Israel: Jerusalemissa soi jazz

Jerusalemin jazz-festivaaleilla esitellään artisteja niin Israelista kuin ulkomailtakin. Kuva: Erica Mela Magagnato.


Kansainvälinen Jerusalem Jazz Festival järjestetään 12.–14. joulukuuta 2018 Jerusalemin Israel Museumissa.

Festivaaleilla esitellään artisteja niin Israelista kuin ulkomailtakin.

- Festivaalit ovat nopeasti vakiinnuttaneet paikkansa israelilaisen ja kansainvälisen jazz-alan johtavana tapahtumana. Ne tarjoavat ainutlaatuisia originaaliesityksiä, ainutkertaista taiteellista yhteistyötä festivaaliyleisön keskuudessa, yllättäviä pop-up-esityksiä, ammattimaisia työpajoja, koko yön kestäviä jammailutapahtumia ja opiskelijalavan. Festivaalien tapahtumapaikkana toimivat Israeli Museumin kauniit galleriat, jotka jo itsessään tarjoavat vaikuttavan musiikillisen ja taiteellisen elämyksen, Israelin matkailutoimisto kertoi tiedotteessaan 12. joulukuuta.

Israeli Festivalin, Yellow Submarinen ja Israeli Museumin yhteistyössä tuottamien Jerusalem Jazz Festival -festivaalien taiteellinen johtaja on tunnettu muusikko ja trumpetisti Avishai Cohen. Ohjelmistossa yhdistyvät monenlaiset tyylit, joista nykypäivän jazz koostuu: moderneja tulkintoja tuttujen standardien rinnalla, vapaata jazzia, alkuperäistuotantoja, kiehtovia yhteistyöprojekteja, tunnettuma muusikkoja ja nousevia kykyjä sekä spontaaneja jammailusessioita.

Tarjolla on kansainvälisiä esityksiä Yhdysvalloista, Ranskasta, Tsekistä, Italiasta, Azerbaidzanista, Brasiliasta, Kanadasta ja monista muista maista. Lisäksi festivaaleilla esiintyy Israelin jazz-maailman johtavia taiteilijoita, näkyvimpiä ja lupaavimpia paikallisia kykyjä sekä nousevia tähtiä maan musiikkiakatemioista ja -ohjelmista.

Tämän vuoden osallistujiin kuuluvat: Matt Wilson Trio (feat. Avishai Cohen), Anat Cohen ja Marcello, Asaf Amdursky esityksenään Non-Standards, ainutlaatuinen kokoelma tapahtumaa varten tehtyjä sovituksia, Christophe Chassol, Adam Ben-Ezra, Deantoni Parks, Jiri Stivin Trio, Camilla Battaglia, Coolooloosh, A tribute to Arnie Lawrence ja monia muita.

Festivaalit järjestetään keskiviikko- ja torstai-iltoina sekä perjantai-iltapäivänä 12.–14.12.2018. Ovet avautuvat iltaisin kello 18 ja perjantaiaamupäivänä kello 11. Istumapaikkoja ei voi varata. 

Jerusalem Jazz Festival on saanut tukea Jerusalem Foundationilta, Beracha Foundationilta, kulttuuri- ja urheiluministeriöltä, ulkoasiainministeriöltä ja yrityskumppaneilta. 

Kansainvälinen Jerusalem Jazz Festival järjestetään 12.–14. joulukuuta 2018 Jerusalemin Israel Museumissa. Kuva: Davide Mari.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries