Waldorf Astoria kattaa juhlakauden makuelämykset

Ikoninen Waldorf Astoria Helsinki kutsuu nauttimaan ravintola Liljan loihtimista joulun ja uuden vuoden menukokonaisuuksista.


 

Lokakuussa ovensa virallisesti avannut Waldorf Astoria Helsinki kutsuu niin helsinkiläiset kuin muualta Helsinkiin matkustavat virittäytymään joulun ja uuden vuoden juhlatunnelmiin luksushotellin elegantissa Lilja-ravintolassa. Vastajulkaistuissa menukokoelmissa maistuvat niin kotimaiset perinnemaut kuin Waldorf Astorian kansainväliset nimikkoannokset.

 

Helsinki on talvikauden helmi, jonka joulumarkkinat ja talviaktiviteetit houkuttelevat matkailijoita ympäri maailmaa. Suomalaiselle jouluaika tarkoittaa perinteitä ja tunnelmaa, ja tätä Waldorf Astoria Helsinki haluaa tarjota myös ulkomaisille vieraillensa. Jokaisessa Waldorf Astoria -hotellissa vaalitaan paikallisia perinteitä ja halutaan esitellä niitä vieraille.

Joulun odotus on ennen kaikkea yhdessäoloa. Perheen ja ystävien kanssa kokoonnutaan jo hyvissä ajoin ennen aattoa, ja yhteisistä hetkistä nautitaan herkullisen ruoan äärellä. Ripauksen luksusta juhlakauden kattauksiin antaa Waldorf Astoria Helsingin tasokas ravintola Lilja, joka kutsuu luoksensa niin helsinkiläiset kuin kauempaakin tulevat.

Waldorf Astoria Helsingin joulun ja uuden vuoden juhlakattausten menut ovat nyt julkaistu. Menut löytyvät kokonaisuutena tämän tiedotteen liitteenä.

Juhlakauden illallismenu

Joulukuussa yli kymmenen henkilön seurueille etukäteen tilattava juhlakauden illallismenu on Liljan keittiön taidonnäyte, jossa yhdistyy suomalaiset raaka-aineet ranskalaisen keittiön kanssa. Alkupala koostuu kauniista siikamosaiikista, pikkelöidystä kurkkusta ja siianmädistä. Pääruoaksi keittiö on loihtinut ankankoipi confit -annoksen kastanjalla ja kirsikkakastikkeella. Jälkiruokana on jouluinen tuulihattu.

Mikäli menukokonaisuutta haluaa pidentää neljän ruokalajin illalliseksi, keittiö suosittelee juustovalikoimaa, joka tarjoillaan viikunahillon ja Pane Carasau -leivän kera. Menuun on myös saatavilla kolmen lasin viinipaketti.

Joulupuuro 24.12. klo 12–16

Jouluaaton perinteeksi muodostuneen ulkoilun jälkeen Waldorf Astoria Helsingin lämpö ja suussa sulava, pitkään haudutettu riisipuuro asiankuuluvine lisukkeineen kutsuu. Joulupuuro tarjoaa myös hotellin kansainvälisille vieraille ainutkertaisen mahdollisuuden tutustua supisuomalaiseen jouluperinteeseen.

Riisipuuron ohella tarjoillaan raikasta tähtianiksella marinoitua päärynää, piparkakkuja ja joulutorttuja sekä perinteistä suolaista piirakkaa. 

Kattaukseen kuuluu palanpainikkeeksi myös talon alkoholiton glögi.

Jouluillallinen 24.12.

Waldorf Astoria Helsingin runsas jouluillallinen koostuu alku- ja jälkiruokabuffetista sekä pöytiin tarjoillusta pääruuasta. 

Alkuruokapöytään on katettu suomalaisia perinteisiä jouluherkkuja, kuten mustaherukkasilliä ja katajanmarjasilakkaa, graavattua siikaa ja mummonkurkkua sekä savustettua kirjolohenmätiä, siianmätiä ja muikunmätiä. Alkuruokabuffetista löytyy myös kansainvälisiä vivahteita, kuten katkarapuskagenia, linnunmaksamoussea ja kirsikkakompottia sekä hotellin nimikkoa, Waldorfinsalaattia.

Pöytiin tarjoiltuja pääruokavaihtoehtoja on kolme: 

Myös jälkiruokabuffetista löytyy uutta ja perinteistä, suomalaista ja kansainvälistä: juustoja, jouluhalkoa, marenkia mascarponekreemillä ja kirsikalla, karamellituulihattuja ja macaronseja sekä joulutorttuja ja piparkakkuja.

Pöytävarauksia on mahdollista tehdä klo 18 alkaen. Ravintola sulkeutuu klo 23.00.

Uudenvuodenillallinen 31.12.

Toivota uusi vuosi tervetulleeksi tyylillä Waldorf Astoria Helsingissä! 

Hienostunut neljän ruokalajin uuden vuoden juhlallinen sisältää alkupalaksi hummeria briossin ja rakuunan kanssa, väliruuaksi peuratartaria kirjolohenmädillä ja suolaheinäkreemillä ja pääruuaksi ruijanpallasta fenkolikastikeen, tillin, mustajuuren ja kaviaarin kera. Jälkiruuaksi tarjoillaan mantelileivosta.

Kasvisruokavaliota suosiville uudenvuoden illallismenu sisältää maa-artisokkaa, endiiviä ja pistaasia, kotimaista vuohenjuustoa, timjamihunajaa ja rapeita siemeniä sekä pääruuaksi tryffelirisottoa.

Menuun on saatavilla neljän lasin viinipaketti. Aperitiiviksi suositellaan luonnollisesti samppanjaa, kuten Ruinart Brut, Champagne NV tai Ruinart Rosé Brut.

Pöytävarauksia on mahdollista tehdä klo 18 alkaen. Vuodenvaihteen lähestyessä hotelli kutsuu siirtymään Peacock-baarin puolelle kilistämään uutta vuotta lasillisella kuplivaa. Vaihtoehtoisesti Waldorf Astoria Helsingistä on vain lyhyt kävelymatka Senaatintorille, jonka sijainti on oivallinen uuden vuoden vastaanottamiseen ilotulitteiden valaiseman taivaan alla.

 

Lähde: Waldorf Astoria Helsinki 25.11.2025

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Rhodos on kaunis ja monipuolinen

Gazan ravintolat sinnittelevät sodan keskellä