Mallorcan Raiguerissa huikeat vuoristomaisemat

Raiguerissa vierailijoita odottavat historialliset kylät, luonnonkauniit vaellus- ja pyöräilyreitit, paikalliset markkinat ja lukuisat viinitilat. Kuvassa Castell Alaro.


 


 

 

 

Mallorcalla Tramuntana-vuorten juurella sijaitsee Raiguer, joka on monin eri tavoin yksi saaren piilotetuista helmistä. Alueen toisella puolella on Palma ja toisella Alcúdia.

 

Raiguerissa vierailijoita odottavat historialliset kylät, luonnonkauniit vaellus- ja pyöräilyreitit, paikalliset markkinat ja lukuisat viinitilat.

 

Käsityö- ja teollisuusalue Raiguer sijaitsee Mallorcan sydämessä. Viehättävät kylät, paikalliset raaka-aineet pelloilla (ja markkinoilla) sekä henkeäsalpaava vuoristomaisema tekevät siitä ehdottomasti vierailun arvoisen alueen.

 

Alueeseen kuuluvat kylät Alaró, Alcúdia, Binissalem, Búger, Campanet, Consell, Inca, Lloseta, Mancor de la Vall, Marratxí, sa Pobla, Santa Maria del Camí sekä Selva.

 

Esimerkiksi Inca on kaunis ja vetovoimainen kaupunki. Se tunnetaan ensisijaisesti nahkatuotannostaan, erityisesti kenkien valmistuksesta.

 

Rannikkokaupunki Alcúdiassa on puolestaan upeat uimarannat ja kristallinkirkkaat vedet, historiallinen keskusta täynnä kulttuuria sekä roomalaisvaikutteisia keskiaikaisia ​​rakennuksia.

Santa María del Camísta on upea näkymä Tramuntana-vuorille. Kaupungin ympäristö on suosittu ulkoilmaharrastajien kesken. Siellä on erinomaisia vaellus- ja pyöräilyreittejä, kuten Coanegra Valley -reitti.

 

Viinien ystävien kannattaa lähteä DO Binissale -viinikierrokselle, jossa kuljetaan muun muassa Santa Maria del Camín, Consellin ja Binissalemin kaupunkien läpi. Useimmat tilat toivottavat vierailijat tervetulleiksi, joten niissä kannattaakin pistäytyä maistelemassa paikallisia viinejä.

 

Kaikkiaan Mallorcalla rakastetaan festivaaleja ja perinteitä. Esimerkiksi Binissalemissa on jo vuodesta 1965 lähtien juhlittu rypälesadon päättymistä kahden viikon pituisella festivaalilla. Ohjelmaan sisältyy muun muassa viininmurskauskilpailu, kulkue, rypäletaisto, ulkoilmaillallinen ja viinimessut.

 

Lähes jokaisessa Raiguerin kaupungissa järjestetään omat markkinat, joiden pienissä myyntikojuissa myydään paikallisia tuotteita, vaatteita ja matkamuistoja. Yhdet suosituimmat markkinat pidetään Alcúdiassa (tiistaisin ja sunnuntaisin), Incassa (torstaisin) ja Santa Mariassa (sunnuntaisin).

 

Kuten muualla Mallorcalla, Raiguerissa arvostetaan ruokakulttuuria, joka perustuu laadukkaisiin ja paikallisiin raaka-aineisiin. Alueella niin paikalliset kuin turistit saavat nauttia aitoa välimerellistä ruokaa.

 

Teksti: Fundació Mallorca Turisme / related.dk 15.8.2022

 

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries