Red Bull Rautaratsut valloittavat Aurajoen

Fysiikan lakeja ja mielikuvituksen rajoja koetellaan tulevana lauantaina elokuun 10. päivä Turussa kello 11.00 alkaen, kun Red Bull Rautaratsut kisaavat Aurajoen päällä. Koko perheen ilmaisessa viihdetapahtumassa kaksihenkiset tiimit pyrkivät läpäisemään joen päälle rakennettavan esteradan itse suunnittelemillaan ja rakentamillaan, polkupyörään perustuvilla tandem-laitteillaan. Kuva: Red Bull Content Pool

 


 

Turun ydinkeskustassa, Aurajoen päällä tulevana lauantaina 10. elokuuta 2024 järjestettävä Red Bull Rautaratsu on koko perheen ilmainen viihdetapahtuma, jossa koetellaan fysiikan lakeja ja mielikuvituksen rajoja. Yli 60 tandem-tiimiä pyrkii itse suunnittelemillaan ja rakentamillaan, polkupyörään perustuvilla laitteillaan suorittamaan joen päälle rakennettavan esteradan Aurajokeen tippumatta.

Turun ytimessä, Läntisen Rantakadun puoleisella jokirannalla järjestettävään Red Bull Rautaratsu -tapahtumaan odotetaan tuhatpäistä yleisöä kannustamaan huimapäisiä tandemtiimejä. Tapahtuma-alue avautuu tulevana lauantaina 10.8. kello 10.00 ja kisa alkaa kello 11.00. Yleisöllä on mahdollisuus tutustua rautaratsuihin ja osallistuviin tiimeihin varikkoalueella Turun kaupungintalon aukiolla. Kisan tuomariaitio sijaitsee ravintolalaiva Donnalla. Red Bull Rautaratsun tuomaristossa nähdään mm. Turun pormestari Minna Arve, lumilautailija Heikki Sorsa, artisti Adi L Hasla ja viihdetaiteilija Juhani Koskinen. Tapahtuman juontavat lumilautailija Eero Ettala ja radiotähti Juuso Mäkilähde.

Polkupyörä on sittenkin keksitty uudelleen

Kaksihenkiset tiimit suunnittelevat ja rakentavat kisaan oman mielikuvituksellisen tandempyöränsä. Kulkupelin tulee olla kaksipyöräinen, maksimissaan 3 metriä pitkä ja 2,5 metriä korkea sekä liikkua ainoastaan lihas- ja painovoimalla. Sähkö-, bensiini- tai suihkumoottoreita ei laitteissa sallita ja ilotulitukset tai muut liekit on pyörissä kielletty.

”Olemme viime viikkojen aikana saaneet seurata osallistujien valmistautumista lauantain koitokseen. Insinööritaidot sekä luovuus ovat olleet tiimeissä kovilla, ja tulemmekin näkemään upeita menopelejä niin radalla kuin varmasti myös joessakin”, kertoo Red Bull Rautaratsu -tapahtuman tuotantopäällikkö Niklas Ehrnrooth ja jatkaa:

”Jää nähtäväksi, hidastaako mahdollinen sade polkupyörän päälle rakennettujen saunojen lämmitystä, mutta Suomen Joutsenen, Kalamborghinin, Titanicin, Nemo-kalan, Sharcle-hain, Donnan sekä useiden muiden laiva- ja meriaiheisten kulkupelien menoa se ei kuitenkaan hidasta. Kaikkia mitä mielikuvituksellisempia kojeita yhdistää se, että ulkopuolisia voimalähteitä ei saa käyttää ja rata pitäisi päästä loppuun Aurajokeen tippumatta.”

Rautaratsun esikuvana Hollannin pitkäaikaisin television viihdeohjelma

Red Bull Rautaratsu on kansainvälinen tapahtumakonsepti, joka järjestettiin ensimmäisen kerran Alankomaiden Haagissa viime vuonna nimellä Red Bull Stalen Ros. Tapahtumalle antoi inspiraatiota Hollannin televisiohistorian pisimpään esitetty viihdeohjelma Te land, ter zee en in de lucht, jossa osallistujat pyrkivät 40 tuotantovuoden aikana selvittämään veden päälle rakennetun esteradan mitä mielikuvituksellisimmilla kulkuvälineillä. Red Bull muokkasi miljoonayleisöstä nauttineen televisioviihteen kansainväliseksi Rautaratsu-tapahtumakonseptiksi, joka yhdistää pyöräilyn ja luovan hulluuden. Suomen Turun jälkeen tapahtuma järjestetään tänä vuonna Ruotsissa ja toistamiseen myös Alankomaissa.

Suomessa tapahtuma näytetään myös suorana lähetyksenä ISTV:ssä Matti Kyllösen ja Jani Säterin selostamana.

Red Bull Rautaratsuun osallistuu tiimejä seuraavilta paikkakunnilta: Espoo, Halikko, Helsinki, Hyvinkää, Jyväskylä, Kaarina, Kalajoki, Kankaanpää, Koski, Kuopio, Lahti, Alajärven Luoma-aho,  Merimasku, Naantali, Nokia, Nousiainen, Oulu, Paimio, Perniö, Pori, Rovaniemi, Salo, Tampere, Tervakoski, Turku ja Vantaa. Tiimien esittelyvideoita löytyy tästä linkistä.

Red Bull Rautaratsu -tapahtuman aikataulu lauantaina 10.8.

  • 10:00: Tapahtuma- ja varikkoalue aukeavat katsojille
  • 11:00: Kilpailu alkaa
  • 11:00-12:15: Kilpailijat 1-20
  • 12:15-12:30: Väliaika 15 min – Extreme-life -Show
  • 12:30-13:45: Kilpailijat 21-40
  • 13:45-14:00: Väliaika 15 min - Extreme-life -Show
  • 14:00-15:15: Loput kilpailijat
  • 15:15-15:30: Kisan päättyminen ja palkintojen jako

Lähde: Wolfcom 8.8.2024


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Libanon - lomaparatiisista taistelukentäksi

Stuttgartin Mercedes-museossa jo 13 miljoonaa kävijää