Liettua tarjoaa halloween-elämyksiä

Lukiškėsin vankila.


 

Syksyn halloween-aika on sopiva ajankohta pakata kassit ja lähteä perheen kanssa seikkailulle ulkomaille. Pelottavat opastetut kierrokset ja halloween-teemainen kävely kaupungilla ovat mukana pikaisen Liettuan viikonloppumatkan aikana toteutettavien aktiviteettien listalla.

Vaikka halloween on löytänyt tiensä Liettuaan vasta muutama vuosikymmen sitten, on maassa kuitenkin monia asioita, joita nähdä ja tehdä tänä pelottavana aikana. Saadaksesi enemmän irti matkastasi sinun kannattaa harkita pidempää vierailua, sillä "Liettua. Ei kiirettä." -kampanja tarjoaa viimeisen yön ilmaiseksi, jos matkasi kestää vähintään 2 yötä.

Vierailusta halloween-teemaiseen kortteliin kauhistuttavaan kierrokseen satavuotiaassa vankilassa, tästä löydät viisi jännittävän pelottavaa nähtävyyttä Liettuassa.

Tuhansia paholaisia yhdessä paikassa

Belzebub, Mefistopheles ja Lucifer ovat vain joitakin sadoista nimistä, joilla tämä mytologian hahmo tunnetaan. Vuonna 1966 liettualainen taiteilija Antanas Žmuidzinavičius alkoi kerätä tälle sarvipäiselle pedolle omistettua kokoelmaa ja pyysi vierailijoita tuomaan mukanaan paholaisia lahjaksi museolle. Nykyisin tässä Kaunaksessa, vuoden 2022 Euroopan kulttuuripääkaupungissa, sijaitsevassa Paholaismuseossa on noin 3 000 kaikenväristä ja -muotoista esinettä kaikkialta maailmasta, ja se tarjoaakin vierailijoilleen ainutlaatuisen ja pelottavan kokemuksen synkkänä syyspäivänä.

Kauhua halloween-kaupungissa

Kaiken aavemaisen ystävät tuntevat olonsa varmasti kotoisaksi Kaunaksen kaupungin laitamilla sijaitsevassa Farmland park -puistossa. Puisto on muuttunut valtavaksi halloween-kaupungiksi, josta löytyy kaikkea, mitä jännittävää vierailua odottava voisi toivoa. Lapset voivat etsiä tietään ulos labyrintistä ja pelottomat lähteä kävelylle henkien metsään ja katsomaan kummitustalon aaveita. Koko kaupunki on hirviöiden ja zombieiden asuttama – ja jos meno äityy liian pelottavaksi, vierailijat ovat tervetulleita noidan tupaan syömään illallista ja nauttimaan lämpimiä juomia.

Tunnelmallinen kurpitsanäyttely Užupisissa

Užupis, Liettuan pääkaupungin, Vilnan, boheemi kaupunginosa, tunnetaan monista taidehankkeistaan ja installaatioistaan. Joka vuosi Vilnia-joen rannat syttyvät valaisten Užupisin alueen sadoilla lyhdyillä. Idean taustalla oli halu koota užupialaiset yhteen, ja siitä on muodostunut pelottava, mutta mukava perinne pääkaupunkiin. Löydät valokuvia edellisestä näyttelystä täältä.

Tutustu katedraalin kryptiin

Vaikka Vilnan katedraali on eräs Liettuan pääkaupungin ikonisimmista rakennuksista, useimmat eivät ole nähneet, mitä kaikkea se kätkee pintansa alle. Opastetulla kierroksella ikivanhoihin kryptiin kävijät näkevät muinaisia hautoja ja kuninkaallisen mausoleumin ja tutustuvat runsaisiin hautajaisperinteisiin ja arkeologisiin löytöihin. Kryptien suurin salaisuus on Vytautas Suuren kadonnut aarre – legendan mukaan se on kätketty eri paikkoihin ympäri katedraalia.

Satavuotias vankila

Mikäli yllä mainitut eivät vielä riitä, kierros Lukiškėsin vankila on täydellinen paikka jännitystä etsiville. 115 vuoden ajan vankila seisoi paikoillaan korkeiden muuriensa ja piikkilanka-aitojensa vartioimana, mutta jokin aika sitten se avasi ovensa ja pääsi mukaan jopa Netflixin Stranger Things -sarjan viimeisimmälle kaudelle. Nykyisin kompleksi on tapahtumapaikka ja yli 200 taiteilijan koti, joka kutsuu uteliaista tutustumaan jännittävään ilmapiiriinsä. Vankilaan voi tutustua säännöllisillä päiväkierroksilla ja pelottavilla yövierailuilla, jotka tarjoavat hiuksia nostattavine tarinoineen täydellisen ja unohtumattoman kokemuksen.

Kaikki matkailuaktiviteetit ovat tällä hetkellä avoinna Liettuassa, ja rajoituksia on voimassa vain vähän. Lisätietoa COVID-19-tilanteesta ja matkustusohjeista löydät täältä.

Liettuan matkailutoimisto kertoi asiasta tiedotteessaan 22.10.2021.

Lisätietoja osoitteessa www.Lithuania.travel 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries