Purjelaivat saapuvat Helsinkiin

Fryderyk Chopin on yksi tapahtumaan saapuvista A-luokan aluksista. Kuva: Sail Training International


 

Euroopan suurin, maksuton perhetapahtuma, The Tall Ships Races, käynnistyy torstaina Helsingissä. 50 näyttävää purjealusta eri puolilta maailmaa saapuu kaupunkiin tapahtumakävijöiden iloksi. Tapahtuma-alue ulottuu Eteläsatamasta Halkolaiturille. 

 

Tapahtuma käynnistyy torstaina 4.7.2024 klo 12.00, kun Tuomiokirkon kellojen soitto toivottaa alukset miehistöineen tervetulleeksi. Alukset vastaavat tervehdykseen soittamalla omien alustensa kelloja ja torvia.

 

Lasten uutisten puistossa taikuutta, tanssia ja Vatsastapuhuja Sari Aalto

Tapahtuman aikana Katajanokan puistoalueella on Helsingin Sanomien kanssa yhteistyössä rakennettu Lasten uutisten puisto. Neljän päivän aikana lavalla nähdään Vatsastapuhuja Sari Aalto, Taikuri Kari ja useita muita esiintyjiä. Lisäksi Skidit Disko ja työpajat tarjoavat koettavaa lapsille ja lapsiperheille. 

Perjantaina 5.7. kaikkien alusten miehistöt kokoontuvat Senaatintorille, josta käynnistyy riehakas miehistöparaati. Paraati liikkuu klo 16.00 alkaen Aleksanterinkatua pitkin Mannerheimintielle päättyen Lasipalatsin aukiolle. Lasipalatsin aukiolla palkitaan miehistöjä eri katergorioissa. Monipuolinen ohjelmakattaus tarjoaa tapahtumapäivien aikana live-musiikkia sekä puheohjelmaa Itämerestä ja sen suojelusta. Perjantaina ja lauantaina 5.-6.7. Espan lavalla järjestetään Helsingin Nuorisopalvelujen Myötätuuli-klubi, jossa lavalla esiintyvät kaupungin omat, lahjakkaat artistit. 

 

Tapahtuma tehdään yhdessä vastuullisten kumppaneiden kanssa 

Tapahtuman pääyhteistyökumppaneina ovat Kia sekä Helsingin Sanomat. Kia tuo tapahtumaan vuoden tärkeimmän autouutuuden, Kia EV3, joka on nähtävillä kaikkina tapahtumapäivinä Katajanokalla Kian pisteellä. Yhteistyökumppanuuden myötä myös tapahtuman järjestelyt hoidetaan vastuullisesti ja päästöttömästi Kian sähköautoilla. 

The Tall Ships Races Helsinki 2024 -tapahtuma on vastuullinen ja maksuton yleisötapahtuma. Vastuullisuustyössä on sitouduttu saavutettavuuden ja turvallisuuden, nuorisotyön, ja vapaaehtoistyön sekä Itämeren suojelun ja ympäristövastuun kokonaisuuksiin. Tapahtuman hyväntekeväisyyskumppanina toimii John Nurmisen Säätiö. 

Tapahtuman yhteistyökumppaneina toimivat Kian, Helsingin Sanomien ja John Nurmisen Säätiön lisäksi Red Events Restaurants, Ramirent, Stopteltat, Securitas, Helsingin Satama, Grano, Rajupaja, Lassila & Tikanoja, Fais Finland, Heku Group, Ingman sekä Sinebrychoff.

 

Lähde: Helsingin tapahtumasäätiö 2.7.2024


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Libanon - lomaparatiisista taistelukentäksi

Stuttgartin Mercedes-museossa jo 13 miljoonaa kävijää