Heureka avoinna kesän jokaisena päivänä

Heurekassa on esillä yhdeksän vuorovaikutteista näyttelyä, joissa tutustutaan tieteen eri alueisiin hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen.


 

Tiedekeskus Heureka on auki koko kesän 2021 joka päivä klo 10–18. Turvallisen vierailun varmistamiseksi päivittäistä kävijämäärää on rajoitettu ja lippuja myydään ainoastaan ennakkoon. Yhdeksän vuorovaikutteista näyttelyä sisällä ja ulkona tarjoavat tiede-elämyksiä kaikenikäisille.

Vantaan Tikkurilassa toimivan Heurekan näyttelyt ovat avoinna yleisölle jälleen joka päivä. Tiedekeskuksen päivittäinen aukioloaika on koko kesän 15.8 asti klo 10–18, myös juhannuksena. Planetaario on vielä suljettuna, mutta se avataan heti, kun kokoontumisrajoitukset sen sallivat.

Näyttelyissä on nyt väljää, sillä päivittäinen kävijämäärä on toistaiseksi rajattu noin 30 prosenttiin siitä yleisömäärästä, joka Heurekassa voisi olla yhtäaikaisesti. Lippuja myydään ainoastaan ennakkoon Heurekan verkkolippukaupassa. Myös Museokortin, vuosikortin tai muun sisäänpääsyyn oikeuttavan kortin tai lipun haltijan tulee varata vierailuaika etukäteen lippukaupassa.

Terveysturvallisen tiedekeskusvierailun mahdollistavat rajoitetun kävijämäärän lisäksi turvaetäisyyksistä huolehtiminen, kosketuspintojen antiviruspinnoite, tehostettu siivous ja useat käsien desinfiointipisteet. Kävijöitä muistutetaan noudattamaan turvavälejä, pitämään huolta käsihygieniasta ja tulemaan Heurekaan vain terveenä. Yli 12-vuotiaille suositellaan kasvomaskin käyttöä.

Yhdeksän näyttelyä innostavat kaikenikäisiä tutkimaan ja kokeilemaan

Heurekassa on esillä yhdeksän vuorovaikutteista näyttelyä, joissa tutustutaan tieteen eri alueisiin hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Yhteensä 12 000 neliömetrin alueella sisällä ja ulkona riittää tutkittavaa kaikenikäisille vaikka koko päiväksi.

SuperPUU-näyttely tarjoaa moniaistisen elämyksen puumateriaalin monipuolisuudesta. Suoliston salaisuus -näyttelyssä taas tutkaillaan havainnollisella tavalla varsin älykkään suolistomme toimintaa. Päänäyttelyalueella voi vierailla esimerkiksi Kiertotehtaalla, Sähkölässä ja Älykkäässä kaupungissa. Myös Heureka-klassikoiden suosikkikohteiden ja Ideaverstaan haasteiden parissa viihtyy koko perhe. Ulkonäyttelyalueella Tiedepuisto Galileissa pääsee tutustumaan muun muassa vesikohteisiin.

Tiedekeskus Heureka kertoi asiasta tiedotteessaan 23.6.2021.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries