Idaho on jokisurffausta ja palotorneja -USA

Idahon osavaltion jylhässä luonnossa matkailija voi kokeilla vaikkapa jokisurffausta. Kuva: Idaho Tourism


 

Vaikka Idaho Yhdysvalloissa on veden ympäröimä osavaltio, lähimmälle hiekkarannalle on silti matkaa. Tästä huolimatta osavaltio on ohittamaton kohde surffaajille, jotka hakeutuvat Idahon jokimaisemiin hyvien aaltojen perässä. Surffata voi esimerkiksi Boise Whitewater Parkissa, Cascaden kaupungissa sijaitsevassa Kelly's Whitewater Parkissa ja Lochsa Pipelinessa Lowellin kylän tuntumassa. Jos rohkeus ei riitä surffilaudalla taiteiluun, paikat ovat joka tapauksessa käymisen arvoisia myös katsojille. 


Idahon kauniiseen luontoon voi halutessaan tutustua myös lintuperspektiivistä majoittumalla vanhaan palotorniin. Tornit sijaitsevat kaukana kaupungeista luonnon keskellä, ja niitä käytettiin aikanaan metsäpalojen havaitsemiseen. Nykyisin torneja voi vuokrata yöpymiseen ja nauttia siten luontoidyllistä täysin siemauksin. Suurin osa palotorneista on varattavissa osoitteessa recreation.gov tai Airbnb:n kautta.

 

Idahon osavaltio on osa niin sanottua the Great American West -aluetta, joka tarjoaa matkailijoille muun muassa hienoja luontomaisemia ja -elämyksiä.

 

Teksti: related.dk


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries