Asuntomessut Lohjalla kesällä 2021

 

Asuntomessujen järjestellyt etenevät Lohjalla sunnitellusti, ja turvajärjestelyissä on voitu hyödyntää Tuusulan asuntomessuilla 2020 saatuja kokemuksia, kertoo Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Anna Tapio. Vuoden 2021 Asuntomessut järjestetään Lohjalla 9.7.-8.8.2021.


 

Onnistuminen Tuusulassa antaa monia keinoja tämän 2021 kesän Asuntomessujen turvalliseen järjestämiseen Lohjalla. ”Etenemme suunnittelussa luottavaisesti, mutta toki tarkasti tilannetta ja viranomaismääräyksiä seuraten”, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Anna Tapio sanoo. Vuoden 2021 Asuntomessut järjestetään Lohjalla 9.7.-8.8.2021.

Asuntomessut Tuusulassa olivat kesän 2020 ainut suuri yleisötapahtuma Suomessa. Asuntomessuilla vieraili elokuun aikana 70 000 ihmistä. Fyysisen messutapahtuman jälkeen verkossa avautuneet virtuaaliset Asuntomessut saivat yli 50 000 kävijää ja kotikierroksilla oli yli 100 000 näyttökertaa.

Tuusulassa onnistuttiin erinomaisesti myös terveysturvallisuuden näkökulmasta. 

“Asuntomessujen järjestelyt etenevät Lohjan Hiidensalmessa hyvin. Uskomme, että voimme järjestää tapahtuman yhtä turvallisesti kuin viime kesänäkin”, toteaa Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Anna Tapio tiedotteessa 17.3.2021.

”Etenemme suunnittelussa luottavaisesti, mutta toki tarkasti tilannetta ja viranomaismääräyksiä seuraten”, hän jatkaa.

Projektipäällikkö Mirka Härkönen Lohjan kaupungilta kertoo, että järjestäjien pyrkimys on luoda tapahtumasta sisällöllisesti inspiroiva ja hyödyllinen kokemus niin messuvieraille kuin näytteilleasettajillekin.

 

Messuvierailuaika varataan etukäteen verkossa  

 

Tärkein turvaoppi viime kesältä on väljyyden mahdollistaminen ja turvaväleistä huolehtiminen. Tämä tehdään perusteellisella asiakasvirtojen etukäteissuunnittelulla ja huolellisella asiakaspalvelulla, Asuntomessujen turvallisuudesta vastaava operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää kertoo.

Messualueelle vieraita tuovat bussit jätetään tarkoituksella väljiksi. Messuvieraat ohjataan ostamaan liput etukäteen verkosta. Lippu ostetaan tietylle saapumisajalle, jolloin kävijämäärää voidaan säännöstellä. Kohteissa valvotaan, ettei sisälle oteta liikaa ihmisiä kerralla. Paikan päällä olevat messuoppaat ohjaavat vieraita vähemmän kansoitetuille reiteille ja kohteisiin, joissa sillä hetkellä on väljempää.

“Lisäksi messuilla ei järjestetä mitään, mikä edellyttää ihmisten kokoontumista samaan paikkaan. Tällä ja muilla edellä mainituilla toimenpiteillä säätelemme kävijävirtoja ja estämme rykelmien syntymistä”, Vuorenpää sanoo.

Kaikki näytteilleasettajat suorittavat turvallisuuskoulutuksen etukäteen. Messuhenkilökunta ja kuulutukset painottavat turvavälien, maskien ja käsien desinfioinnin tärkeyttä.

 

Virtuaalimessuihin lisää tarinallisuutta

 

Ensimmäiset virtuaaliset Asuntomessut saivat kävijöiltä kiitosta: sisältö sai messuvierailta arvosanan 4,3 viisiportaisella asteikolla.

“Tavoitimme virtuaalimessujen kautta kymmeniä tuhansia ihmisiä, jotka eivät koskaan aiemmin ole käyneet paikan päällä messuilla. Virtuaalinen toteutus avasi uusia näkökulmia messukoteihin niin tapahtumakävijöille kuin vain virtuaalisesti Asuntomessuihin tutustuneille”, Anna Tapio kertoo.

Tekninen toteutus tehtiin kolmiulotteisella kuvaustekniikalla, jonka avulla vierailija pystyy liikkumaan kodissa omaan tahtiin ja haluamiinsa suuntiin.

Lisäksi virtuaalista elämystä oli rikastettu esimerkiksi puuarkkitehtuuriprofessori Pekka Heikkisen ja sisustussuunnittelija Malla Tapion asiantuntijavideoilla.

Anna Tapio kertoo, että tänä vuonna kohde-esittelyihin lisätään tarinallisuutta esimerkiksi messukotien suunnittelun taustoista kertomalla.

Myös virtuaalisia painikkeita, tägejä pyritään tuomaan lisää. Tägien avulla messukävijät saavat lisätietoa esimerkiksi tuotteista ja materiaaleista tai näkevät, missä verkkokaupoissa tuote on myynnissä.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Libanon - lomaparatiisista taistelukentäksi

Stuttgartin Mercedes-museossa jo 13 miljoonaa kävijää