Pietari kimaltelee Netflixin Hopealuistimissa

Hopealuistimet on harvinainen elokuva, koska se on venäläinen ja venäjälle sijoittuva elokuva. Se on itse asiassa hyvä ja viihdyttävä filmi. Kuva: Netflix


 

Tsaarien ajan Pietari esittäytyy komeana kulissina venäläisessä Netflix-elokuvassa Hopealuistimet (The Silver Skates). Tarkkasilmäinen Pietarin-kävijä tunnistaa elokuvasta Pietarin komeita tunnettuja arkkitehtuurihelmiä.

 

Hopealuistimet on harvinainen elokuva, koska se on venäläinen ja venäjälle sijoittuva elokuva. Se on itse asiassa hyvä ja viihdyttävä filmi. Se on romanttinen ja nostalginen, ja sitä on verrattu jopa huippumenestyksekkääseen Titanic-elokuvaan.

 

Vaikka venäläinen elokuva yleensä ottaen on jäänyt melko vieraaksi suomalaiselle katsojalle, Hopealuistimissa esiintyy suomalaiselle katsojalle tuttuja näyttelijöitä. Elokuvassa varaskoplan pomoa näyttelevä Juri Borisov esiintyy Juho Kuosmasen ohjaamassa palkitussa elokuvassa Hytti nro 6. Severija Janusauskaite esiintyy Suomen televisiossa esitetyssä saksalaissarjassa Babylon Berlin.  

 

Monilla suomalaisilla on todennäköisesti ennakkoluuloja venäläistä elokuvaa kohtaan, mutta Hopealuistimet kannattaa ehdottomasti katsoa.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries