Marrakeshin hotelli Riad Hikaya on perinteitä ja nykyaikaa

Hikayassa on lisäksi hyvät ravintolapalvelut sekä kylpylä ja kauneudenhoitopalvelut.


 

Marokon Marrakesh on mielenkiintoinen ja värikäs suurkaupunki täynnä pohjoisafrikkalaista eksotiikkaa. Kaupunki on kuin Tuhannen ja yhden yön sadusta.

 

Marrakeshin vilkas kaupunkielämä on jo sinänsä kokemus Pohjoismaiselle matkailijalle, mutta lisäksi kaupungissa on monia hienoja nähtävyyksiä. Yksi sellainen on Majorellen puutarha eli Jardin Majorelle.

 

Jardin Majorelle on noin hehtaarin kokoinen muurien ympäröimä kasvitieteellinen puutarha keskellä kaupunkia. Puutarhassa toimii lisäksi edesmenneen ranskalaisen muotisuunnittelijan Yves Saint Laurentin museo, jossa kerrotaan Laurentin monista yhteyksistä Marrakeshiin, jossa tämä vietti aikoinaan pitkiä aikoja.

 

Muita tunnettuja nähtävyyksiä Marrakeshissa ovat muun muassa Koutouban moskeija, Bahian palatsi ja suuri tori Jemaa el-Fna, jossa voi ihmetellä muun muassa käärmeenlumoojia.

 

Marrakesh on turvallinen matkakohde. Marokko on säilynyt vakaana ja rauhallisena viime vuosina, vaikka monissa muissa islamilaisissa maissa on ollut poliittista kuohuntaa. Paikallinen väestö on tunnettu ystävällisyydestään ja vieraanvaraisuudestaan.

 

Hotelli Riad Hikaya edustaa marokkolaisuutta parhaimmillaan

 

Marrakeshissa on useita hyviä hotelleja. Parhaiten paikallista marokkolaista kulttuuria edustaa ehkä hotelli Riad Hikaya. Se on viihtyisä ja kohtuuhintainen boutique-hotelli, josta on lyhyt kävelymatka kaupungin keskeisiin tutustumiskohteisiin. Hotellin sisustus edustaa perinteistä marokkolaista tyyliä, mutta se tarjoaa kaikki nykyajan mukavuudet. Hikayassa on lisäksi hyvät ravintolapalvelut sekä kylpylä ja kauneudenhoitopalvelut. Hotelli saa esimerkiksi Booking.comissa huippuarvosanan 9,7.

 

Suosittelen matkustamaan Marrakeshiin. Vietin siellä muutaman mielenkiintoisen päivän muutama vuosi sitten ja toivon taas pian pääseväni sinne takaisin. Ohessa linkki artikkeliin, jonka tein silloiselta matkaltani.

 












 

 

Teksti: Ilkka J. Virtanen

Kuvat: Hotel Riad Hikaya/Booking.com

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries