Helsinki: Ravintola Sea Horse

Sea Horsen ravintolasali on perinteikäs. Kuva: Museovirasto, Soile Tirilä.


Testasin ensimmäistä kertaa Helsingissä Ullanlinnassa olevaa perinteistä ravintola Sea Horsea ensimmäisenä adventtisunnuntaina 2. joulukuuta. Menin sinne vaimon ja tuttavapariskunnan kanssa myöhäiselle lounaalle.

Sea Horse vastasi odotuksia. Se oli mutkattoman ja koruttoman taiteilijaravintolan näköinen paikka, joka toi mieleen Kaurismäki-elokuvat. Ravintolasali oli hieman nuhjuuntunut, tai kauniimmin sanottuna tyylikkäästi patinoitunut. Oli toisaalta mukavaa syödä ravintolassa, joka on retrohenkinen eikä yritäkään seurailla viimeisimpiä trendejä.

Kiinnitin heti huomiota ruokalistaan, joka oli suomen, ruotsin ja englannin lisäksi japaniksi ja venäjäksi. Päättelin, että Sea Horse markkinoi itseään ulkomaisille matkailijoille, jotka tulevat etsimään aitoa suomalaista ravintolaelämystä. Ravintolassa näkyikin muutamia aasialaisia asiakkaita, joiden arvelin olevan matkailijoita.

Sea Horsen asiakaskuntaan kuuluu ilmeisesti jonkin verran kulttuuriväkeä. Heti sisään astuessani tunnistin salista yhden toimittajan, ja hieman myöhemmin värikäs rockmuusikko Andy McCoy pyörähti ravintolasssa.

Aioin ensin tilata pariloitua maksaa, mutta tilasin sittenkin poronkäristystä perunamuusilla ja puolukkasurvoksella, koska se näkyi olevan keittiön suositus. Vaimo tilasi oskarinleivän. Kyytipojaksi otimme lasilliset talon punaviiniä (Perlage Merlot) ja jälkiruuaksi kahvit.

Poronkäristys maistui oikein hyvältä. Mausteena siinä oli puolukkahillon lisäksi suolakurkkua. Puolukkahilloa olisi saanut olla hieman reilummin, mutta tällaisenaankin annos oli oikein maukas ja toimi hyvin yhteen punaviinin kanssa.

Naapuripöydässä lounasti nuorehko venäjää puhuva pariskunta, jotka tilasivat hyvän näköiset annokset paistettua silakkaa perunamuusilla.

Sea Horse on suomalaiseen tasoon nähden kohtuuhintainen ruokapaikka. Minun ja vaimoni ateria maksoi veroineen yhteensä 65,10 euroa.

Palvelu Sea Horsessa oli niin salin puolella kuin eteisessäkin oikein ystävällistä ja asiallista, joten voisin hyvin mennä sinne uudelleen.


Sea Horsen poronkäristys maistui oikein hyvältä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries