Liettua: Vilna pystytti joulukuusen


Vilnan keskustaan pystytetty 27 metriä korkea joulukuusi näkyy kauas.


Liettuan pääkaupunki Vilna on saanut useana vuonna kansainvälistä huomiota hienolla joulukuusellaan eikä joulu 2018 tee varmastikaan poikkeusta. Vilnan Katedraaliaukiolle pystytetty 27 metriä korkea metallirakenteinen joulukuusi oli hieno ja hämmästyttävä ilmestys, kun siihen sytytettiin valot 1. joulukuuta.

Vilnan matkailutoimiston mukaan nyt pystytetyssä metallisessa joulukuusessa on noin 6000 oksaa ja viiden kilometrin verran valojohtoa.

Ylhäältä katsottuna Vilnan joulukuusi muodostaa yhdessä sen ympärille rakennetun valaistuksen kanssa jättimäisen kellotaulun, johon on otettu idea kuusen vieressä olevasta kellotornista. Kellotorni, joka on yksi Vilnan tunnetuimmista maamerkeistä, on yli 345 vuotta vanha eli vanhempi kuin Lontoossa oleva kuuluisia kellotorni Big Ben.

Vilnassa on runsaasti tapahtumia joulun aikaan. Katedraaliaukiolla ja kaupungintalon aukiolla on joulutorit, jotka ovat auki 7. tammikuuta saakka. Katedraalin seinään heijastetaan 15 minuutin pituinen 3D-elokuva, joka kuvaa Jeesuksen syntymää. Elokuva esitetään neljästi päivässä alkaen kello 17 iltapäivällä 25.-29. joulukuuta.

Kaupungin keskustaan jäädytetään myös luistelurata, ja uudenvuodenaattona Katedraaliaukion kellotorniin heijastetaan interaktiivinen valotaideteos. Vuoden vaihtumista juhlistetaan Katedraaliaukiolla lisäksi näyttävällä ilotulituksella.

Vilnan matkailutoimisto kertoi asiasta tiedotteessaan 1. joulukuuta.

Kuvat: Saulius Ziura.


Joulukuusen ympärille rakennettu joulutori, joka houkuttelee runsaasti kävijöitä.

Ylhäältä katsoen Vilnan joulukuusi ympäristöineen muistuttaa jättimäistä kellotaulua.

Joulukuusen vieressä Katedraaliaukiolla on vanha kellotorni, joka on yksi Vilnan tunnetuimmista maamerkeistä.

Joulukuusessa on valojohtoa noin viiden kilometrin pituudelta.
 
Vilnan keskusta on joulun aikaan kauniisti valaistu.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Libanon - lomaparatiisista taistelukentäksi

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Stuttgartin Mercedes-museossa jo 13 miljoonaa kävijää