri globaali juhla, jota vietetään eri puolilla maailmaa 17. maaliskuuta. Päivän aikana juhlistetaan Irlannin kulttuuriperintöä muun muassa paraatien ja musiikin avulla. Kuten sanonta kuuluu: "Pyhän Patrickin päivänä kaikki ovat irlantilaisia."

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Pyhän Patrickin päivän festivaali Suomessa  

Helsingissä on luvassa paljon kiinnostavaa ohjelmaa, jonka avulla voi ottaa kaiken irti Irlannin kansallispäivästä. Jos haluat liittyä hauskanpitoon, tule mukaan paikallisen irlantilaisyhteisön etätapahtumiin.

 

www.allevents.in/helsinki/saint-patricks-day

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Perinteinen paraati Irlannissa

Irlanti verhoutuu Pyhän Patrickin päivänä vihreään, ja tämän vuoden festivaalista odotetaan poikkeuksellisen suurta kahden vuoden tauon jälkeen. Dublinilaisia ilahduttaa etenkin se, että upea paraati tekee paluun kaupungin kaduille.

 

www.stpatricksfestival.ie

 

 

 

 


 

 

 

Musiikkifestivaali osoitteessa Ireland.com

Jos ei itse satu olemaan Helsingissä tai Dublinissa tai jos Pyhän Patrickin päivää tekee mieli viettää kotioloissa, sen mahdollistaa www.ireland.com-sivustossa järjestettävä "Green Button Festival". Verkkofestivaali tarjoaa kunnon kattauksen Irlannin parhaita artisteja, joista voidaan mainita rockyhtye Hothouse Flowers sekä folkia, rockia ja irlantilaista perinnemusiikkia sekoitteleva Clannad.

 

www.ireland.com

 


 

 

 

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries